اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صبح امروز نشستی با موضوع بررسی عملکرد اقتصادی دولت یازدهم «از اقتصاد مقاومتی تا حقوق های نجومی» در پاتوق رسانه های انقلاب اسلامی برگزار شد.
مصطفی میرآخوری، دبیر سابق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران گفت: با توجه به وضعیت بومی و عدم رفع تحریم های کشورمان، اقتصاد مقاومتی بهترین راه برای خروج از معضلات ایران است.
وی تصریح کرد: دولت در طول سه سال گذشته صرفا راهکار مذاکره را پیش گرفته و همین طور که شاهدیم از آب خوردن تا تهیه نان را به این موضوع گره زده است؛ یعنی مذاکرات را خط اصلی خود برای پیشرفت کشور در نظر گرفته است.
میرآخوری با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی به معنای اقتصاد ریاضتی نیست، گفت: رهبر معظم انقلاب چندین بار پیرامون این موضوع تاکید کردند که برخی از تئوریسین های مغرض قصد جا اندازی اقتصاد ریاضتی را به جای اقتصاد مقاومتی دارند؛ علت رواج این تفکر این است که اقتصاد مقاومتی با ریخت و پاش ها مخالف است.
وی افزود: دریافت حقوق های نجومی، سمینارها، خرج های بی مورد و خرید هواپیماها همه مواردی است که در دولت یازدهم صورت می گیرد. این دولت به جای تمرکز بر موضوع حمل و نقل جاده ای قصد خرید ایرباس هایی را دارد. امیدواریم سکوت وزیر راه دولت یازدهم صرفا از روی شرم شان باشد!
دبیر سابق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران بیان داشت: دولت به جای توجه به طبقه ضعیف جامعه تنها به فکر منافع بچه مایه دارها، بالانشین ها و آقازاده هاست. آنها می خواهند تلخی مذاکرات را با موارد شیکی همچون خرید هواپیما به کام ملت شیرین کنند. حال باید پرسید که مستضعفین در خرید هواپیما و وام های 300 میلیون چه جایگاهی دارند؟
وی با بیان اینکه دولت برای عدم اجرای اقتصاد مقاومتی قصد جا انداختن اقتصاد ریاضتی را دارد، اظهار داشت: خیلی ها می گویند در صورت اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی دور کشور حصار کشیده می شود، این در صورتی است که مبانی فکری این مقوله این چنین نیست.
میرآخوری ادامه داد: اقتصاد مقاومتی در درونش یک مفهومی به نام دیپلماسی اقتصادی دارد و معتقد است که در کشورهایی سرمایه گذاری کنید که احساس کنید ارتباط بیشتر با آنها موجب سود شما می شود. کاری که کشور چین انجام داد موجب شد با همکاری و ارتباط با همسایه هایش امروز به یک غول اقتصادی تبدیل شده است.
وی با اشاره به رفت و آمد سرمایه گذاران غربی به کشورمان گفت: این هیأت ها قصد سرمایه گذاری در کشورمان را ندارند و تنها خواهان فروش کالاهای خود در ایرانند؛ برای مثال این دولت می خواهد بار دیگر پژو را احیا کند. امروز شرکت های داخلی تولید دارو موفق عمل می کند، ولی متاسفانه از آرژانتین دارو وارد می کنیم.
دبیر سابق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران با بیان اینکه دولت یازدهم نسبت به اقتصاد مقاومتی یک نگاه ضعیف دارد، گفت: در رویکرد روحانی عدم اعتقاد جدی به بحث اقتصاد مقاومتی به چشم می خورد. در دولت های گوناگون فسادهای مختلفی وجود داشت که دریافت حقوق های نجومی، اختلاس، انعقاد قراردادهای نفتی بدون ضابطه و ریخت و پاش ها از جمله این موارد است.
وی با اشاره به سه نهاد مهمی که در جنگ اقتصادی ایران دخیل بودند، گفت: سازمان سیا، وزارت خارجه آمریکا و وزارت خزانه داری سه نهادی بودند که در این جنگ نقش اساسی داشتند. دولت تمام هم و غم خود را برای راهکار مذاکره با غرب گذاشت. در این نوع نگاه هیچ گونه پیش بینی نسبت به آینده وجود ندارد و در واقع دیگر دولت یازدهم راهکاری هم نخواهد داشت.
میرآخوری ادامه داد: در دولت های قبل اعلام کردند که قرار است بنزین تحریم شود، خودروهای خود را گازسوز کردیم و توانستیم امروز در بحث بنزین خودکفا شویم ولی به دلیل رانت خواری ها افرادی به دنبال وارد کردن بنزین برای پر کردن کیسه هایشان هستند.
وی با اشاره به نظریه گافمن مبنی بر اینکه همه انسان ها عاشق دوست داشتن و دیده شدن هستند، گفت: روحانی عاشق قهرمان بازی است و می خواهد ادای سوپرمن بازی را دربیاورد. روسیه ها را بزرگ می کند و دانشجویان را با یکدیگر درگیر می کند و در آخر مشخص می شود یک تخلفی بیش نبوده و در پی آن جوانی در کاشان خودکشی می کند؛ آیا پسر آقای صدقی هم خودکشی می کند؟ چه طور می شود که پسران آقایان تابعیت خارجی دارند و امروز هیچ کس عین خیالش نیست.
دبیر سابق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران در پایان خاطرنشان کرد: در سال 37 قانونی با عنوان از کجا آوردید می خواست تصویب شود که تصویب نشد. امروز متاسفانه در مجمع تشخیص مصلحت نظام قانونی تصویب می شود که افشای اموال مسئولین جرم است؛ این تشخیص مصلحت کدام نظام است؟ کشورهای خارجی در این موضوع شفاف تر عمل می کنند.