صنعتیترین دانشگاه کشور با ۱۲ خوابگاه/ خدماترسانی به ۳۰۰۰ دانشجو
اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، همه ما دوران متفاوتی در زندگی تجریه کردیم. دورانی که خاطرات ریز و درشت از خود بجا گذاشته و با یاد آوری این خاطرات حس خوبی به ما دست می دهد. دوران دانشجویی نیز یکی از همین دوران جذاب زندگی است که البته خوابگاه دانشجویی بر جذابیت این خاطرات می افزاید. زندگی دانشجویی بخش فراموش نشدنی با کلی اتفاقات و خاطرات تلخ و شیرین یک دانشجو است؛ وقتی همه این خاطرات در خوابگاه رقم بخورد. دانشجویان برای اینکه بتوانند از این دوران خاطرات خوبی داشته باشند نیاز است که با نام و شرایط خوابگاههای دانشجویی آشنا شوند.
در این سلسله گزارشها، سعی داریم خوابگاههای دانشجویی را به دانشجویان معرفی کنیم؛ که این هفته به سراغ خوابگاه های دانشگاه شریف، یکی از بهترین دانشگاهها که نخبگان در این دانشگاه دور هم جمع شدهاند، رفتیم.
دانشگاه صنعتی شریف دارای ۱۲ خوابگاه دانشجویی دخترانه، پسرانه و خوابگاه متاهلین است که عبارتند از خوابگاههای طرشت۳ ، شهید احمدی روشن، مصلی نژاد (دکترا)، شهید وزوایی، شادمان، آزادی، شهید حیدرتاش (۱۲ واحدی)، شهید رضایی (۶واحدی)، طرشت ۲ (خواهران)، شهید شوریده (خواهران)، شهید صادقی (خودگردان خواهران)، شهرک (متأهلی).
خوابگاههای دانشگاه شریف واقع در محدوده خیابان آزادی و خیابان حبیب اللهی است که نزدیک ترین محل به دانشگاه است.
قوانین و مقرارت خوابگاهها
قوانین و مقررات سکونت در خوابگاه برادران شامل: 1- رعایت شئونات اخلاقی 2- رعایت زمان رفت و آمد 3- رعایت حقوق سایرین 4- تمدید به موقع کارت تردد 5- پرداخت به موقع هزینه اجاره بهاء هر ترم و ....
عدم مراجعه دانشجو به سرپرستی جهت تعیین محل و تحویل وسایل به مدت یک هفته از تاریخ اخذ معرفی نام اقامت، موجب لغو مجوز شده و محل آن به فرد واجد شرایط دیگری واگذار می شود.
- برای ورود با خوابگاه ارائه کارت ویژه اقامت خوابگاه ضروری است.
- دانشجو مسئول حفظ و نگهداری اموالی است که تحویل گرفته است و باید به محض بروز هرگونه اتفاق سوئی در این زمینه، مراتب را فوراً به مسئول خوابگاه اطلاع دهد.
- دانشجویان حق تعویض و یا واگذاری محل و اموال در اختیار خود را به دیگران (ولو مقیم آن خوابگاه) ندارند.
- چنانچه دانشجویی بدون اطلاع و اجازه قبلی و بدن عذر موجه به مدت دو هفته در محل خوابگاه حاضر نباشد اجازه اقامت وی لغو می شود.
- نظافت اطاق های خوابگاه و رعایت بهداشت عمومی به عهده ساکنین است.
- ساعت ورود و خروج در ایام تحصیلی و روزهای تعطیل در فصول مختلف از طریق سرپرستی خوابگاه تعیین و اعلام می گردد.
- هر یک از آشنایان و یا بستگان دانشجو که به عنوان میهمان مراجعه فرمایند، پس از شناسایی و تکمیل فرم ورودی می توانند به همراه میزبان وارد خوابگاه شوند. در صورت وجود اطاق پذیرایی، ورود میهمان به اطاق های خواب بویژه اگر اطاقها بیش از یک نفر باشند، ممنوع است.
- ساعات ورود و خروج میهمانان به تناسب فصل از طرف سرپرستی خوابگاه تعیین می شود و تحت هیچ شرایطی اقامت شبانه میهمانان مجاز نیست.
- هرگونه تغییر و یا تعویض قفل و سایر وسایل موجود و جابجایی از یک اطاق به اطاق دیگر بدون کسب موافقت قبلی سرپرستی خوابگاه ممنوع است.
- سرایدار یا نگهبان خوابگاه مجاز است مطابق دستورالعمل تعیین شده از سوی مسئولان دانشگاه نسبت به بازدید کیف و ساک و چمدان و در صورت نیاز بازدید بدنی افراد در موقع ورود یا خروج اقدام نماید.
- خروج اموال دولتی از خوابگاه ممنوع است.
- دخالت در امور فنی، خدماتی و تأسیساتی ساختمان از قبیل آب، برق، تلفن و غیره ممنوع است و در صورت مشاهده هرگونه نقصی باید مراتب از طریق شورای صنفی خوابگاه به مسئول مربوطه اطلاع داده شود.
- پخت و پز غذا در اتاقهای خوابگاه مجاز نیست.
- ایجاد هرگونه سروصدا و یا مزاحمت هایی که سبب سلب آسایش ساکنان خوابگاه می گردد و انجام اعمال خلاف شرع موجب اخراج از خوابگاه و در صورت لزوم تعقیب قانونی خواهد بود.
- احترام به شعائر و رعایت مقررات و قوانین جمهوری اسلامی ایران لزومی است.
- رعایت ادب و احترام متقابل بین دانشجویان و مسئولین خوابگاه الزامی است.
- رعایت موازین اسلامی در پوشش فردی برای همه ساکنان خوابگاه اعم از آقایان و بانوان به ویژه در فضاهای عمومی الزامی است.
- رعایت حقوق ساکنین اماکن مسکونی مجاور و یا مشرف بر خوابگاه های دانشجویی الزامی است.
- از ساعت 22 تا 5 بامداد در خوابگاه مجردین و متأهلین سکوت عمومی اعلام می شود و در این ساعات مسئول خوابگاه از صدا زدن دانشجویان به وسیله بلندگو خودداری می نماید. عدم رعایت مقررات فوق و مواردی که از طرف سرپرستی خوابگاه اعلام می شود برای بار اول سبب اخطار کتبی و در صورت تکرار موجب لغو اجازه اقامت دانشجو در خوابگاه می شود و در صورت لزوم دانشجوی مختلف به کمیته انضباطی دانشگاه معرفی می شود.
د- اجاره بها و مدت استفاده از خوابگاه های دانشجویی
1- استفاده از خوابگاه های دانشجویی به آن دسته از دانشجویان غیربومی اختصاص دارد که از هیچگونه کمک موسسات دیگر و وام مسکن صندوق رفاه استفاده ننموده و به کاری که مستلزم کسب درآمد باشد اشتغال نداشته باشد.(کار دانشجویی مستثنی است)
2- واگذاری خوابگاه به دانش جویان پس از اخذ سند رسمی تعهد پرداخت اجاره بها امکان پذیر است.
3- مدت اسکان دانشجویان در خوابگاه ها به شرح زیر است:
مقطع تحصیلی | مدت اسکان |
کارشناسی | حداکثر 8 نیمسال |
کارشناسی ارشد | حداکثر 4 نیمسال |
دکتری | حداکثر 8 نیمسال |
تبصره 1: مجوز اقامت در صورت محرز شدن عدم صلاحیت دانشجو برای ادامه سکونت در هر مقطع زمانی می تواند لغو گردد.
تبصره 2: در صورتی که دانشجویی در موعد مقرر خوابگاه را تخلیه ننماید، معاونت دانشجویی و فرهنگی می تواند رأساً و یا از طریق دفتر حقوقی دانشگاه نسبت به تخلیه محل سکونت اقدام نموده و مورد تخلف را جهت اقدامات بعدی به کمیته انضباطی گزارش نماید.
دانشجویان متعهد می شوند پس از فراغت از تحصیل و یا قطع رابطه دانشجویی، بلافاصله خوابگاه محل سکونت را تخلیه نماید. در غیر این صورت از زمان استنکاف موظف به پرداخت ۱۰ برابر اجاره بهای خوابگاه مورد استفاده به صورت نقدی خواهند بود و جزء تعهد شان قرار می گیرد.