اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دبير دومين كنفرانس ملي مهندسي و تكنولوژي هاي سبز براي آينده پايدار درباره تفاوت هاي اين دوره از كنفرانس با دوره قبل گفت: اولين كنفرانس مهندسي و تكنولوژي هاي سبز براي آينده پايدار سال گذشته به ميزباني دانشگاه صنعتي اميركبير و با هدف معرفي اين حوزه به جامعه صنعتي و دانشگاهي كشور برگزار شد و فراخواني براي دريافت مقاله اعلام نشد.
نرگس فلاح افزود: امسال علاوه بر افزايش و تغيير محورهاي تخصصي كنفرانس به تناسب نيازها و ضرورت هاي كشور، براي دريافت مقاله در محورهاي توسعه پایدار صنعت پتروشیمی در ایران، محصولات سبز و فرآیندهای پایدار در صنعت پتروشیمی، بهینه سازی فرآیندها در صنعت پتروشیمی و اثرات صنعت پتروشیمی بر محیط زیست فراخوان منتشر كرديم كه مهلت ارسال مقاله به دبيرخانه كنفرانس تا ۱۵ آذرماه خواهد بود.
وي از قطعي شدن برگزاري ۸ كارگاه آموزشي در حاشيه كنفرانس امسال خبر داد و گفت: اين كنفرانس ها با حضور استادان داخلي و خارجي در موضوعات "ارزيابي زيست محيطي"، "مديريت پسماند جامد و صنعتي"، "ارزيابي چرخه حيات"، "مديريت كربن" و "کارگاه تخصصی تکنولوژی های نوین جذب و به دام اندازی CO۲" برپا مي شود و علاقمندان به شركت در اين برنامه هاي آموزشي تا ۲۰ دي ماه فرصت ثبت نام دارند.
معاون پژوهشي دانشكده مهندسي شيمي دانشگاه صنعتي اميركبير خاطرنشان كرد: كارگاه هاي آموزشي از ۲۷ تا ۳۰ دي ماه در دانشگاه صنعتي اميركبير برگزار مي شود و تاريخ برگزاري كنفرانس و ارائه مقالات و سخنراني ها ۲۸ و ۲۹ دي ماه خواهد بود.
وي برگزاري دو پنل تخصصي "تاثير پتروشيمي بر محيط زيست" و "توسعه پايدار و صنعت پتروشيمي" و نمايشگاه دستاوردهاي صنايع مختلف، شركت هاي دانش بنيان و مراكز دانشگاهي در زمينه تكنولوژي هاي سبز را از ديگر برنامه هاي دومين كنفرانس مهندسي و تكنولوژي هاي سبز براي آينده پايدار ذكر كرد.
فلاح درخصوص ضرورت برگزاری اين کنفرانس گفت: ایران به عنوان یک کشور در حال توسعه با منابع عظیم نفت و گاز، نیاز دارد تا صنایع خود را به ويژه در حوزه نفت و گاز توسعه دهد و توسعه صنعتی تنها مکانیزمی است که کشورهای در حال توسعه را قادر میسازد تا فقر و بیکاری را کاهش دهند.
وي با بيان اينكه ورود فناوری به ايران در دوران پسا تحریم با رشد چشمگیری به ویژه در صنعت پتروشیمی روبرو خواهد بود، خاطرنشان كرد: باتوجه به تاثیرات منفي توسعه ناپایدار صنایع بر محیط زیست، بايد تلاش كرد با بهره گيري از فناوري هاي نوين سبز و كمك به توسعه پايدار، تاثيرات مخرب توسعه را به حداقل رساند كه بهينه سازي صنايع مختلف به ويژه پتروشيمي از جمله اين راهكارهاست.
دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همكاري شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، صندوق ملی محیط زیست و شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی میزبان دومین همایش "مهندسی و تکنولوژی های سبز برای آینده پایدار" خواهد بود.
تکنولوژی سبز( Green Technology) به استفاده و بهره برداری از لوازم و پروژه هایی اطلاق می شود که با محیط زیست سازگار هستند.
براساس اصول مهندسی سبز، طراحان باید مطمئن شوند که تا حد ممکن، همه مواد و انرژی ورودی و خروجی به صورت ذاتی، غیرخطرناک باشند و محصولات، فرآیندها و سیستمها باید به گونهای طراحی شوند که بازدهی میزان مواد، انرژی، فضا و زمان را حداکثر سازند و از طرفی طراحی برای ظرفیت مازاد یا توانایی اضافه، باید به عنوان عیب طراحی شناخته شود.
در مهندسي سبز، تنوع مواد در محصولات چند جزیی باید حداقل شود تا حفظ ارزش و جداسازی قطعات ترویج شود و طراحی فرآیندها، محصولات و سیستمها باید شامل یکپارچهسازی و برقراری ارتباط با جریانهای موجود انرژی و مواد باشد و همچنین پس از اتمام عمر مفید، قابلیت تجاری سازی و استفاده مجدد داشته باشند به طوريكه مواد و انرژی ورودی باید تجدید پذیر باشند و نه تمامشونده.