مردانی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد شهرضا در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در مورد قرارداد جدید وزارت نفت با شرکت فرانسوی توتال ضمن اشاره به سالروز قطع روابط ایران و فرانسه در دوران جنگ تحمیلی به علت خصومتهای فرانسه علیه ایران گفت: دشمنی فرانسه علیه ملت ایران به قرارداد نفتی شرکت توتال خلاصه نمیشود. ملت ایران تجربه خصومت فرانسه در زمینه کمک تسلیحاتی فرانسه به صدام در هشت سال جنگ تحمیلی، پیشنهاد حمله شیمیایی به صدام علیه ایران پناه دادن به بختیار و بنیصدر و همچنین سنگاندازی در جریان مذاکرات هستهای ایران با ۱+۵ به نفع صهیونیستها و همکاری با گروهک منافقین را دارد.
مردانی افزود بسیاری از کارشناسان سیاسی اجازه فرانسه به نشست اخیر منافقین در پاریس را آن هم در سالروز حمله گروهک منافقین به حزب جمهوری و شهادت شهید بهشتی و ۷۲ تن از یاران ایشان نشان از همکاری و برنامهریزی قبلی فرانسه با گروهک منافقین دارد. اما متاسفانه دولت و وزارت خارجه هیچ واکنشی نسبت به این قضیه نداشتند و سعی کردند با سکوت از کنار آن بگذرند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد شهرضا گفت: متاسفانه همانطور که در مورد برجام هم شاهد بودیم ، دولت فعلی با رویکرد اعتمادی بیجا به دشمن مشکلات زیادی را برای کشور به وجود آورده است. این دولت میخواهد نشان دهد که اهل تعامل با جهان غرب است ولی نمیداند که دنیای غرب تنها در پی سودجویی از طرف مقابل خود است.
وی تاکید کرد قرارداد توتال روی قرارداد کرسنت میآید زنگنه زمانی که برای رای اعتماد گرفتن از مجلس در سال ۹۲ در مجلس حضور پیدا کرده بود مدعی شد در عرض یک هفته قرارداد کرسنت را جمع میکند اما بعد از چهار سال این پرونده منتهی به مفتفروشی نفت شد. متاسفانه قرارداد توتال محرمانه است و تمامی متن آن در دسترس مسئولان داخلی و مجلس نیست اما چون که ذیل قراردادهای نفتی IPC تنظیم شده است، همان ایرادهای قراردادهای IPC را در دل خود دارد. یک مورد آن این است که در توتال ۵۰.۱ درصد سود به شرکت فرانسوی واگذار شده است که این قطعا نقض حق مالکیت ملی است و لذا این قرارداد را شبیه قرارداد دارسی قبل از انقلاب و حتی ملی شدن صنعت نفت و مصدق میکند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد شهرضا تصریح کرد دولت یازدهم با استفاده از جریان خاص در مجلس نهم سعی کرد برجام را در یک فضای غیرمنطقی و هیجانی در عرض بیست دقیقه به تصویب برساند و در دو سال گذشته هم مدام سعی کردند برجام را درختی پرثمر نشان دهند. زنگنه هم اکنون قرارداد توتال را از ثمرات برجام عنوان میکند در حالیکه برجام یک پنجره شکسته است و ناقض اصلی آن هم تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران است که ظریف هم در سخنان خود به آن اذعان داشته است.
وی خاطر نشان کرد باید توجه داشت با برگشت تحریمها از جانب آمریکا تمام قراردادها منتفی است و باز هم توتال موفق به کسب سود خود و رها کردن طرف ایرانی میشود. در حالیکه نماینده رهبر در حوزه قراردادهای نفتی IPC، آنها را استعماری و استثماری عنوان کردهاست، وزیر نفت ادعا میکند کلید حل مشکلات کشور فکر کردن است، پرسش اینجاست که آیا اظهار ضعف مقابل دشمن و واگذاری منافع کشور فکر کردن است؟