اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید جلیلی، نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی شب گذشته در همایش «توکل بر خدا یا توکل بر کدخدا» که در تالار فردوسی دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد، با تبریک پیشاپیش ولادت پیامبر اکرم(ص) گفت: لازمه همراهی با پیامبر «اشداء علی الکفار و رحماء بینهم» است؛ ما باید تکلیف خود را با دشمنان پیامبر بدانیم و حدود و مرزهای خود را بشناسیم؛ در غیر اینصورت نمی توان در این مرزها با مودت زندگی و هم افزایی زندگی کرد و در بیرون با بدخواهان مقابله داشت.
وی ادامه داد: ماندن بر تفکر پیامبر رشدی را می آورد که عادی نیست؛ بلکه یک پیشرفت همه جانبه مادی و معنوی است؛ بگونه ای که به تعبیر قرآن خود همراهان آن دچار شگفتی شده و دشمنان او خشمگین می شوند.
جلیلی با طرح این سئوال که چرا نام ایران در صدر اخبار است، عنوان کرد: چرا برای چند دستگاه سانتریفوژ ۶ کشور بزرگ باید حاضر باشند ۱۸ روز مذاکره کنند؛ انان که صدها کلاهک هسته ای دارند، چرا نگران می شوند؟! آنان می فهمند قدرتی در حال شکل گیری است که از جنس مارکسیسم نیست؛ زیرا آنها بارها در ۳۷ سال هر آنچه داشتند به کار بردند اما موفق نشدند؛ او می بیند که شجره طیبه ای شکل گرفته که «اصلها ثابت و فرعها فی السماء» است؛ او می داند که تمدن شکل گرفته بر مبنای تفکر پیامبر، همه چیز را پشت سر می گذارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه استکبار با منطق خود همه چیز را می خواهد، ابراز داشت: این شعار نیست که استکبار در ذات خود از رویش دیگران عصبانی می شود؛ این باطل است که بگوییم اگر ما تند صحبت نمی کردیم، اینطور نمی شد؛ الگویی که آنها دنبالش هستند فرجام حوادث آمریکاست که منتخب خود آمریکا با ایده آمریکای فلج رأی آورد.
وی با تأکید بر لزوم استفاده از تقلیدهای درست، تصریح کرد: امروز چیزی که بیشتر از تحریم های فلج کننده کشور را آزار میدهد، تقلیدهای فلج کننده است؛ عده ای نمی خواهند بپذیرند که دشمن نمی خواهد رشد ما را ببیند و هرچه عصبانی تر شود به مرگ خود نزدیکتر است که این غیظ آنها از اقتدار ملت است؛ عده ای ضعف دشمن و قوت ما را نپوشانند.
جلیلی با اشاره به اینکه اعتماد سازی بهانه است، گفت: نباید به بهانه ی بهانه زدایی، ظرفیت خود را نادیده بگیریم؛ چون طرف مقابل هر لحظه خواسته جدیدی دارد؛ دیدیم که هسته ای که تمام شد بحث موشکی را مطرح کردند؛ ما یک بار تجربه کردیم که تعلیق موقت داوطلبانه به خالی کردن راکتور ختم می شود؛ لذا نباید دوباره در این مسیر قرار می گرفتیم اما از سال۹۲ دوباره به اعتمادسازی پرداختیم.
رئیس سابق شورای امنیت ملی با دعوت از جامعه دانشگاهی به برجامخوانی و شرح شکل گیری برجام اظهار داشت: سند برجام در دانشگاهها بطور علمی و حداقل دوره های برجام خوانی شود تا این تجربه تلخ تکرار نشود. سال گذشته از ۲۶ مهر بر مبنای برجام قرار شد دو طرف کارهایی انجام دهند؛ ایران عمدتا تهدات سخت افزاری از جمله خارج کردن راکتور داشت؛ ما در ۳ ماه تعهدات خود را انجام دادیم اما طرف مقابل، تعهداتی را که قرار بود در ۳ ماه انجام دهد، تا امروز بعد از ۱۱ ماه همان تعهدات اندک خود را انجام نداده است؛ حتی کنگره امریکا ۸۳ طرح و بیانیه برده که ۱۱ مورد از آنها تصویب شده است که برخی بدتر از قبل برجام بود.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به وجود روزنه ها و عدم توازن موجود در برجام اذعان کرد: مهم است که در این سند رفتار طرف مقابل بررسی شود؛ ماهیت دشمن دشمنی است و دوباره برای ما ثابت شد؛ نباید اظهارات و مواضع طرف مقابل را در داخل بزک کرد؛ آیا ملتی که از خود دفاع می کند و اجازه دخالت نمی دهد مقصر است؟ اگر کسی پیاده نظام دشمن شود و بدترین رفتار دشمن را توجیه کند باید با او چه کرد؟ عده ای می گویند امضای رهبری پای برجام است؛ بله درست است؛ اما رهبری با ۲۸ شرط برجام را امضا کردند.
وی با بیان اینکه حیف است با برجام «خورشید تابان» را از دنیا طلب کنیم آنوقت نسبت به «خورشید تابان مردم سیستان و بلوچستان» بی تفاوت باشیم، گفت: بیخود دور دنیا دنبال خورشید می گردیم، خورشید اشتغال و رونق همین جا در سیستان و بلوچستان است؛ امروز در دنیا خورشید و انرژی خورشیدی یکی از مهمترین منابع انرژی و تولید ثروت است و طبق برآوردها، تابش خورشید از منطقه حرمک زاهدان تا شمال چابهار به لحاظ ظرفیت تولید انرژی خورشیدی در دنیا کم نظیر است که می تواند ما را تبدیل به قطب انرژی این منطقه کند.
جلیلی افزود: طبق تحقیقات اروپایی ها بادهای سیستان، بهترین بادهای دنیا برای تولید انرژی است. این بادها می تواند مهمترین منبع تولید برق و صادرات به افغانستان و پاکستان باشد؛ این بادها گنجی است که بر باد می رود و مهمترین نا شکری این است که نعمت های خدا باعث زحمت مردم شود و از این نعمت ها برای اشتغال و آسایش مردم استفاده نکنیم و به فکر امداد کدخدا باشیم.
وی با تأکید بر لزوم اهمیت به سیستان و بلوچستان ادامه داد: اگر رستم پهلوان سیستانی شاهنامه یک نفر بود، کشاورزها و دانشجوها و ماهی گیرها و دامدارهای اینجا، یک لشگر از رستم های امروز سیستان هستند که نباید بواسطه بی توجهی ها، تبدیل به پهلوان های دست بسته و زمینگیر شوند. بلکه باید دیو خشکسالی و رکود و بیکاری را زمینگیر کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: سيستان و بلوچستان تشنه آب نیست، تشنه مدیریت آب، از جمله «ديپلماسي آب» است. حل مشکل آب سیستان و بلوچستان با کشور همزبان باید بخشی از موضوع دیپلماسی ما باشد؛ بعضی ها گمان می کردند مشکل آب هم با برجام حل می شود، اگر به فکر حل مشکل آب با دیپلماسی هستید اشتباهی در خانه کدخدا نروید، تعامل و مذاکره با برادران افغانستانی لازم است.