اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مناظره سیاسی صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران و حجت الاسلام مصباحی مقدم، سخنگوی جامعه روحانیت، شب گذشته با حضور بیش از 700 نفر از دانشجویان این دانشگاه برگزار شد.
در این مناظره با عنوان «رای آزاد» که حدود سه ساعت به طول انجامید، مناظره کنندگان درباره روند برگزاری 11 دوره انتخابات ریاست جمهوری پس از پیروری انقلاب اسلامی، وضعیت کنونی و عملکرد دولت های نهم، دهم و یازدهم به اظهار نظر پرداختند.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تهران: با کسی عقد اخوت نبسته ایم
حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در این مناظره، نظام جمهوری اسلامی را بر 2 پایه اصلی اسلامیت و جمهوریت و رای و نظر مردم و مردم سالاری متکی بر دین استوار دانست.
وی اظهار داشت: در 38 سال گذشته بر اساس قانون اساسی و اهداف و آرمان های نظام مقدس جمهوری اسلامی رای مردم آزاد و بر اساس همین دو پایه بخوبی انجام گرفته است و قطعا تداوم خواهد یافت.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تهران ادامه داد: هرگز نظام مقدس جمهوری اسلامی رای و نظر مردم را در عرصه خطیر انتخابات فرمایشی و تشریقاتی نمی داند و همگان بر تعیین سرنوشت خود با مسئولیت بالا مشارکت دارند.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: هرچند در سطح دنیا مردم سالاری سابقه طولانی دارد؛ ولی مردم سالاری دینی تجربه نظام مقدس جمهوری اسلامی است که از همان ابتدا بنیانگذار جمهوری اسلامی بر آن تاکید داشتند و هم اکنون در جامعه ما محقق شده است.
مصباحی مقدم گفت: در 38 سال گذشته شاهد مردم سالاری دینی در انتخابات های گذشته بودیم و این افتخاری بزرگ محسوب می شود که یک نظام دینی موفق به تجربه جدید در این عرصه مهم شده است.
وی به انتخاب مردم در ادوار گذشته انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و ادامه داد: ما با هیچ کسی عقد اخوت نبسته ایم و هرکسی بر اصول و ارزش های نظام باقی بماند از او حمایت می کنیم.
همه به باید به قانون اساسی و شورای نگهبان احترام بگذارند
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی به انجام برنامه ها در 38 سال گذشته در کشور بر اساس قانون اساسی اشاره کرد و گفت: قانون اساسی وظایف تمام مردم و گروه ها را دقیق مشخص کرده و همه باید پایبند قانون باشند.
مصباحی مقدم افزود: باید همه به وجود شورای نگهبان و انجام امورنظیر نظارت استصوابی که طبق قانون اساسی بر عهده این نهاد گذاشته شده است قانون احترام بگذارند، همانطوریکه در سایر کشورهای عالم نیز نظارت ها وجود دارد.
نباید برجام را رد کنیم
وی درباره عملکرد دولت دهم اظهار داشت: بارها در مجلس شورای اسلامی درباره عملکرد رئیس این دولت انتقادهای خیلی تندی داشته ام که سابقه آن در نطق های مجلس و جاهای دیگر وجود دارد.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی درباره عملکرد دولت یازدهم گفت: کسی در کشور نباید برجام را به نفع خود مصادره کندو ما اصلا نباید آن را بصورت کلی رد کنیم هرچند دشمنان و آمریکایی ها خیلی بد قول هستند و با وجود مذاکرات هسته ای در برجام همچنان به تحریم های خود علیه ایران ادامه می دهند.
مصباحی مقدم گفت: 70 درصد اقتصاد کشور ما دست دولت است و باید برای حل و فصل نیازها و مطالبات مردم برنامه ریزی ها و اقدام های شایسته بعمل آید تا احاد جامعه بتواند آبرومندانه زندگی کنند.
برخی رای مردم را زینتی می دانند
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: شاکله و اسکلت نظام ما برگرفته از مشروطه و مدرنیته است و تاکنون وجود داشته و خواهد داشت، هرچند برخی ها رای مردم را زینتی می دانند.
صادق زیبا کلام ادامه داد: هیچ کس در کشور بیشتر از من عملکرد و کارهای رئیس دولت های نهم و دهم را در این سال ها زیر سئوال نبرده است ولی باز بر اساس یک انتخابات آزاد و مردم سالار معتقدم باید او نیز نامزد ریاست جمهوری باشد و خود مردم نظرشان را در پای صندوق های اخذ رای بیان کنند.
وی بیان کرد: طبق قانون مراجع چهارگانه باید نسبت به بررسی صلاحیت ها در انتخابات اقدام کنند در حالی که در وضعیت کنونی این موضوع اعمال نمی شود.
تکلیف نهایی انتخابات دوازدهم را قاطبه مردم تعیین می کنند
زیبا کلام در باره پیش بینی نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آینده تصریح کرد: معتقدم تکلیف نهایی دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را در کشور ما نه اصولگرایان و نه اصلاح طلبان بلکه قاطبه مردم تعیین می کنند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در باره عملکرد دولت یازدهم گفت: این دولت در مجموع بویژه در برنامه های سیاست خارجی و برجام موفق عمل کرده است.
زیبا کلام گفت: اگر دولت در بعد اقتصادی نسبت به سایر برنامه های کشور کمی ضعیف تر است علتش آن است که اقتصاد در کشور ما فقط دست دولت نیست و دیگران و خیلی نهادها و دستگاه های گوناگون دیگر در آن دخل و تصرف دارند.
مناظره این دو چهره فعال فرهنگی، سیاسی و اقتصادی کشور که با استقبال خوب دانشجویان و استادان دانشگاه یزد مواجه شده بود به رغم جدی بودن و همراه با انتقاد های مختلف در کمال نظم و آرامش به پایان رسید.
استقبال بیش از 700 نفر از دانشجویان و استادان دانشگاه یزد از این برنامه و تکمیل صندلی های سالن آمفی تئاتر سبب شد شماری از دانشجویان به صورت ایستاده و در محل رفت و آمد حاشیه های سالن نظاره گر مناظره باشند.