آخرین اخبار:
کد خبر:۵۰۸۸۴۸
فراهانی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو

فرار اکثر مسئولان دانشگاهی از مطالبه گری شوراهای صنفی/ با این مسئولان برخورد خواهد شد

معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت گفت: در برخی دانشگاه‌ها تشکل‌هایی می‌خواستند در خصوص اهمیت شورای صنفی در دانشگاه برنامه برگزار کنند که به آنها اجازه برگزاری این برنامه داده نشده، قاعدتا این نوع برخورد مسئولان دانشگاه‌ها در رنکینگ عملکرد سالیانه ما مورد بررسی قرار می گیرد.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

محمدرضا فراهانی، معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص نقش موثر شوراهای صنفی در دانشگاه‌ها گفت: بعضی از مسئولان دانشگاهی نسبت به تشکیل شورای صنفی در دانشگاه خود احتیاط می‌کنند که بیشتر این محتاط بودن جنبه سیاسی دارد؛ این شاید به گذشته برخی از این شوراها برمی‌گردد که اهداف و اغراض سیاسی خاصی را دنبال کرده و موجب ایجاد مشکلات متعددی در فضای دانشگاه می‌شدند.

 

وی ادامه داد: در آئین نامه جدید شوراهای صنفی که حدود یک سال و دو سه ماه قبل به دانشگاه‌ها ابلاغ کردیم حوزه فعالیت این شوراها به صورت مشخصی شفاف شده و تعیین شده که فعالیت آنها باید در حوزه مسائل دانشگاه و دانشجویی باشد؛ نه مسائل سیاسی.

 

فراهانی با اشاره به مطالبه گری اکثر شوراهای صنفی از مسئولان دانشگاه‌ها اظهار داشت: باید این حقیقت را پذیرفت که اکثر مسئولان دانشگاه‌های ما از مطالبه فرار می‌کنند، یعنی وقتی مطالبه‌ای وجود نداشته باشد قطعا مدیریت نیز کار راحت و آسانی خواهد بود. اما این طور نیست، هر کسی که مسئولیتی را در جمهوری اسلامی ایران می‌پذیرد باید بداند که در مقابل مردم و نهادهای ذیربطش پاسخگوست و باید بتواند در معرض مطالبات قرار بگیرد.

 

معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت حساسیت مسئولان دانشگاهی را صرفا در حوزه شوراهای صنفی ندانست و افزود: این حساسیت گاها به حوزه فرهنگی نیز انشعاب پیدا می‌کند ،چرا که این حوزه همیشه با حساسیت و حواشی خاص خود همراه بوده است. بعضی مسئولان از ترس اینکه مبادا کاری انجام دهند که در آن خطا و یا اشتباهی باشد درصد فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه را کاهش می‌دهند؛ این عده باید بدانند که همه انسان‌ها جایز الخطا هستند و ممکن است در کارهای خود گاهی مرتکب خطا شوند.

 

وی با اشاره به اینکه بعضی به دنبال مچ گیری‌های سیاسی در فضای دانشگاه هستند، تصریح کرد: در این فضا طبیعتا مدیران دانشگاهی محافظه‌کار می شوند تا جایی که شاهد هستیم بعضی از آنها در خصوص ایجاد شورای صنفی در دانشگاه‌ها تبلیغات و اطلاع رسانی نامناسبی کردند و اصلا دانشجویان دانشگاه متوجه نشدند که برای انتخابات شورای صنفی خود در چه روزی باید حاضر شود.

 

فراهانی ادامه داد: حتی در برخی دانشگاه‌ها دیده شده تشکل‌هایی که می‌خواستند در خصوص اهمیت شورای صنفی در دانشگاه برنامه برگزار کنند به آنها اجازه برگزاری این برنامه داده نشده است؛ قاعدتا این نوع برخورد مسئولان دانشگاه‌ها در رنکینگ عملکرد سالیانه ما مورد بررسی قرار می‌گیرد و با مدیران و مسئولان مربوطه برخورد خواهیم کرد.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجو، چندی پیش محمدرضا فراهانی در دومین نشست دبیران مرکزی شورای صنفی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در این خصوص گفته بود: برخی از معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های معتبر کشور ساعت‌ها با من بحث کردند که ایجاد شوراها به صلاح نیست و تنش ایجاد می‌کند. آنها حتی در دانشگاه‌هایشان شوراهای فرمایشی ایجاد کرده بودند و پس از ابلاغ آیین نامه به نحوی تبلیغات کرده بودند که کسی از این موضوع مطلع نشود. علیرغم فشارهای شدیدی که بر من وارد شد من بحث شوراهای صنفی دانشجویی را پیگیری کردم چون می‌خواستم شما در خانه‌هایی پاک زندگی کنید. حتی برخی در مخالفت با شوراهای صنفی بیم داشتند کسانی از این شوراها استفاده سیاسی کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار