اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، عباس شیخ الاسلامی امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته پژوهش و فناوری در مجتمع رفاهی دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد، با بیان این مطلب که هفته پژوهش و فناوری تنها مخصوص دانشگاه و صنعت نیست؛ بلکه از آن تمامی مردم است، گفت: خوشبختانه همانگونه که امروز مشاهده میکنید فرزندان ما از دوران دبیرستان به مقوله پژوهش علاقه نشان میدهند به همین دلیل معتقدیم که فرهنگ فناوری در حال نهادینه شدن است.
وی به ارائه یک تقسیم بندی در خصوص دانشگاهها پرداخت و بیان داشت: امروز دانشگاهها را به سه دسته دانشگاههای نسل اول که وظیفه آموزشی برعهده داشتند، دانشگاههای نسل دوم که پژوهش محور بودند و دانشگاههای نسل سوم که به تولید ثروت از طریق فناوری میپردازند، تقسیم بندی میکنند.
دبیرکل ستاد برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری خراسان رضوی مهمترین پارامتر دانشگاههای موفق را تولید ثروت از طریق فناوری خواند و تصریح کرد: ما سعی کردهایم در برگزاری این نمایشگاه به این مقوله توجه کنیم.
مشارکت تمامی ارگانها و دانشگاهها در برگزاری نمایشگاه
شیخ الاسلامی یکی دیگر از مشخصههای نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری خراسان رضوی را مشارکت تمامی ارگانها، دانشگاهها و پژوهشکدههای استان در برگزاری آن دانست و افزود: بر اساس مصوبهای که از سال گذشته اجرایی شده است شبکه دانشگاههای خراسان رضوی که متشکل از تمامی دانشگاههای استان است و موسسهای ثبت شده است، مسئول برگزاری این نمایشگاه در استان میباشد و هر ساله یکی از دانشگاههای عضو این شبکه مسئول برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش در استان میباشد که سال قبل دانشگاه فردوسی مجری برگزاری این نمایشگاه بود و سال جاری این وظیفه به عهده دانشگاه آزاد مشهد گذاشته شد.
رئیس دانشگاه آزاد مشهد در ادامه سخنان خود با بیان این موضوع که در کنار برگزاری نمایشگاه پژوهش نمایشگاه کتاب هم برگزار خواهیم کرد، در خصوص روند برگزاری این نمایشگاه نیز خاطرنشان کرد: در سال جاری نمایشگاه کتاب خراسان رضوی در شهرستان نیشابور برگزار شد؛ اما به دلیل درخواست دانشگاهیان جهت برگزاری نمایشگاه کتاب در مشهد استانداری خراسان رضوی موافقت کرد تا در کنار نمایشگاه پژوهش نمایشگاه آثار دانشگاهی نیز برگزار شود.
وی ضمن اشاره به اینکه مساحت کل نمایشگاه پنج هزار متر است، ادامه داد: حدود 1500 متر مربع از این مساحت به نمایشگاه کتاب اختصاص پیدا کرد.
حضور 30 ناشر در نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری استان
دبیرکل ستاد برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری خراسان رضوی تصریح کرد: در این نمایشگاه حدود 30 ناشر بزرگ دانشگاهی در 22 غرفه حضور خواهند یافت.
شیخ الاسلامی با بیان این مطلب که 15 هزار عنوان کتاب به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی ارائه خواهد شد، تصریح کرد: طبق رایزیهای به عمل آمده قرار بر این شده تا بن خرید کتاب در اختیار دانشگاهیان قرار گیرد، همچنین ناشرین نیز با تخفیفهای 20 تا 30 درصد کتاب در اختیار علاقمندان قرار میدهند.
رئیس دانشگاه آزاد مشهد ضمن اشاره به این موضوع که برای هر باشکوهتر برگزار شدن این نمایشگاه اقدام به تشکیل کمیتههای تخصصی کردهایم، بیان داشت: تشکیل کمیته علمی را دانشگاه علوم پزشکی مشهد، کمیته اطلاع رسانی را دانشگاه آزاد مشهد، کمیته معنویت را حوزه علمیه، کمیته آموزش و پرورش را اداره آموزش و پرورش، کمیته همایشها و کارگاهها را جهاد دانشگاهی، کمیته مسابقات را دانشگاه خیام و کمیته فناوری را پارک علم و فناوری خراسان رضوی عهده دار شدهاند.
وی با اعلام اینکه برگزاری اتاق گفتوگو در این نمایشگاه را دانشگاه فرهنگیان مشهد عهده دار شده است، تصریح کرد: در این اتاق هر روز سه برنامه گفتوگو با حضور روسای دانشگاهها برگزار خواهد شد.
دبیرکل ستاد برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری خراسان رضوی با اعلام این خبر که در این نمایشگاه 15 طرح فناور از طرحهای زیستی گرفته تا طرحهای فنی که بخشی از آنان در سطح استانی و بخشی در سطح ملی هستند با حضور استانداری خراسان رضوی رونمایی خواهد شد، گفت: افتتاحیه نمایشگاه یکشنبه 14 آذر ماه ساعت 18 و اختتامیه چهارشنبه 17 آذر ماه ساعت 18 در محل دائمی نمایشگاه بین المللی مشهد برگزار میشود.
90 مجموعه دانشگاهی و غیر دانشگاهی در نمایشگاه حضور خواهند یافت
شیخ الاسلامی با بیان اینکه با مساحت نمایشگاه امسال نسبت به سال گذشته حدود 20 درصد اضافه شده است، افزود: حدود 90 مجموعه دانشگاهی، پژوهشی در این نمایشگاه حضور خواهند. همچنین سالنی به برپایی مسابقات روباتیک، سی، ام و مسابقات ریاضی در سطح دانشجویی و دانش آموزشی و مسابقات ورزشی جهت استعدادیابی اختصاص یافته که دانشگاههای خیام، فردوسی، پیام نور و جهاد دانشگاهی متولی برگزاری این مسابقات هستند. علاوه بر این موارد توان جویان بهزیستی نیز در محوطه نمایشگاه اقدام به برگزاری تئاترهایی با محوریت پژوهش خواهند کرد.
رئیس دانشگاه آزاد مشهد با تاکید بر این نکته که این نمایشگاه استانی است و تمامی دانشگاهها و مراکز پژوهشی استان در برگزاری آن تلاش میکنند، گفت: تجربهای که امسال در راستای برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش اضافه شده است، ایجاد دبیرخانه دائمی پژوهش و فناوری است تا زین پس این دبیرخانه دانشگاهها را در برگزار کردن هر چه باشکوهتر نمایشگاه یاری دهد.
وی به تبلیغات گسترده در سطح شهر مشهد اشاره و خاطرنشان کرد: انتظار میرود با توجه به اینکه در سطح شهر تبلیغات شده است نه تنها دانشگاهیان که مردم نیز در این نمایشگاه حضور یابند.
هزینه برگزاری نمایشگاه از بودجه فرهنگی دانشگاهها تامین شده است
رئیس دانشگاه آزاد مشهد در ادامه سخنان خود در خصوص میزان هزینهای که برای برگزاری این نمایشگاه اختصاص یافته است، گفت: مخارج برگزاری این نمایشگاه از واگذاری غرفههای تامین میشود و هزینه خاصی تخصیص نیافته است، بلکه هر دانشگاه موظف شده بخشی از بدوجه پژوهشی خود را صرف برزگاری این نمایشگاه کند که رقم هر دانشگاه متفاوت است.
بودجه پژوهش استان بسیار ناچیز است
وی ضمن بیان این مطلب که حدود 100 متر مربع از این نمایشگاه به ایجاد فن بازار منطقهای اختصاص یافته است، گفت: در این فن بازار سرمایه گذاران و شرکتهای خدمات تجاری سازی با محوریت پارک علم و فناوری جانمایی شدهاند تا محلی برای عرضه و تقاضا ایجاد شود و پژوهشگران و فناوران به ارائه محصولات خود بپردازند.
شیخ الاسلامی در ادامه سخنان خود به بودجه پژوهشی خراسان رضوی اشاره و ضمن ناچیز خواندن آن، گفت: بودجه پژوهشی خراسان رضوی حدود دو میلیارد تومان است که با توجه به توانمند بودجه استان در حوزه پژوهش و فناوری بسیار ناچیز است و از شورای عطف و هیات وزیران تقاضا داریم که میزان ان را افزایش دهند.
دبیرکل ستاد برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری خراسان رضوی در پایان تاکید کرد: البته حدود یک تا دو سالی است که استانداری خراسان رضوی اقدام به مدیریت همین بودجه اندک کرده تا رانتی ایجاد نشود.