اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الله عبدالملکی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق صبح امروز در اختتامیه هفدهمین اجلاس سالانه سازمان بسیج اساتید که در مرکز همایشهای صدای و سیمای شهر مشهد در حال برگزاری است با اشاره به عملکرد دولت یازدهم در مقوله اقتصاد مقاومتی گفت: ما درگیر یک جنگ اقتصادی در ابعاد داخلی و خارجی هستیم متاسفانه امروز تفکری در جامعه وجود دارد که اقتصاد مقاومتی را نقض کرده و صرفا راه حل خود را در جای دیگری جست و جو میکند.
وی تصریح کرد: این افراد اقتصاد مذاکراتی را مطرح میکنند که باید گفت این نگاه ناشی از دو اشتباه است در بحث اول باید بگوییم تمام مشکلات را ناشی از تحریمها دانسته این در حالی است که کمتر از 20 درصد مشکلاتمان به تحریمها مربوط است و در وهله دوم معتقدم با مذاکرات مشکلات را میتوان حل کرد ولی باید بگوییم تجربه برجام به ما نشان داد نمیتوانیم بر روی مذاکره با غرب حساب باز کنیم.
عبدالملکی با بیان اینکه باز شدن گره مشکلات کشور از راه مذاکره نیست گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه در شرایط دشوار تهدید و وجود دشمن بتوانیم به اهداف خود برسیم و البته این اهداف ما اهداف مد نظر انقلاب اسلامی است.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی نسخه معاصر اقتصاد اسلامی است اظهار داشت: سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به عنوان خطوط راهنما برای طراحی نظام اقتصادی برشمرده میشود ولی در این زمینه ما به برنامهریزی فرهنگی و اقتصادی نیاز داریم.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق با اشاره به اقدامات مثبت دولت یازدهم گفت: تقویت فرهنگ جهادی و تقویت تولید ملی از برنامههای موثر برای تحقق اقتصاد مقاومتی هستند و دولت نیز در سال 92 پس از ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ماموریتی این کار را به جهانگیری سپرد تا براساس آن نهادها و اماکن دولتی و دستگاهها برنامههای خود را در این مقوله ارائه دهند که طبق گزارشی که انجام شد در سال 93 سیاست و 625 برنامه از سوی دولت اعمال شد.
وی با بیان اینکه در شهریورماه سال 94 در دیدار مسئولان دولت با مقام معظم رهبری، جهانگیری مسئولیت ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را پذیرفت گفت: پس از آن 13 برنامه و 230 پروژه اعمال شد که بیش از 120 پروژه به عنوان پروژههای اقدام و عمل در دستور کار قرار گرفت ولی این برنامهها مشکلات و نواقصی هم دارند.
وی با اشاره عملکرد منفی برنامههای دولت در زمینه اقتصاد مقاومتی گفت: برخی برنامهها با اقتصاد مقاومتی ضدیت و انحراف دارد چرا که برای مثال بسیار کلی است و برخی دیگر که مناسب است در حال اجرا نیست.
عبدالملکی گفت: اصلاح نظام پولی و بانکی، رونق مسکن، اصلاح ساختار کلان از پروژههایی بود که صرفا نوشته شد تا اجرا نشود قرار بود برای کارهای اقتصادی 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات ارائه شود ولی تنها 300 واحد تولیدی توانستند وام تسهیلات اقتصادی دریافت کنند.
وی ادامه داد: بسیاری از پروژهها در دولت یازدهم هنوز کلید نخوردند و متاسفانه برخی از مسئولین حاضر نیستند در مورد پروژه انجام شده در این دولت گزارشی ارائه دهند.
وی با اشاره به انحرافات برنامه دولت در موضوع اقتصاد مقاومتی گفت: تاکید بر فروش نفت خام و وابستگی کشور به درآمد نفتی، بزرگ نمایی تحریمها، حساب بیش از اندازه بر روی منابع سرمایه خارجی و نگارش برنامهها با پیش فرض رفع تحریم ها نیز انحراف از اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: تاکید مطلق بر آزادسازی نرخ و قیمتها حرفی کاملاً لیبرالیستی مبتنی بر نظام سرمایه داری است و تعارض برخی پروژهها با سیاستهای کلی کشور کاملاً مشهود است.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق اظهار داشت: تضعیف تولید ملی ضد اقتصاد مقاومتی است، افزایش شکنندگی اقتصاد ملی و فرهنگ اقتصادی نیز در برخی پروژهها مشخص است و گویا پروژه تحریف اقتصاد مقاومتی در دستور کار دولت قرار دارد زیرا دولت به شدت موافق واردات است و در حوزه نفت و گاز بسیاری از پیمانکاران داخلی خلع ید شده و پروژهها به پیمانکاران خارجی واگذار شده است.
وی ادامه داد: برای مثال در سال اقدام و عمل در سال اقتصاد مقاومتی دولت برنامههایی را ارائه داده که نشان از انحراف آن دارد برای مثال تشویق مردم به مصرف کالاهای خارجی و یا بازگشایی فروشگاهها و نمایندگان برند خارجی از جمله کارهای دولت می باشد. نامهای را دیدم که وزیر نفت در آن 12 برند خارجی را معرفی کرده تا این مسئله را در راستای بحث اقتصاد مقاومتی مطرح می کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق گفت: مسئولین دولتی از اقتصاد مقاومتی فهمشان نادرست است با تحریف فرهنگ اقتصاد مقاومتی اقتصاد کشورمان ضربه سنگینی خواهد خورد متاسفانه باید بگوییم این روزها پروژه تحریف اقتصاد مقاومتی به دستور کار دولت یازدهم تبدیل شده است.
عبدالملکی افزود: دولت یازدهم در این 3 سال هر آن که در عالم وجود داشت را به تحریمها ربط داده و گفتند بدون روابط حسنه با غرب امکان پیشرفت اقتصاد نیست، حتی بحث بزرگنمایی تحریمها هم مطرح بود.
وی اضافه کرد: افزایش وابستگی کشور به فروش نفت خام که افتخار دولت کنونی است شکنندگی ما را بیشتر میکند.
وی افزود: القای فرهنگ ما نمی توانیم در این دولت بسیار قابل مشاهده بود، یکی از مسئولان میگوید ما به جز آبگوشت بزباش نمیتوانیم چیزی درست کنیم، مسئول ورزشی میگوید ظرفیت ورزشی ما بیشتر از آنچه در المپیک دیدیم نبود!، دیگری میگوید با یک بمب کشور ما نابود میشود، یک مسئول کت و شلوار برند خارجی خود را در همایش نشان میدهد و افتخار میکند.
وی ادامه داد: مسئولان به کالاهای خارجی افتخار میکنند این مسئله فرهنگ تولید ملی ما را نابود میکند به طوریکه پس از مذاکرات، مسئولان غربی خودشان گفتند که ورود ما به اقتصاد ایران پس از مذاکرات اهمیتش از برداشته شدن دیوار برلین بین آلمان شرقی و غربی بیشتر است و به سرعت در شمال تهران فروشگاههای فروش کالاهای خارجی را توسعه دادند.
عبدالملکی با بیان اینکه تفاهم با مفسدان اقتصادی نیز اقتصاد مقاومتی را نابود میکند، گفت: مسئله مذاکره با آمریکا به بهانه پیشرفت اقتصادی در دولت یازدهم در حال استمرار است به طوریکه رئیس جمهور در روز اجرای برجام میگوید طومار تحریمها در هم پیچیده شد ولی یک هفته بعد مجلس میگوید اگر میخواهید تحریمها برداشته شود باید اجازه دهید در مورد مسائل دیگر هم مذاکره کنیم، در روز 23 تیر رئیس جمهور میگوید طبق این توافق تمام تحریمهای مالی و بانکی لغو و نه تعلیق میشود ولی بخشی از تحریمها برداشته نشده و باز هم اجازه مذاکره میخواهند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق عنوان کرد: استفان مول سفیر سابق آمریکا در لهستان که مسئول اجرای برجام در آمریکا است، میگوید ایرانیها اگر میخواهند از منافع برجام برخوردار شوند باید مسئله موشکی و تروریست را حل کنند.
عبدالملکی در پایان خاطر نشان کرد: دولت برای اجرای اقتصاد مقاومتی تلاشهایی را دارد ولی اقدامات ضد اقتصاد مقاومتیش همانند یک سونامی تمامی اقدامات را از بین خواهد برد.
با این غرب زدگی ها هیچ چیز درست نمی شود