اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کبری ناصری در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز جهانی غذا گفت: اهمیت غذا و تغذیه بر هیچکس پوشیده نیست.
وی با بیان اینکه بحث زنجیره غذا تنها منحصر به دانشگاه علوم پزشکی و معاونت غذا و دارو نیست، گفت: قطعا جهاد کشاورزی، اداره دامپزشکی، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان صنایع غذایی از اجزایی هستند که می توانند در تشکیل چرخه سلامت غذا فعالیت داشته باشند و یکی از اهداف معاونت غذا و دارو وظیه نظارت بر تولید و عرضه مواد غذایی در استان است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به شعار روز جهانی غذا در سال جاری اشاره کرد و افزود: شعار امسال این است که آب و هوا در حال تغییر است و کشاورزی و غذا نیز باید تغییر کند و یکی از مهم ترین رویدادها در حوزه سلامت غذا، روز جهانی غذا است.
ناصری با توجه به اینکه منابع محدودی در جهان داریم، تصریح کرد: باید کشاورزی به نحوی ارتقا یابد که بیشترین بهره وری را از تولیدات کشاورزی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه همه مواد غذایی شامل پنج قسمت اصلی هستند، گفت: این قسمت ها شامل میزان نمک، اسید چرب، قند، انرژی و کالری کل است و وزارت بهداشت به کلیه تولید کنندگان مواد غذایی ابلاغ کرده است که باید جدول نشانگر تغذیه ای که شامل این پنج قسمت است را بر روی محصولات خود درج کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به مهم ترین محور فعالیت های معاونت غذا و دارو و وزارت بهداشت در سال ۹۵ اشاره کرد و افزود: این محورها شامل کاهش مصرف نمک، کاهش اسید چرب و ترانس، مبارزه با کالاهای قاچاق سلامت محور است.
ناصری با توجه به اینکه برچسب اصالت کالا بر روی همه کالاهای سلامت محور درج شده است، تصریح کرد: باید این برچسب بر روی همه ی مواد آرایشی و بهداشتی، داروها و مواد غذایی درج شود.
وی با تاکید بر اینکه نهادینه کردن فرهنگ کاهش مصرف قند و نمک در جامعه نیاز به زمان دارد، افزود: توصیه می شود که مصرف نمک کاهش یابد به این دلیل که باعث افزایش فشار خون، ابتلا به سرطان های گوارشی و ابتلا به چاقی می شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه مصرف نمک در ایران دو برابر مصرف جهانی است، گفت: مصرف روزانه نمک در کشور ۱۰ گرم و در جهان پنج گرم است و نمک باعث اختلالات کلیوی می شود.
ناصری با تاکید بر اینکه مهم ترین بیماری های موجود در جامعه بیماری های غیر واگیر از جمله دیابت و فشار خون است، بیان داشت: مهم ترین دستاورد مصرف بالای قند، دیابت و مهم ترین دستاورد مصرف بیش از حد نمک، فشار خون است.
وی با اشاره به اینکه اقدام به خرید دو دستگاه آزمایشگاهی برای اطمینان از سلامت مواد غذایی تولید شده در استان کرده اند، تصریح کرد: دستگاه کروماتوگرافی مایع با هزینه حدود ۷۰۰ میلیون تومان تهیه شده است و دستگاه جذب اتمی که یکی از بهترین دستگاه ها برای کنترل وجود مواد فلزی در مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی است که خریداری شد.
ناصری در پایان با تاکید بر اینکه عطاری ها فقط محل عرضه گیاهان دارویی هستند، گفت: هر گونه عرضه داروهای گیاهی در عطاری ها تخلف محسوب می شود و فروش داروهای دست ساز چاقی و لاغری نیز تخلف است.