اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
کرمی، مسئول مرکز گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی قرارگاه شهید باقری در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به اینکه اگر بخواهیم در حوزه اقتصاد مقاومتی یک نقد صحیح در خصوص عملکرد دولت ارائه دهیم می توان این نقد را به دو بحث گفتمانی و عملکردی تقسیم کرد، گفت: در حوزه گفتمانی دولت درصدد ارائه یک تعریف غلط و بعضا متضاد با تعریف اقتصاد مقاومتی است و این را در اظهارات مسئولان نیز دیده ایم؛ به گونه ای که بستن قرارداد با شرکت های خارجی را در راستای اقتصاد مقاومتی تعریف می کنند.
وی با بیان اینکه ترکان و زنگنه از نمونه هایی هستند که قرارداد با شرکت های خارجی را در راستای اقتصاد مقاومتی دانسته اند، تصریح کرد: این یک خطر جدی است و اگر این رویه ادامه یابد، با انحراف در گفتمان اقتصاد مقاومتی مواجه خواهیم شد.
مسئول مرکز گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی قرارگاه شهید باقری با اشاره به اینکه عملکرد دولت در حوزه اقتصاد مقاومتی نیز در چهار بخش فرهنگی، سیاسی، علمی و اقتصادی قابل ارزیابی است، اضافه کرد: در بخش فرهنگی القای عدم توانایی در داخل و یا القای «ما نمی توانیم» از جمله مصائبی است که دولتی ها همواره به آن دامن زده اند. به عنوان نمونه ترکان گفت که ایرانی ها فقط بلدند آبگوشت بزباش بپزند و یا اینکه وزیر امور خارجه کشورمان گفت که دشمن با یک موشک می تواند سیستم دفاعی کشورمان را از کار بیندازد.
کرمی با بیان اینکه دامن زدن به فرهنگ اشرافی گری که مشروعیت بخشیدن به حقوق های نجومی از مصادیق آن است، از دیگر اشتباهاتی است که دولت در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی مرتکب آن شده، اضافه کرد: حقوق از حق می آید؛ بنابراین به جای حقوق های نجومی باید بگوییم دریافت های نجومی، چون کسانی که به اموال بیت المال دستبرد زده اند هیچ حقی برای دریافت این حقوق ها نداشته اند.
وی با بیان اینکه در راستای دریافت های نجومی عده ای با ابلاغ بخش نامه هایی این دریافت ها را که حق شان نبوده، مشروع و قانونی کرده و گفته اند که ما برای تامین مدیران سطح بالا باید بتوانیم رفاه آنها را تامین کنیم، اظهار کرد: توجه به مدیران سطح بالا نکته ای است که باید مورد توجه قرار گیرد ،ولی در نظام اسلامی و در جمهوری اسلامی و در دولت انقلاب اسلامی این بحث اصلا جایی برای طرح ندارد؛ فارغ از اینکه مدیرانی که این دریافت های نجومی را داشته اند، بحث کارآمدی آنها نیز باید مورد بررسی قرار گیرد و ببینیم که ما به ازای دریافت های نجومی که داشته اند، چه عملکردی از خود ارائه داده اند.
مسئول مرکز گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی قرارگاه شهید باقری گفت: نکته تاسف بار اینجاست که در شرایطی که نه بحث تفحص و نه بحث دیگری برای بررسی دریافت های نجومی مطرح نبوده، سخنگوی دولت این دریافت ها را مشروع جلوه داد و گفت که نجومی بگیرها ذخائر انقلاب هستند. واقعیت این است که این رفتار دقیقا متضاد با اقتصاد مقاومتی و القای اشرافی گری است.
کرمی با بیان اینکه امروز با اشاعه فرهنگ فساد و نوعی فساد سیستمی مواجه ایم، اضافه کرد: امروز شاهد تسامح و تساهل دولت در مقابل مفسدین اقتصادی هستیم و این در حال تبدیل شدن به یک فرهنگ است. به عنوان نمونه دولت می گوید، نگوییم در صندوق ذخیره فرهنگیان، فساد اقتصادی روی داده، بلکه بگوییم از این صندوق وام گرفته اند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در حوزه سیاسی نیز دستگاه دیپلماسی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی مکلف است به دنبال پیدا کردن فرصت های توسعه تجارت خارجی و توسعه صادرات باشد؛ از این رو دیپلمات ها و سفرای ما در کشورهای مختلف باید دنبال فرصت های اقتصادی باشند تا تولیدکنندگان داخلی بتوانند با آنجا ارتباط برقرار کرده و کالاهای خود را صادر کنند، افزود: در این حوزه هم با ضعف جدی مواجه هستیم به گونه ای که دستگاه دیپلماسی به سمتی حرکت کرده که نتیجه آن ورود تولیدکنندگان خارجی به کشورمان بوده ایم.
مسئول مرکز گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی قرارگاه شهید باقری گفت: ورود تولید کنندگان خارجی به کشورمان از یک سو موجب ورود تکنولوژی های دست چندم و از سوی دیگر موجب ضربه خورد تولید ملی شده است.
کرمی با بیان اینکه اگر به جوانان و دانشگاههای کشورمان توجه و اعتماد کنیم همان گونه که در صنعت دفاعی و هسته ای کشورمان به هیچ کشوری وابسته نیست، در دیگر حوزه ها نیز از وابستگی به تکنولوژی های دست چندم غرب بی نیاز می شویم، افزود: دستگاه دیپلماسی کشورمان به جای فراهم کردن بستر برای تقویت تولید ملی و ایجاد اشتغال، زمینه تقویت ایرباس را فراهم کرده است. واقعیت این است که غربی ها به کشورمان به عنوان یک بازار مصرف نگاه می کنند.