اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ابوالفضل نوروزی، نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه تهران صبح امروز در نشست خبری پویش ملی نجات اقتصاد ایران که با محوریت مسکن مهر در خبرگزاری تسنیم برگزار شد، تصریح کرد: در رصدهای ما مشخص شده است اقدامات وزارت راه و شهرسازی مطابق با سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبری نبوده است؛ در سه سال اخیر رکود زیادی در بازار مسکن حاکم بود.
وی افزود: ابلاغیات معاون اول رئیس جمهور به وزارت مسکن و شهرسازی کلی است و هیچ برنامه مشخصی در آن ارائه نشده است. در طرح جامع مسکن سیاست های اجرایی کاملا خلاف اقتصاد مقاومتی است.
نوروزی با تاکید بر 10 اقدام اساسی رهبری برای بخش اقتصادی خاطرنشان کرد: 30 درصد تورم در بخش اقتصاد مربوط به مسکن است و 30 درصد هزینه خانوارها نیز به مسکن تعلق دارد که برای دهک های پایین جامعه این رقم به 70 درصد می رسد و نشان می دهد بخشی است که با معیشت مردم همراه است.
نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با تاکید بر پیشنهاد رهبری مبنی بر تمرکز دستگاه ها بر زنجیره های اقتصادی مزیت دار بیان داشت: مسکن یکی از زنجیره های مزیت دار اقتصادی است که می تواند مشکلات اقتصاد را به شکل زیادی حل کند. برای سیاست های اجرایی در بخش مسکن، کشورها و دولت ها سه نوع سیاست را در پیش می گیرند؛ سیاست های تحریک تقاضا، سیاست های تحریم عرضه و سیاست های توامان تحریم تقاضا و عرضه.
وی افزود: دولت می گوید آمریکا سیاست تحریک تقاضا را در پیش گرفته است و طرح موفقی بوده است و ما هم قصد انجام این کار را داریم. این سیاست یعنی افزایش وام خرید مسکن؛ تا متقاضی را تحریک به تقاضا به سمت مسکن کند و ساخت و ساز رونق گیرد، در صورتی که شرایط اقتصادی مردم ما نسبت به این طرح همخوانی ندارد و درآمد خانوارها همیشه کمتر از هزینه ها بوده است.
این فعال دانشجویی ادامه داد: سیاست دوم سیاست تحریم عرضه است که با توجه به اقتصاد مردم امکان پذیر نمی باشد. پیشنهاد ما سیاست تحریک عرضه و تقاضا با کاهش هزینه های تولید است؛ مثل سیاست های اصلاحی زمین، عرضه زمین، کنترل قیمت و کنترل سوداگری.
نوروزی با تاکید بر اینکه 70 درصد از سرمایه بازار مسکن دلالی است، اظهار داشت: باید دلالی در بازار مسکن کنترل شود و ابزار کنترل این بخش، مالیات است. سیاست بعدی تامین مالی ترکیبی و تبدیل واسطه مالکیتی به مدیریتی است تا به ازای هر صد متر مربع در بخش مسکن یک شغل مستقیم و غیر مستقیم ایجاد می شود.
وی افزود: ما شاهد واردات کاشی ها، شیرآلات و پنجره های چینی و ترکیه ای به بازار هستیم. پیشنهاد ما این است که با تعرفه های سنگین جلوی آن گرفته شود. متاسفانه شرایطی را مهیا نکردند تا شرکت های دانش بنیان بتوانند در بخش مسکن فعالیت داشته باشند، در حالی که با ورود آنها زمینه صدور دانش و کالا به کشورهای دیگر نیز مهیا می شود.
این فعال دانشجویی بیان داشت: از دیگر راهکارهای ارائه شده رهبری احیای بخش هایی است که قبلا در آن سرمایه گذاری شده است؛ که اتفاقا مسکن مهر مربوط به این بحث می شود. دوستان با توجه به تاکیدات رهبری هنوز هم این مسئله را جدی نگرفته اند و این یک نکته سیاسی است؛ در حالی که مشکل تامین بحث مالی نمی باشد.
نوروزی در پایان گفت: برای جلوگیری از فساد در این حوزه پیشنهاد می شود سامانه کاداس ایجاد و سیاست های مالیاتی اصلاح شود. همچنین جا دارد در پایان این نشست از فعالیت های مرحوم محمد جواد جلالفرد به عنوان حامی متقاضیان مسکن مهر در تشکل های دانشجویی یاد کنم.