اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی؛ سی روزی تا انتخابات ریاست جمهوری مانده و روز به روز که نه، تقریبا ساعت به ساعت فضای سیاسی رسانه ها ملتهب تر و داغ تر میشود. تعریف، تخریب یا تحلیل؛ کمترین کار رسانه های مطرح در فضای مجازی و وب می باشد؛ فضایی که در این دوره به طور خاص، توجه بسیاری از کاندیدا را به خود جلب کرده است. در ادامه قصد داریم با بررسی چند سایت خبری مطرح جریان حامی دولت به سیاست های آنها در قبال انتخابات و شیوه و رویاروییشان با جناح مقابل بپردازیم
انتخاب، رسانه منتسب به مرحوم هاشمی رفسنجانی در این جبهه ماموریت نقد و بعضاً تخریب جناح مقابل را به عهده دارد. فهمیدن این موضوع چندان هم پیچیده نیست، با کمی گشت و گذار در رسانه فوق الذکر یا بالا و پایین کردن کانال خبری اش می توان به وضوح مشاهده کرد که این رسانه چگونه با برنامه و منظم بر رقیبان خود میتازد! البته متاسفانه بعضاً اخبار و تحلیل های انتخاب یا تکذیب میشود یا غلط از آب در می آید. این را هم میتوان از فیلتر شدن های متعدد این رسانه چه در دولت گذشته و چه در دولت فعلی متوجه شد! سلسله مقالات و گزارش ها در تخریب جمنا و القای اختلاف در میان آنان، تخریب گزینه های مطرح از جمله دکتر قالیباف یا حجت الاسلام رئیسی و امثالهم از نمونه اقدامات رسانه خانواده فقیهی به شمار می رود!
بازماندگان بازتاب، این روزها منش اعتدال و عقلانیت را پیش گرفته اند، برخلاف انتخاب، عصرایران به هیچ جه به طور واضح و مستقیم رقیب را تخریب یا نقد کوبنده نمیکند. عصر ایران خوب میداند که چطور، مشی بی طرفی پیشه کند. گاه خیلی نرم از روحانی نقد میکند و گاهی، هم چون مدافعی تمام قد از اقداماتش، در مقابل منتقدین ظاهر میشود! حالا در ایام پیش رو و نزدیک انتخابات هم رویهاش را تغییر نداده، و به عنوان رسانهای فراجناحی اقدام به انتشار اخبار جریان های سیاسی مختلف می نماید؛ اما با همان سیاست بی طرفی و عقلانیت به جای تخریب رقیب، به تعریف از روحانی و عملکردش میپردازد و او را گزینه مطلوب ریاست جمهوری برای پیشرفت ایران معرفی میکند! به طور مثال در مقاله ای با عنوان " به روحانی رأی ندهیم؛ به ایران رأی بدهیم" خیلی دلسوزانه و بی طرفانه اثبات کرده بود که رای به روحانی رای به موفقیت ایران در عرصه های گوناگون است.
رسانه منتسب به رئیس مجلس، با صاحب امتیازی جناب انتظامی، معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد، این روز ها بر خلاف روزهای منتهی به هفت اسفند ۹۴ که یکی از هوادران اصلی لیست امید بود، هنوز حال و هوای انتخاباتی را تجربه نکرده است! خبرآنلاین سوای آنکه واضح و روشن در تایید یا تخریب کسی برنیامده، هنوز به بررسی و تحلیل فضای انتخاباتی هم چندان نپرداخته، البته تعریف از سیاست های روحانی یا تخریب احمدی نژاد و مقصر اصلی شرایط فعلی دانستن او، همچنان در اخبار و تحلیل های این رسانه خوب پیداست، اما آنچه مشهود است سکوت معنا دار این خبرگزاری مطرح در قبال شرایط موجود می باشد که قابل تامل میباشد!
خبرآنلاین تنها با اشاره ای معمولی در حد یک خبر ساده به اخبار جریان مقابل می پردازد، به طور مثال در روز هایی که اخبار مهمی از جریان سیاسی مخالف دولت مخابره میشود او تیتر یک خود را به اخبار روحانی اختصاص می دهد و سعی میکند با ضریب ندادن به اخبار جریان رقیب این را القا کند که جریان منتقد دولت چندان هم برای ما مهم نیست. این سکوت پیشه کردن در مقابل طیف مخالف دولت و پررنگ کردن جناب روحانی نشان از آن دارد که خبرآنلاین نیز تمام قد پشت سر روحانی ایستاده اما شیوه اش در حمایت از او فرق میکند. البته با توجه به سابقه این رسانه، هیچ بعید نیست که مانند گذشته خبرآنلاین توان خود را برای روز های پایانی که کاندیدای نهایی مخالفین دولت مشخص میشود نگه داشته باشد تا در همان روز های مهم و سرنوشت ساز دست خود را رو کند!
البته که سه رسانه مطرح شده، تنها قوای رسانهای-خبری جریان هوادار دولت روحانی نمی باشند، اما میتوان از آنها به عنوان پرچم داران اصلی جریان حامی روحانی و رسانه هایی اثرگذار نام برد و آن ها را بررسی کرد.
لازم به ذکر است که علاوه بر رسانه های خبری، کانال ها و گروههای تلگرامی نیز به شدت مورد توجه دولت و حامیانش قرار گرفته که پرداختن به آن ها در این مقال نمیگنجد.
مهدی قاسم خانی- فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است
واقعا هرچقدر فکر میکنم بعضی از این روزنامه ها و سایت ها چی نوشتن سرم سوت می کشه از وجدان گم شده ی بعضی قلم به دستان(که البته اینورم داریم ولی کم اند) .کاش بتونن از کارهاشون دفاع کنند..
ان شاالله انتخابات طوری بشه که امام زمان راضی باشن .
متشکر از این یادداشت