به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اهواز، مراسم تقدیر از اساتید و مدرسان موسسه جهاد دانشگاهی خوزستان برگزار شد.
قدرتاله شاکرینژاد، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان در این مراسم ضمن تبریک روز معلم و گرامیداشت شهادت شهید مطهری گفت: معلمان و استادان دانشگاهها سهم ارزشمندی در هدایت جامعه دارند و اگر سهم خود را در کلاسهای درس ادا کنند، آنگاه است که میتوان گفت شغل معلمی برکت دارد.
وی افزود: امروز بسیار تلاش میشود که به روشهای مختلف در جامعه، امر به معروف و نهی از منکر محقق شود، این در حالی است که اگر هر معلمی در آموزش و پرورش و یا در دانشگاه در کنار تدریس دروس معمول، به معرفافزایی نیز بپردازد، این مشکلات در جامعه حل میشود.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان گفت: دانشجویی که وارد دانشگاه میشود، پیش از آن ۱۲ سال را در آموزش و پرورش سپری کرده و در واقع دانشگاهها، محصول عملکرد آموزش و پرورش را تحویل میگیرند. در نتیجه به همان اندازه که در دانشگاهها در زمینه مواردی مانند معرفافزایی و اسلامی شدن دانشگاهها تاکید میشود، در مدارس نیز باید بر روی این مسایل تاکید شود.
شاکرینژاد تصریح کرد: دانشگاهها نیز وظیفه سنگینی بر عهده دارند و سیستم فرهنگی و اجتماعی در محیط دانشگاهی باید به قدری قوی کار کند که والدین دانشجو، نگرانی در خود احساس نکند. مورد دیگری که باید به آن توجه شود این است که دانشجو باید در محیط دانشگاه پاسخدهی خوبی را شاهد باشد و اگر مسئولان دانشگاه پاسخگوی مسائل و مشکلات دانشجویان باشند، آنها نیز تاثیر فرهنگی و اجتماعی مثبتی را دریافت خواهند کرد.
رئیس سازمان جهاد دنشگاهی خوزستان با اشاره به تعداد دانشجویان مشغول به تحصیل در کشور، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۴ میلیون و ۸۰۲ هزار و ۷۲۱ دانشجو در کل کشور مشغول به تحصیلاند که از این تعداد ۲ میلیون و ۷۰۳ هزار و ۹۵۴ نفر در مجموعههای دولتی، بیش از ۲ میلیون دانشجو در مجموعههای غیر دولتی و بیش از ۴۰۰ هزار دانشجو نیز در موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی کشور مشغول به تحصیل هستند. دانشگاه آزاد ۱ میلیون و ۶۸۵ هزار و ۴۶۸ دانشجو دارد و در وزارت بهداشت نیز ۱۷۸ هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند.
وی ادامه داد: ۹ درصد کل دانشجویان کشور در موسسات آموزش عالی کشور تحصیل میکنند که و حدود ۶ درصد از این ۹ درصد نیز در جهاد دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند. در جهاد دانشگاهی در کل کشور نیز در مجموع ۴۳۵ نفر هیات علمی در آموزش عالی، ۳۲۷ کدرشته و ۹۷ هزار متر مربع فضای آموزشی در اختیار است. با بررسی این اعداد و ارقام مشاهده میشود که درصد اندکی از دانشجویان کل کشور در مجموعه جهاد دانشگاهی مشغول به تحصیلاند و در چنین شرایطی درست نیست که عدهای عنوان میکنند وضعیت آموزش عالی در جهاد دانشگاهی مبهم است.
شاکرینژاد با تاکید بر اینکه تثبیت نیروهای متخصص و حفظ نیروهای کارآمد، رسالت جهاد دانشگاهی است، گفت: موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان اکنون دیگر تجربهای ۲۰ ساله را با خود دارد و نباید از تبدیل آن به شعبه دانشگاهی دیگر صحبت به میان بیاید، بلکه این مجموعه اکنون آماده تبدیل شدن به دانشگاه است. نکته دیگری که باید به آن توجه داشت اینکه وجود دانشگاه، حلقه تکمیلی در جهاد دانشگاهی است و با وجود پژوهشکده و گروههای پژوهشی متعدد در جهاد، وجود دانشگاه نیز ضروری است.
وی افزود: توسعه موسسات آموزش عالی جهاد دانشگاهی در فاصله سالهای ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۵ بوده و پس از آن حتی یک موسسه نیز به مجموعه جهاد دانشگاهی در کشور افزوده نشده است و این موضوع نشان میدهد که جهاد دانشگاهی در حوزه آموزش عالی با عقلانیت و برنامهریزی عمل کرده است.
شاکرینژاد تاکید کرد: ارتقاء کیفیت پاسخدهی به دانشجویان، پیریزی نظام حکمروایی کارآمد، ارتقای وضعیت فرهنگی و اجتماعی و ارتقای فعالیتهای پژوهشی از جمله اهدافی است که باید با جدیت در مجتمع آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان پیگیری شوند.