اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، فهمیه فرهمندپور، مشاور وزیر کشور در امور بانوان، دیروز در نشست سفیر «بزرگداشت خانم مرضیه دباغ حدیدچی» که در آمفی تئاتر دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، به جایگاه بانوان و داشتن قدرت تشخیص برای ایفای نقش در چه لحظه و موقعیتی را بسیار مهم دانست.
وی افزود: ما دائما در حال حرکت هستیم، آن زمانی که فکر می کنیم، حرکت به هر حال اتفاق می افتد، اگر رو به جلو نباشد، رو به عقب است. اگر در مسیر رشد نباشد، در مسیر انحطاط است و معلوم نیست اگر 10 پله پایین آمدیم، بتوانیم 10 پله بالا برویم.
فرهمندپور تصریح کرد: وقتی افراد بهانه جو می گویند مگر می شود عدالت حضرت علی(ع) را داشت؟ در پاسخ باید گفت، الگوهای میانی به ما می گویند که می شود.
وی افزود: با وجود اینکه بیت المال دست حضرت علی(ع) بود، اما غذای ایشان کماکان نمک و شیر بود.خدا به ما نشان می دهد که می توان راس اول مملکت بود و ساده زیست بود.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان خاطرنشان کرد: خیلی خوشبخت خواهیم بود اگر بتوانیم مدیریت جریان مستمر و ناگزیر شدن ها را در مسیری مدیریت کنیم که وقتی به کهنسالی رسیدیم، افسوس نخوریم.
اهمیت خودشناسی
این استاد دانشگاه گفت: این تعبیر که در روایت داریم؛ هر کسی خودش را بشناسد، خدا را شناخته است. بخاطر این است که مسیر همه هستی انسان از خود شناسی می گذرد؛ بنابراین باید بدانیم چه هستیم و چه باید باشیم و مسیر حرکت باید کدام سمت باشد؟ اگر این اتفاق افتاد من به خدا می رسم و الا به خدا نمی رسم.
فرهمندپور تصریح کرد: عرصه های ایفای نقش زنان بسیار متنوع است و تشخیص اینکه من الان در این لحظه، کجا ایفای نقش کنم، بسیار مهم است.
برای تمام شرایط و موقعیت ها نمی توان نسخه واحد پیچید
وی افزود: بسیار خطاکار خواهم بود، اگر فکر کنم برای تمام شرایط و موقعیت ها، می توانیم نسخه واحدی بپیچیم. در مورد بانوان به مراتب تنوع نقش ها بیشتر از مردان است، در حالیکه در مورد مردان تنوع نقش ها محدود تر است.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان با اشاره به این که در مورد زنان، طیف نقش ها بسیار متنوع است، خاطرنشان کرد: از یک طرف جهاد زنان برداشته می شود و از طرف دیگر، زنان مجاهد ستوده می شوند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: از یک طرف سکون و آرامش زنان به عنوان یک ارزش زنانه ستوده می شود و از طرف دیگر، زنان را در خروشیدن و جوشیدن در عرصه های عیان اجتماعی مورد تمجید قرار می دهند. اینکه در کدام لحظه از زندگی، کدام گزاره و الگو و نشانه را انتخاب کنید، کاملا به تشخیص بانوان بستگی دارد.
فرهمندپور بیان کرد: من از نوجوانی فعالیت انقلابی کردم، 16 سالگی وارد دانشگاه شدم و از 18 سالگی کار مدیریت کردم. بیش از 30 سال از عمرم را یا به عنوان دانشجو، یا به عنوان مدیر و یا به عنوان استاد در دانشگاه گذراندم.
بزرگترین چالش پیش روی حضور اجتماعی بانوان
وی افزود: فعال در حوره زنان هستم و اگر از من بپرسند بزرگترین چالش پیش روی حضور اجتماعی زنان چیست؟ در پاسخ می گویم، ضعیف بودن قدرت تشخیص برای چگونه ایفای نقش در چه لحظه ای و در کدام صحنه.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان خاطرنشان کرد: زنان و دختران جوان ما که اکنون در نقطه تمرکز تعیین مسیرهای حرکت و ضرورتهای آینده شان هستند، باید قدرت تشخیص پیدا کنند. قدرت تشخیصی که به من بگوید در این لحظه لازم و اولویت است که مادر خانه باشم یا یک مادر خوب برای کل جامعه.
این استاد دانشگاه گفت: شهید آوینی می گوید: «از یک سو باید بمانیم که شهید آینده شویم و از دیگر سو باید شهید شویم تا آینده بماند. هم باید امروز شهید شویم تا فردا بماند و هم باید بمانیم تا فردا شهید نشود».
تفاوت کار برای خدا و برای خدا کار کردن
فرهمندپور با اشاره به این که کار برای خدا و برای خدا کار کردن متفاوت است، بیان کرد: جمله بی نظیری شهید آوینی دارد که می گوید:« کارتان را برای خدا نکنید، برای خدا کار کنید»، در توضیح این جمله باید گفت، به طور نمونه فردی برای رضای خدا درس می خواند، اما گاهی لازم است کاری که خدا می خواهد انجام دهد، نه این که کار خود را برای خدا انجام دهد.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان خاطرنشان کرد: این بسیار مهم است که من چگونه تصمیم می گیرم، آیا کارم را برای خدا انجام دهم یا کاری را انجام دهم که خدا می خواهد؟
این استاد دانشگاه یادآور شد: همه فکر کنیم که امروز می خواهیم کاری کنیم که یک قدم جلوتر برویم. در فضایل اخلاقی، در مسئولیت پذیری اجتماعی، در همسری و برای استادم یک قدم جلوتر بروم. اگر همه متوجه این ضروت ها باشیم، دیگر حرفی باقی نمی ماند. خدا رحمت کند کسی که هر کجا هست یک قدم جلوتر برود.
لازم به ذکر است در این بزرگداشت دختر مرضیه دباغ حدیدچی نیز حضو داشت.