اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم ویژه دانشجویان ورودی جدید دانشگاه مازندران با حضور مسئولان دانشگاهی و تعداد زیادی از دانشجویان ورودی جدید در سالن ورزشی حضرت قائم(عج) پردیس دانشگاه مازندران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که با حضور جمعی از معاونان، روسای دانشکده ها، مدیران ستادی، اعضای هیات علمی و کارمندان دانشگاه همراه بود، سیدخلاق میرنیا، رئیس دانشگاه مازندران با اظهار خوشحالی از حضور در جمع دانشجویان ورودی جدید، ابراز امیدواری کرد: امیدوارم در مدتی که در دانشگاه مازندران مشغول به تحصیل هستید، بتوانیم خدمت گذار خوبی برای شما در راستای نظام آموزش عالی کشور باشیم.
رئیس دانشگاه مازندران در بخش دیگری از سخنانش به مشکلات تحصیل در قبل از انقلاب اشاره و در مقایسه با شرایط پس از آن گفت: الحمدالله با پیروزی انقلاب اسلامی و پایان جنگ، شرایط تحصیل، روند رو به رشدی به خود گرفته و علاقه مندان به تحصیل، رشته های مورد علاقه ی خود را برمی گزینند و در دانشگاه های مورد علاقه ی خود تحصیل می کنند.
میرنیا سپس خطاب به دانشجویان حاضر در مراسم گفت: اکنون موقع وفای به عهد و کارستان کردن شماست که می بایست با جدیت و همت والا به درس خواندن بپردازید و کسب علم و دانش را در سرلوحه ی کار خویش قرار دهید.
رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران با اشاره به زحمات و تلاش هایی که والدین برای ورود فرزندشان به دانشگاه از خود نشان دادند، خاطر نشان کرد: پدر و مادر شما، شما را به عنوان امانت به ما تحویل دادند و ما نیز از طرف نظام آموزش عالی کشور مسئولیت داریم تا پس از تلاش برای خودساختگی خود، شما را نیز از لحاظ علمی، اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی، بسازیم و شما هم می بایست در این راه کمک حال مان باشید.
میرنیا ادامه داد: ما تلاش خواهیم کرد تا زمینه ها و بسترهای لازم را به گونه ای فراهم کنیم تا شما بتوانید به خوبی درس بخوانید و فارغ التحصیل شوید و بتوانید بدرستی مراتب بالاتر را طی کرده و برای جامعه مفید بوده و جایگزین مناسبی در بین مسئولان نظام برای انجام وظیفه باشید.
رئیس بزرگ ترین مرکز آموزش عالی دولتی استان مازندران سپس با اشاره به برخی شرایط و ویژگی های مسئولان دانشگاهی، استادان و دانشجویان اشاره کرد و در خصوص شان و جایگاه دانشجویی در دانشگاه گفت: دانشجو کسی است که شئونات دانشجویی را رعایت کند، حرکت و رفتارش با عرف جامعه مانوس باشد، لباس نامتجانس با فرهنگ عمومی جامعه بر تن نکند، حرکت نامتجانس با فرهنگ جامعه از خود بروز ندهد و تنبلی نکند.
میرنیا در پایان سخنانش خطاب به دانشجویان ورودی جدید بیان داشت: به میمنت زحماتی که والدین تان کشیدند، امکاناتی که ما برای شما فراهم می کنیم و عشقی که ما در خدمت به شما از خود بروز می دهیم، با جدیت درس بخوانید و با همان عشق و علاقه ای که موجب ورود شما به دانشگاه گردید، در کسب علم و معرفت و خودساختگی تلاش کنید. شان یک دانشجوی مسلمان ایرانی را حفظ کنید تا بتوانید در این دنیای پر سر و صدا و پر فریب، جایگاه مناسبی را برای خود فراهم نموده و به مردمی که برای رسیدن به آینده ای روشن، چشم امید به شما بسته اند، خدمت کنید که البته این مهم تلاش، استعداد، علاقه و همت والای شما را می طلبد.
حجت الاسلام محمد رحیمیان، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه مازندران در مراسم ویژه دانشجویان ورودی جدید دانشگاه، ضمن خیرمقدم به دانشجویان ورودی جدید، گفت: عزیزان من ! ما در فضایی که زندگی می کنیم باید پاسخگو باشیم. این نعمت ها، موقعیت ها و امکاناتی که برای ما فراهم شده است، به راحتی بدست نیامده، شما می توانید با مشاهده ی کشورهای مختلف در همسایگی ما، از وضعیت نا امنی که دارند با خبر شوید و ببینید که چه خبرهایی از وضعیت آن کشورها به گوش می رسد که به لطف خدا در ایران اسلامی برخلاف آنها، امنیت خوبی برقرار است و ما اکنون در کمال آسایش و امنیت، این مراسم را برگزار می کنیم.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه مازندران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فرمایش امیرالمومنین(ع) که فرمودند: «دو نعمت مجهولند: نعمت امنیت و نعمت سلامت که انسان تا به مصیبت گرفتار نشود قدر آن را نمی داند» خاطرنشان کرد: شما عزیزان در نظام جمهوری اسلامی در سایه زمینه هایی که برای شما فراهم شده، توانستید به رشد و کمال خوبی برسید و امروز شما را در مراسم ورود به دانشگاه مازندران می بینیم. این دوره چهار ساله خواهد گذشت؛ اما شما باید برنامه مدون و منظمی را برای خود ترسیم کنید تا بعد از پایان این چند سال، حسرت روزهای گذشته را نخورید. مبادا بعد از پایان این سال ها، بدنامی و شرمساری باقی بماند و از قافله ی دوستان خود عقب بمانید.
رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان مازندران ادامه داد: بنده به عنوان پدر معنوی شما این نصیحت را به یادگار در میان شما می گذارم که عمر خود را مفت نفروشید، به هوش باشید که عمر خود را صرف کارها و فرصت هایی بکنید که بعدها دچار افسوس نشوید.
حجت الاسلام رحیمیان در پایان سخنانش خطاب به دانشجویان ورودی جدید گفت: در کارهای خود تفکر کنید. یا خدا از انجام اعمال شما راضی است یا نیست و یا در این مورد دچار شک و تردید هستید. کاری را انجام دهید که رضای خداوند تبارک و تعالی را در بر داشته باشد.
علی اکبر باقری خلیلی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه مازندران نیز در مراسم ویژه دانشجویان ورودی جدید، ضمن خیرمقدم به دانشجویان ورود جدید، گفت: دانشگاه مازندران با دارا بودن ۱۲ دانشکده در مقطع کارشناسی، ۴۹ رشته گرایش فعال دارد که با تحولات جدید آموزشی در سال جدید به ۴۱ رشته تبدیل شده است. در دوره کارشناسی ارشد نیز ۹۶ رشته گرایش فعال داریم و در دوره دکتری هم دارای ۶۶ رشته فعال هستیم.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه مازندران در بخش دیگری از سخنانش ادامه داد: برای سال ۹۵ درخواست پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ۲۶۳۵ نفر بوده است که با توجه به نهایی نشدن ثبت نام، تا کنون بالغ بر ۲۰۰۰ نفر مراجعه و ثبت نام نهایی انجام شده است. در دوره کارشناسی ارشد نیز تعداد ۹۷۸ نفر و در دوره ی دکتری هم تعداد ۲۰۶ نفر مراحل ثبت نام خود را انجام داده اند.
باقری خلیلی افزود: در حال حاضر با توجه به آمار کلی که با لحاظ کردن تمام پذیرفته شدگان جدید و بدون کسر دانش آموختگان در اختیار داریم، تعداد ۱۴۷۲۷ دانشجو( شامل ۱۰۲۴۴ نفر در مقطع کارشناسی ، ۳۲۲۸ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۲۵۵ نفر در مقطع دکتری) بدون احتساب دانشجویان خارجی، در دانشگاه مازندران مشغول به تحصیل می باشند.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه مازندران، در پایان سخنانش با اشاره به آخرین رتبه بندی ها، رتبه دانشگاه مازندران را در بین دانشگاه های تابعه وزارت علوم، بین ۱۳ تا ۱۵ عنوان کرد و گفت: دانشگاه مازندران در دانشکده ها و رشته گرایش های مختلف دارای وضعیت مطلوب بوده و رو به پیشرفت می باشد. از بین دانشجویان کارشناسی دانشگاه مازندران ۱۳۹۱ قبولی در مقطع ارشد داشته ایم که این رقم در خور تحسین می باشد و از این تعداد ۲۹۴ نفر نیز در این دانشگاه پذیرفته شدند.
محمود دیانی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران نیز در مراسم ویژه دانشجویان ورودی جدید، ضمن خیرمقدم به دانشجویان ورودی جدید، گفت: یکی از وظایف دانشگاه، ایجاد هویت یا جامعه پذیر کردن افرادی است که به عنوان دانشجو در این نهاد مشغول به تحصیل هستند و این در کل دنیا به عنوان یک استاندارد پذیرفته شده است که دانشجو باید در دانشگاه جامعه پذیری را بیاموزد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران ادامه داد: به همین دلیل ما در دانشگاه واحدی را به عنوان معاونت فرهنگی و اجتماعی داریم که ارتباط آن با دانشجو از طریق انجمن های علمی، کانون های فرهنگی و هنری از قبیل کانون قرآن و عترت، کانون زندگی به توان دو، کانون محیط زیست و کانون های متعددی که تمام دانشجویان بدون لحاظ کردن رشته و دانشکده می توانند در آن عضو شوند.
دبیر شورای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران سپس به معرفی بخش دیگری از فعالیت های تحت پوشش معاونت خود پرداخت و گفت: بخش دیگر فعالیت ما شامل بخش نشریات دانشجویی است که در حال حاضر در قسمت نشریات کاغذی فعال می باشد.
دیانی در پایان سخنانش تشکل های دانشجویی را نیز به دانشجویان ورودی جدید معرفی کرد و خاطرنشان کرد: بخش آخر شامل تشکل های سیاسی است که در حال حاضر شامل دو تشکل به نام های تشکل انجمن اسلامی و تشکل انجمن ایران اسلامی که در دانشگاه فعال می باشند و بسیج دانشجویی هم به عنوان یک تشکیلات فرا تشکلی با معاونت فرهنگی و اجتماعی ارتباط دارند.