اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام سیدعباس نبوی امروز در مناظره «راه طی شده» که به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: در این چند دهه پس از انقلاب اسلامی اتفاقاتی رخ داده که به واسطه این اتفاقات نسل دوم روحانیت انقلاب باید رسالت خود را به خوبی درک کنند که نخستین این اتفاق رحلت برخی از بزرگان انقلاب است.
وی با اشاره به این مطلب که بیش از پنج سال است که کشور به دنبال برنامه راهبردی است، افزود: مسئله سوم نزدیکی به انتخابات سال 96 است.
این فعال سیاسی ادامه داد: انقلاب اسلامی سه سطح داشته که در یک مرحله موفق بود در یک مرحله مشکلات فراوانی داشته و در یک مرحله ناموفقیتهای آن بر موفقیتها چربیده و آنچه که لازم بوده را فراهم نکرده است.
حجت الاسلام نبوی با تاکید بر این نکته که سطح اول؛ انقلاب اسلامی، گفت: دومین شاخصه انقلاب اسلامی مسئله سلطه ناپذیری و مقابله با زور بود و این شروع نهضت امام بود؛ امام با پهلوی کاری نداشت، بلکه اصل بحث ایشان از کاپیتولاسیون آغاز شد.
وی افزود: خوشبختانه ما توانستیم مقابل امریکا بایستیم و در رابطه با تقابل نیز در یک طرف میز نشستهایم و باید تمامی زور خود را در این پنجه اندازی تجمیع کنیم.
این فعال سیاسی جریان یافتن سیره علوی در نظام و سبک زندگی را سومین سطح انقلاب اسلامی خواند و با تاکید بر این مطلب که متاسفانه تا کنون در این حوزه با موفقیت همراه نبودیم، تصریح کرد: در قسمت هایی نوعی لیبرالیسم اقتصادی کور مطرح میشود و یا اینکه برخی ادعاهایی را به صورت خام و ناپخته در خصوص دین مطرح میکنند.
حجت الاسلام نبوی ادامه داد: در خصوص قسمت دوم انقلاب یعنی سیاستگذاریهای کلان با موفقیتهایی مواجه بودهایم به طوری که امروز جزو 16 اقتصاد برتر دنیا قرار داریم و دارای سرمایه انسانی بزرگی هستیم؛ اما در قسمت برنامهای با مشکلات اساسی مواجه هستیم که ریشه آن مشکلات فرهنگی است؛ چراکه جامعه و مدیریت ما برنامه گریز است و همه دنبال رانت هستیم.
وی تاکید کرد: آن فردی که 300 هکتار زمین در اطراف تهران را از آن خود کرده است باید به این پرسش پاسخ گوید که مگر بقیه مردم توان انجام این کار را نداشتند این فرد نمیتواند ادعا کند که اصولگرای واقعی است. ما باید چه در اصلاح طلبی و چه سطح اصولگرایی به سوی سالم گرایی حرکت کنیم تا امید و تحول در جامعه به معنای واقعی بازگردد.
دخترم به من میگوید شما در سال 57 فکر میکردید؟!
در ادامه زیبا کلام، عضو هیات علمی دانشگاه تهران در خصوص موضوع مورد مناظره با بیان این مطلب که در آستانه چهارمین دهه انقلاب اسلامی هستیم، خطاب به دانشجویان بیان داشت: تمامی شما از آن نسل پس از انقلاب هستید، بنابراین جا دارد که نگاه دیگری به انقلاب اسلامی بیندازیم و بگوییم که این انقلاب برای چه بود.
وی ادامه داد: چنانچه شبیه سازی کنیم و تصور کنیم فردی سال 57 از کره مریخ به ایران آمده تا گزارشی برای مردم مریخ از حرکتهای انقلابی مردم ارسال کند، عنوان میکرد حکومت این مردم خواستههای آنان را محقق نکرده و بنابراین مردم خواهان این هستند که در کشور اساسا زندانی سیاسی وجود نداشته باشد.
زیبا کلام گفت: این مریخی به مردم خود خواهد گفت این مردم خواهان انتخابات آزاد هستند، اینها خواهان مطبوعات آزاد هستند و این در حالی است که این کشور تنها دو روزنامه کیهان و اطلاعات دارند که عصرها بیرون میآید.
این استاد دانشگاه با تاکید بر این موضوع که شاه هرچه را که بخواهد اجرا میکرد، تصریح کرد: به همین دلیل مردم طغیان کردند؛ چراکه خواهان حکومت و نظام اسلامی هستند به این امید که در این حکومت خواستههای آنان محقق شود.
وی تصریح کرد: امسال هم یک فرد دیگری از مریخ میآید تا از دهه فجر گزارشی تهیه کند تا بداند خواست مردم چیست؟، که در این گزارش مشخص میشود که مردم خواهان سرنگونی آمریکا و نظام سلطه و صدور انقلاب هستند.
زیباکلام ادامه داد: مریخیها شگفت زده میشوند که گزارش نخست از آن کدام کشور بود؛ چراکه آنان خواهان سرنگونی رژیم پهلوی و آزادی بودند و اینها خواهان سرنگونی آمریکا و اسرائیل هستند. اینگونه میشود که مریخیها دچار اشتباه میشوند که شاید گزارشگر دوم اشتباهی به جای ایران به گینه بیسائو رفته است.
وی با بیان این مطلب که هر چه فاصلهها بین نسل قبل و نسل جدید انقلاب افزایش مییابد، درکشان نسبت به انقلاب بیشتر میشود، گفت: امروزیها با انقلاب اسلامی و 22 بهمن انس و الفت ندارند.
گزارشگر مریخی دهه اول انقلاب را ندید به همین دلیل متعحب شده
در ادامه حجت الاسلام نبوی، فعال سیاسی اصولگرا گفت: تصور میکنم گزارشگر مریخی که اول انقلاب به ایران آمد گرفتار یک خواب 10 ساله شده و ندید در 10 سال اول انقلاب، نسلی برآمد و کارهایی کرد که دنیا متعجب شد. او همتها و باکریها را ندید.
وی تبدیل رقابتهای داخلی به گفتمان بیرونی را یکی از آسیبهای پیش آمده پس از انقلاب دانست و تصریح کرد: در جریانات سیاسی ما آسیب و لطمه زیاد است.
این فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: چنانچه ما شناسه ملی مالی کشور را ساماندهی کنیم، حجم عظیمی از پولهای درحال شناور را پیدا خواهیم کرد؛ اما عظم جدی در میان مدیریتهای ارشد جهت سامان دهی به این امر وجود ندارد.
چرا در کشور ما فساد این میزان ریشه دوانده است؟
زیباکلام در ادامه این مناظره گفت: فساد و رانت خواری یکی از موضوعاتی که مشکل جامعه ماست. همه در مورد فساد و ضرورت مبارزه با آن سخن میگویند؛ اما سوال این است که چرا در جامعه ما فساد ریشه دار و گسترده و عمیق و همه جانبه شده است؟
وی ادامه داد: آیا در کشورهای دیگر اعم از توسعه یافته و یا در حال توسعه میتوان کشوری را یافت که از نظر میزان فساد به اندازه کشور ما باشند؟ به ازای هر 50 پرونده فاسد اقتصادی در این کشورها چند پرونده فساد اقتصادی در آن کشورها وجود دارد.
این استاد دانشگاه با تاکید بر این موضوع که فساد اقتصادی در کشور را نمیتوان با دیگر کشورها مقایسه کرد، گفت: چرا بعد از 38 سال گذر انقلاب این میزان فساد به وجود آمده، آیا در ژن ایرانیها دزدی وجود دارد؟
زیباکلام تاکید کرد: در کمتر کشوری است که وقتی یک پست مدیریتی میخواهند بدهند، این میزان گزینش و حراست وجود داشته باشد و جد و آباد طرف را مورد بررسی قرار دهند و بعد هم استخدام نمیکنند، بلکه طرف قراردادی میشود و با این همه گزینشها طرف دزد از آب درمیآید.
وی خطاب به دانشجویان گفت: شما تنها نباید بپرسید که چرا انقلاب کردید، سوال بعدی شما باید این باشد که ما امروز کجا هستیم؟، آیا 20 سال پیش از میزان فساد اقتصاد وجود داشت، چرا فساد در حال تکثیر شدن است؟
بار حقوق بگیر ما چندین برابر بر حجم تولید ما میچربد
در ادامه حجت الاسلام نبوی، گفت: ریشه فرهنگی دارای مشکل است و پارتی بازی ریشه دیرینه در فضای فرهنگی ما داشته است، همچنین تدوین قانون ما به صورت کمیسیون محور به جای شاخص محور یکی دیگر از مشکلات ما است که باید مورد توجه دولت دوازدهم قرار گیرد.
این فعال سیاسی تاکید کرد: ما در سیستم سازی ضعیف عمل کردیم و این به این علت است که بار حقوق بگیر ما چندین برابر بر حجم تولید ما میچربد.
وی با اشاره به این موضوع که زمانی که چندین بار این مشکلات را به وزیر این کشور گفتهام و به ایشان گفتهام من خستهام چه باید کنیم؟ انتقادات مطرح شده را صحیح دانست و بیان کرد: ما به نقطهای رسیدهایم که هر کدام خود را زیر ذربین قرار دهیم تا بدانیم چه میزان خواستهها محقق شده است؛ اما نباید دعوای بیرون گفتمانی ایجاد کنیم.
اقتصاد دولتی علت تمامی این فسادها
در ادامه زیباکلام گفت: معتقدم که نظام ما یک سری مشکلات بنیادی دارد و با کلمات زیبا این مشکلات برطرف نخواهد شد.
وی اقتصاد دولتی را علت تمامی این فسادها خواند و ابراز داشت: در کشور هند هرکجا را نگاه میکنیم دست حکومت نیست به همین دلیل فساد کمتری دارد؛ اما در جمهوری اسلامی هرکجا که دست میگذارید دست حکومت است و هیچ جا را نمیتوانید نشان دهید که از آن حکومت نباشد.
نفس کشیدن بخش خصوصی در دست دولت است
این استاد دانشگاه با اشاره به این مطلب که قوانین صادرات و واردات و قوانین وام دهی در دستان حکومت است، گفت: البته بخش خصوصی هم در کشور داریم؛ اما نفس کشیدن بخش خصوصی هم در دست حکومت است.
وی در پایان خطاب به مسئولان گفت: به جای اینکه چند نفر دور هم جمع شوید و طرح دهید؛ یک سوال ساده از خودتان پرسید که چرا در کشور ما فساد زیادتر از دیگر کشورهاست؟ چنانچه به این پرسش بخواهیم پاسخ دهیم درخواهیم یافت که اقتصاد دولتی فاسدترین نوع اقتصاد است.