آخرین اخبار:
کد خبر:۵۵۷۹۴۸
در نشست موکب «طلاب المقاومه الحسینیه» مطرح شد

سانسور شدید اخبار پیاده‌روی اربعین در رسانه‌های بین‌المللی

یک کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به سانسور خبری اخبار پیاده‌روی اربعین در رسانه‌های بین‌المللی گفت: در رسانه‌های بین‌الملل درباره جریانی مثل اربعین که بیست و چند میلیون نفر در آن شرکت دارند، یک کلمه هم صحبت نمی‌شود.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست موکب بین‌المللی دانشجویی طلاب المقاومة الحسینیة بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) با عنوان « از شرق تا  غرب» در اربعین حسینی با حضور حجت‌الاسلام عسکرآقایی مبلغ مذهبی در چین و برنا دانش تحلیل‌گر و کارشناس مسائل آمریکا در دانشگاه امام صادق علیه‌السلام برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست علی سلیمانی مسئول روابط عمومی موکب طلاب المقاومة الحسینیة با توضیح برنامه‌های این موکب بین‌المللی دانشجویی گفت:  موکب طلاب المقاومة الحسینیة در عمود ۷۵۷ در مسیر نجف به کربلا با تمرکز بر موضوعات جهان اسلام، میزبان زائران اربعین حسینی به ویژه مخاطبان خارجی خواهد بود.

 

حجت الاسلام والمسلمین عسکرآقایی در ابتدای این نشست در مورد قیام امام حسین علیه‌السلام و جایگاه راهپیمایی اربعین و راه رسانه‌ای شدن آن گفت: هر قیام دو قسمت دارد، خون که امام حسین علیه السلام داده است و پیام که حضرت زینب سلام الله علیها رسانده است. اربعین منبر تبلیغاتی برای امام حسین است و باید محتواهایی در همین مسیر آماده شود. باید دقت شود که برای ارسال محتواها در شرق و غرب توجه داشت که در فضاهای خودشان این کار انجام شود؛ به عنوان مثال تلگرام در ایران همه‌گیر است، توئیتر در آمریکا همه‌گیر شده است و یا در چین من می‌دانم که چت روم خاص داخلی فراگیر شده است.

 

برنا دانش نیز در ابتدای صحبت‌های خود با اشاره به تحولات دنیای مدرن افزود: باید به این مساله توجه شود که دنیا هر روز دارد عوض می‌شود و افرادی که می‌خواهند در اربعین فعالیت داشته باشند باید با این تکنولوژی‌ها آشنا باشند.

وی تصریح کرد: باید بر شبکه‌های توئیتر و فیسبوک که شبکه‌های اجتماعی پرمخاطب در غرب است تاکید کرد که تولید محتوا در قالب کلیپ‌های کوتاه مدت می‌تواند موثر باشد. دنیا هر روز در حال عوض شدن است و باید با این تکنولوژی درحال پیشرفت حرکت کرد؛ به همین دلیل دیگر فضاهای رسانه‌ای آمریکا مثل گذشته نیست و در حال تغییر است.

 

این تحلیلگر آمریکایی در ادامه افزود: من در یک مستند اربعین هم بوده‌ام که به زودی پخش خواهد شد، می‌دانم که بیشتر مردمی که در این راهپیمایی هستند شیعه بوده و به نظرم باید هدف این باشد که این بیست و چندمیلیون که می‌آیند با اهداف انقلاب اسلامی آشنا شوند. به نظر من باید بیشتر تمرکز بر صحبت های رهبر انقلاب و امثال شهید مطهری داشته و سعی کنیم مردم شیعه در پیاده روی اربعین را با این شخصیت‌های انقلابی بیشتر آشنا کنیم.

 

این کارشناس آمریکایی افزود: اینکه می‌گویم بر روی انقلاب تمرکز کنیم به خاطر این است که قابل لمس و دیدن است. به نظر من آن راهی که می‌خواهیم تبلیغ کنیم خیلی مهم است، باید با چیزهایی که بتوان لمس کرد همچون نمایش دادن شمر زمانه به تبلیغ مفاهیم بپردازیم.

 

عسکر آقایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کدام مخاطب در فعالیت‌های رسانه‌ای اربعین اولویت دارد، گفت: بهترین کار این است که در حیطه بین‌الملل کار کنیم. برای کسانی که حتی مسلمان نیستند کار بشود. غیر از تمرکز روی فضای بین الملل بهتر است کار دیگری انجام ندهیم. منِ طلبه به این نتیجه رسیده‌ام که ما باید به فعالیت‌های بین الملل تمرکز کنیم فقط.

 

در ادامه این نشست برنا دانش با تاکید بر سانسور خبری شدید در رابطه با اخبار و انعکاس پیاده روی اربعین در رسانه‌های بین‌المللی گفت: نمی‌دانم شما می‌دانید یا نه، اما باید بگویم که هیچ خبری در رابطه با اربعین در رسانه‌های بزرگ دنیا مخابره نمی شود. جالب است که جریانی مثل اربعین که بیست و چند میلیون در آن شرکت دارند در این رسانه‌ها یک کلمه نیز درباره آن صحبت نمی‌شود.

 

عسکر آقایی با اشاره به تجربه برپایی خیمه در اصفهان برای گردشگران خارجی در ایام ماه محرم گفت: ما تعدادی طلبه و دانشجو بودیم که به هتل‌ها رفته و به گردشگران خارجی کارت دعوت حضور در این خیمه را تقدیم می‌کردیم. ما می‌توانیم این کار را در اربعین هم انجام دهیم و گردشگران خارجی را به این اجتماع عظیم دعوت کنیم.

 

عکسر آقایی در پاسخ به سوالی درباره بحث وحدت در ایام اربعین گفت: ما همان اسلام را با تک تک مفاهیم اصیل آن باید تبلیغ کنیم. بحث وحدت به این معنا است که نباید هیچ بی احترامی به مذاهب دیگر اتفاق بیفتد.

 

برنا دانش نیز در پاسخ به این سوال گفت: در مورد وحدت ما در امریکا خیلی کار کردیم. فضای اربعین فرق می‌کند. ما چیزی نباید بگوییم که این وحدت از بین برود. اربعین یک فضای متفاوتی است که همانطور که گفتم باید بیشتر بر مفاهیم بحث ولایت و مفاهیم انقلابی تکیه کنیم.

 

عکسر آقایی با اشاره به وظیفه شیعیان در معرفی تجمع بزرگ اربعین در فضای جهانی گفت: تجمع اربعین مثل بمب می‌تواند صدا کند اما بعید است که رسانه‌های جهانی با ما همکاری کنند. پس ما باید خودمان این اخبار را نشر دهیم و برای آن فکری بکنیم.

 

برنا دانش در همین رابطه افزود: این امکان فعلا وجود ندارد که بتوانیم از سد رسانه های بزرگ در انتقال پیام اربعین کار کنیم. اما باید تلاش کنیم. باید اقتضائات فضای مجازی در امریکا را بشناسیم. به عنوان مثال شبکه تلگرام در امریکا استفاده ندارد و مخاطبان بیشتر از شبکه‌هایی همچون وایبر و واتس آپ و اینستاگرام استفاده می‌کنند و یا این که در امریکا بر روی تبلیغ تمرکز می‌کنند و حتی فضای انتخاباتی و سیاسی هم با برخی از قالب‌های تبلیغ بازرگانی اتفاق می‌افتد.

 

برنا دانش در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اینکه در رسانه‌های خارجی اربعین چگونه بازتاب داده شده است گفت: متاسفانه تنها چیزی که رسانه‌ها نشان می‌دهند قمه زنی و امثال آن است، چون می‌خواهند تفرقه ایجاد کنند و چهرۀ اسلام را خراب کنند. اینها با این کار می‌خواهند دین صلح را از بین ببرند و مردم دنیا هم می‌بینند که این کار اصلا نرمال نیست. ما باید داستان خودمان را، خودمان بگوییم. باید خودمان اربعین را بازتاب دهیم با یک روش خوب و فراگیر.

 

حجت الاسلام عسکرآقایی در پایان این نشست افزود: ما در اربعین کاری به جز معرفی اربعین نداریم، باید سعی کنیم اخبار اربعین را حداکثری تا جایی که امکان دارد. پخش کنیم. پیام‌هایمان را انحصاری نکنیم و زیر پیام‌هایمان بنویسیم کپی‌برداری بلامانع است. چه خوب است که ما مبلغ و رساننده پیام اربعین برای کسانی باشیم که حتی مسلمان نیستند.

 

گفتنی است به همت بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام، موکب بین‌المللی دانشجویی طلاب المقاومة الحسینة با حضور خادمان از کشورهای مختلف، میزبان زائران اربعین خواهد بود. برپایی غرفه‌های فرهنگی، سلسله نشست با مهمانان خارجی و برگزاری مراسم هیات میثاق با شهدا از برخی برنامه‌های این موکب در عمود ۷۵۷ خواهد بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار