کد خبر:۵۸۹۲۵۳
گزارش/

پول شهریه دانشگاه آزاد کجا هزینه می‌شود؟/ ماجرای خرید اجباری یک روزنامه

مسئله هزینه‌های نامتعارف دانشگاه آزاد از جیب دانشجویان مدتی مورد توجه و دست‌مایه انتقاد بسیاری از فعالان دانشگاهی شده است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-علی‌اصغر آسمانی، پول شهریه دانشجویان دانشگاه آزاد کجا هزینه می‌شود؟ شهریه‌ای که اگر دانشجویان سر وقت به حساب دانشگاه نریزندش اجازه انتخاب واحد ندارند. برای برخی بچه‌ پولدارها البته عددی نیست، پول یک روز عیش و نوش‌شان است و حتی کمتر از آن اما هستند در بین آنها کسانی که با هزار زحمت و خون دل خوردن پول شهریه را جور می‌کنند.

 

مسئله هزینه‌های نامتعارف دانشگاه آزاد چند وقتی است مورد توجه برخی فعالان رسانه‌ای قرار گرفته است. دیروز بخشنامه‌ای در رسانه‌ها منتشر که بر اساس آن سازمان مرکزی دانشگاه آزاد واحدهای مختلف این دانشگاه را ملزم به خرید تعداد مشخصی از روزنامه فرهیختگان می‌کرد. اجبار برای خرید روزنامه‌ای که مشخص است مخاطبی ندارد و قرار است لابه‌لای میز و صندلی‌های کارمندان خاک بخورد و شاید آخرش به درد شیشه پاک کردن نظافتچی‌ها بیاید. بر اساس یک حساب سرانگشتی سالانه بیش از 4 میلیارد تومان از پول دانشجویان دانشگاه آزاد باید هزینه خرید این روزنامه شود. این رقم طبیعتاً بخشی از هزینه‌های «فرهیختگان» برای دانشگاه آزاد. کافی است فقط چند دقیقه‌ای پای صحبت‌های یک فعال مطبوعاتی بنشینید تا از هزینه‌های بالای آماده‌سازی و چاپ یک روزنامه بگوید تا مشخص شود 4 میلیارد تومان خرید اجباری تنها بخشی از کل مبلغی است که روزنامه فرهختیگان از آن تغذیه می‌کند.

 

ماجرای هزینه‌های نامتعارف دانشگاه آزاد به همینجا ختم نمی‌شود. چندی پیش سندی در رسانه‌ها منتشر شد که نشان می‌داد دانشگاه آزاد هزینه سفر داوطلبان حضور در مراسم چهلم آیت الله هاشمی رفسنجانی را تقبل کرده است.

 

این عدد و رقم‌ها دانشگاه آزادی‌ها را خشمگین کرده است. آنها می‌پرسند چرا باید پولی که با هزار زحمت برای تحصیل‌مان به دانشگاه آزاد دادیم، خرج چیزهایی شود که هیچ سودی برای ما ندارند. طبیعی است که رفت و آمد محبان آیت الله فقید و تأمین هزینه روزنامه فرهخیتگان و موارد از این دست مطلوب آنها نباشد.

دانشگاه آزادی‌ها هرچقدر در هزینه کردن‌های نامتعارف دست و دلباز باشد در اجرای برنامه‌های درآمدزا از جیب دانشجویان توانمند است. هفته گذشته مسئله اجرا نشدن قانون جایگزینی 6 واحد درسی به جای پایان‌نامه که ظاهراً برای هر دانشجو نزدیک 1 میلیون تومان کاهش درآمد برای دانشگاه آزاد به همراه دارد، جنجال‌ساز شد.

 

دانشگاه آزادی‌ها فعلاً صلاح نداسته‌اند درباره این موضوعات اظهارنظر کنند. اینکه معادلات داخلی دانشگاه و تغییر و تحولات احتمالی دلیل این موضوع است یا مسئله چیز دیگری است موضوعی است که باید منتظر بمانیم. به نظر نمی‌رسد در کوتاه مدت فرجی حاصل شود. همچنان دانشجوها باید به فکر جور کردن پول شهریه‌ای که آقایان خواب‌های زیادی برایش دیده‌اند باشند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۵
به نظر بنده خبرگزاری دانشجو مسیر خودش را اشتباه می رود وشده روزنامه کیهان اگر با شهریه خود دانشجو را به یک سفر ببرید کجا اشکال دارد دانشگاه از همین شهریه برای راهیان نور برای اذدواج دانشجویی برای اردوی منخبین و.. هزینه می کند در ضمن با توجه به اینکه روزنامه فرهیختگان بیشتر اخبار دانشگاه را پوشش می دهد در ضمن اطلاعیه های دانشگاه را در آن می گذارد خرید آن اشکال ندارد در غیر این صورت برای درج یک آگهی در یک روزنامه بایستی هزینه های گزاف جای دیگر پرداخت نمو
0
3
پربازدیدترین آخرین اخبار