اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، باقری، مشاور ارشد خانه صنعت و معدن خراسان رضوی امروز در نشست تخصصی «دانشگاه کارآفرین از اقدام تا عمل» که به همت انجمن علمی مدیریت دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده علوم اداری این دانشگاه برگزار شد، کارآفرینی را حوزهای بسیار گسترده دانست و گفت: آنچه که نیاز جدی کشور ما است تولید ارزش افزوده، کار و ثروت میباشد.
وی با بیان این مطلب که ایران پنجمین کشور دنیا از نظر تعداد تحصیلکردگان رشته مهندسی است، افزود: ما دارای نیروی انسانی فوق العاده هستیم؛ اما علی رغم این تعداد نیروی انسانی و ذخایر معدنی، دارای آن جایگاهی که مورد انتظار است، نیستیم.
مشاور ارشد خانه صنعت و معدن خراسان رضوی بیان داشت: البته منظور من از گفتن این نکات این نیست که توپ را به زمین دیگران بیاندازیم؛ چراکه بیان این مسائل مشکلات کشور را مرتفع نمیکند، پیشرفت و رشد در سایه تلاش محقق میشود.
باقری با تاکید بر این موضوع که هر جامعهای مختصات خاص خود را دارد و نمیتوان یک نسخه واحد کارآفرینی برای تمامی کشورها پیچید، تصریح کرد: آمریکا طی 20 سال گذشته توانسته حدود 30 میلیون شغل ایجاد کند. ایجاد این تعداد شغل را در هیچ کشوری حتی کشورهای اروپایی شاهد نبودهایم و عمدهترین دلیل ایجاد شغل در آمریکا علاقه مردم به فردای بهتر بوده است.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: متاسفانه در کشور ما کارآفرینی به عنوان یک ارزش شناخته نمیشود و در خصوص آن چنان بحث نمیشود؛ به طوری که حتی این سخنان در دهه 70 بسیار غریب بودند.
مشاور ارشد خانه صنعت و معدن خراسان رضوی با اشاره به این موضوع که تمامی نهادهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی باید در این عرصه فعالیت کنند، بر نقش دانشگاهها در ایجاد فرهنگ عمومی و تولید فرهنگ کارآفرینی تاکید کرد.
باقری بیان داشت: متاسفانه در جامعه ما مسیر تولید ثروت از مسیر سپرده گذاری بانکی میگذرد که همین امر سبب شده فرهنگ کارآفرینی از بین برود.
اولین قدم در حوزه کارآفرینی اجتماعی، خودباوری است
در ادامه این نشست خندان دل، نایب رئیس خانه صنعت و معدن خراسان رضوی در تعریف کارآفرین گفت: کارآفرین فردی است که دارای یک ایده نو است و از طریق فرآیندی این ایده را عملیاتی میکند.
وی حوزه کارآفرینی را چند دسته اشتغال، تولید، صنعت، خانواده، فرهنگ و اجتماع تقسیم کرد و بیان داشت: عمدهترین نگاه مردم کارآفرینی اقتصادی است که میتواند فردی و یا گروهی باشد که البته در ما ایرانیها میل به رفتارهای گروهی کمتر مشاهده میشود و این در حالی است که بزرگترین پیشرفتهای دنیا از قِبَل شراکتها به وجود آمده است.
نایب رئیس خانه صنعت و معدن خراسان رضوی با تاکید بر این مطلب که ایران دارای نیروی انسانی بسیار است که چنانچه به آنان اتکا کند پیشرفت حاصل خواهد شد، خاطرنشان کرد: کارآفرینی با اشتغال متفاوت است و دانشجویان به جای اینکه به دنبال اشتغال باشد باید به دنبال ایجاد اشتغال باشند، بنابراین نخستین الزام یک کارآفرین خالق بودن است و نه مخلوق بودن.
خندان دل یکی از تفاوتهای کشورهای پیشرفته و عقب مانده را در کارآفرینی دانست و گفت: این نکته به این معنا است که کشورهای پیشرفته به سمت فرهنگ سازی کارآفرینی رفتهاند؛ اما در جوامع جهان سوم جوانان به انتظار شغل نشستهاند.
وی اولین قدم در حوزه کارآفرینی اجتماعی را خودباوری خواند و گفت: همچنین نخستین قدم برای رشد و تعالی نیز خودباوری است.
نایب رئیس خانه صنعت و معدن خراسان رضوی در بخش پایانی سخنان با تاکید بر این موضوع که در ایران کلمه کارآفرینی تعریف نشده است، بیان کرد: آنچه که مهم است این است که کارآفرینی آموختنی و استخدام پذیر نیست. همچنین باید بدانیم که کارآفرین کارفرما نیست و قرار نیست کارآفرین فردی پولدار باشد.