اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کیومرث ایراندوست بعد از ظهر امروز در جلسه کارگروه گردشگری استان کردستان که با محوریت ثبت ملی منطقه اورامان در سنندج برگزار شد، گفت: توسعه یک مسئله جدی است؛ اما توسعه برای اورامان به یک پارادوکس و تضاد غیرقابل حل تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه اورامان از نظر فکری و توانهای ذهنی بچههای خیلی باهوشی دارد، گفت: این ظرفیت موجب شده بسیاری از فرزندان این سرزمین در بهترین دانشگاهها به تحصیل مشغول شوند.
رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه کردستان به رشد منفی جمعیت در اورامان اشاره کرد و گفت: برای جلوگیری از این مسئله که بخشی از آن مربوط به نبود اشتغال و درآمد پایدار است باید تمهیدات لازم اندیشیده شود.
ایراندوست در ادامه با اشاره به اهمیت ثبت جهانی شدن منطقه اورامان با توجه به ظرفیتهای این منطقه، تصریح کرد: دانشگاه کردستان این آمادگی را دارد از برنامهها و اقداماتی که در این راستا انجام میشود حمایت کند.
وی از آمادگی انتقاد هرنوع تفاهمنامهای برای عملیاتی کردن پروژه ثبت جهانی منطقه اورامان گفت: مهم نیست که این اقدام توسط چه کسی و یا کسانی انجام میشود نفس کار که حفظ این سرمایه ارزشمند است اهمیت دارد.
رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه کردستان تصریح کرد: جامعهشناسی، انسانشناسی، فرهنگ و هنر و غیره از ظرفیتهایی است که در دانشگاه کردستان به عنوان دانشگاه مادر استان وجود دارد و میتواند کمک خوبی به بحث ثبت این پروژه داشته باشد.
ایراندوست با بیان اینکه متاسفانه فرهنگ و تمدن در این مناطق رفته رفته در حال انقراض است، خاطرنشان کرد: بسیاری از هویتهایی که در گذشته در این مناطق وجود داشته است امروز دیگر به فراموشی سپرده شده و یا نسلهای جدید کمتر از آن خبر دارند.
وی در پایان گفت: تاریخ گذشته منطقه اورامان یک چیز و الگوهای رفتاری جمعیت آن چیزی دیگر را نشان میدهد و این نیاز ثبت فرهنگ، تاریخ مردم از نظر شهرسازی، پزشکی، روابط اجتماعی، و برخورد با محیط زیست را دوچندان کرده است و اورامان باید فراتر از ثبت جهانی دیده شود.