اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از هرمزپرس، خرید و فروش غیر قانونی پایان نامه در دانشگاه ها یکی از اساسی ترین کالا برای داد و ستد تبدیل شده است، به گونه ای که قسمت پژوهش برخی دانشگاه ها را به قسمت تجاری و مالی تبدیل کرده است که این می تواند خطر بزرگی برای آینده علمی ایران باشد.
منصورآزاد، رئیس دانشگاه آزاد قشم در جمع خبرنگاران گفت: پایان نامه های دانشجویی از چهار فیلتر عبور می کند، پروپزال دانشجویان وارد سیستم شده و پس از آن بررسی می شود پس از دفاع پایان نامه و انجام اصلاحات لازم در سایت ایران داک ثبت می شود و امکان ثبت پایان نامه با عناوین تکراری وجود ندارد و هیچ پایانامه فروشی در این دانشگاه صورت نگرفته است.
بنا به گفته دانشجوها که در این تخلف هم از نظر مادی و هم از نظر تحصیلی ضرر کرده اند قیمت پایان نامه ها بر اساس رشته تحصیلی، کیفیت کار و زمان مورد نظر برای تحویل کار تغییر می کند.
در حالی که رئیس دانشگاه آزاد قشم این خبر را به شدت تکذیب می کند، ولی حضور دانشجویان در این دانشگاه و خواستار رسیدگی به پرونده های خود در بخشی دیگر تعلیق یک ساله مسئول سابق پژوهش سندی دیگر برتخلف انجام شده در این دانشگاه است که همه و همه آن را تکذیب می کنند و می خواهد این خبر از جامعه رسانه ای به دور بماند.
یکی از دانشجوهای معترض که خواهان درج نشدن اسم آن در این خبر است در این خصوص گفت: برای راهنمایی گرفتن از چگونگی تکمیل پایان نامه ام به یکی از کارمندهای دانشگاه مراجعه کردم که پیشنهاد خرید پایانامه بهم داد و وعده داد که با پرداخت مبلغی ۴۰ میلیون ریال نیازی به هیچ پایانامه ای نیست و بنده بدون هیچ مراحلی مدرکم را اخذ می کنم.
وی ادامه داد: بعد از پرداخت مبلغ مشخص شده برای دریافت مدرک خود با گذشت زمان پنج ماه به دانشگاه مراجعه کردیم که می گویند پرونده شما دچار مشکل شده است و از هرکسی می پرسیدیم پرونده ما چه مشکلی دارد چیری نمی گفتند تا اینکه آنقدر رفت و آمد کردیم که گفتند در پایانامه شما تخلف صورت گرفته است و باید پرونده شما بررسی کامل شود.
حال سوال اینجاست چرا با اینکه دانشجوها از این تخلف پرده برداشته اند و کارمند متخلف هم به مدت یک سال از کار ممنوع شده است؛ چرا رئیس دانشگاه آزاد این خبر را تکذیب می کند و به دنبال پوشاند این قضیه است ؟
لازم به ذکر است، کارمند متخلف با ابزار غیرقانونی از دانشجوها پول اخذ می کرده و بدور از چشم روسا و کارکنان دانشگاه مدرک دانشجوها را بصورت فرمالیته صادر می کرده که این فرد متخلف توسط مسولان دانشگاه شناسایی می شود و بعد از رسیدگی کامل نامبرده به یک سال محرومیت از کار محکوم می شود.
هرچند پدیده پایان نامه فروشی و دادن مدرک با لابی امری غیرقانونی و برخلاف موازین اخلاقی و علمی است ، اما قطعا سکوت چندین ساله مسولان آموزش عالی و صرف حرف زدن در این باره یکی از منشاهای اصلی ریشه دار شدن این اتفاق تلخ در جوامع علمی کشورمان است که امیدواریم جلو این کار گرفته شود.