اولین همایش داروسازی استان کردستان درتالار ابن سینا دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار گردید.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، همایش استانی دارو سازی درتالار ابن سینا دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار گردید. در این همایش که با حضور مدیر کل دفتر ارزیابی و کنترل تجویز و مصرف کالاهای سلامت سازمان غذا و دارو کشور، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، معاون، مدیران و کارشناسان غذا و دارو دانشگاه، داروسازان و نمایندگان شرکت های پخش دارویی استان برگزار شد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان ضمن تاکید بر اهمیت داروسازی و تجویز منطقی دارو در چرخه درمان، گفت: باید داروسازی را جدا از دارو فروشی و بازار تجارت دانست چرا که در داروسازی همانند سایر رشته های علوم پزشکی روز به روز شاهد ارتقاء شاخه ها، تخصص ها و فوق تخصص های بیشتر در جهت بالا بردن کیفیت داروها و بهسازی بحران های بیماری در جامعه می باشیم.
دکتر سیامک واحدی افزود: 30 تا 50 درصد موارد شکست درمان به تجویز غیر منطقی دارو، تداخل دارویی و عوارض آن ها بر می گردد که نیاز است با تلفیق علوم بالینی و علوم پایه در رشته داروسازی و داشتن مطالعات روز ، سبب ارتقاء سطح کیفی این رشته گردید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار داشت: حدود 90 درصد دانش آموختگان رشته داروسازی جذب بازار کار می شود که از این تعداد، 80 درصد اقدام به تاسیس داروخانه نموده و فقط 20 درصد آنها وارد کارهای اجرایی، پژوهشی و تولیدی می شوند لذا نیاز است در واحدهای آموزشی دانشگاه ، دانشجویان را بیشتر به سمت تولید و انجام پرژه های تحقیقاتی سوق داد.
رئیس دانشگاه اضافه کرد: داروسازان ما در بیمارستان ها باید علاوه بر امضاء درخواست های دارویی، نسخه پیچیدن و نظارت بعنوان مسئول فنی، بر ارزیابی درخواست ها و جلوگیری از گذشتن تاریخ مصرف داروها و همچنین بودجه بیمارستان نیز نظارت داشته باشند تا هزینه برگشتی صرف تاسیس دانشکده داروسازی، کارخانه تولیدی و انجمن داروسازی در آینده گردد.
در ادامه نیز مدیر کل دفتر ارزیابی و کنترل تجویز و مصرف کالاهای سلامت سازمان غذا و دارو کشور گفت: درحال حاضر تعداد داروسازان بیمارستانی نسبت به تخت های بیمارستانی با استانداردهای جهانی فاصله زیادی دارد و این درحالی است که حضور داروسازان در تیم پزشکی تأثیر بسزایی در بهبود روند درمان بیمار داشته و سبب کاهش عوارض و خطاهای بیماری به میزان چشمگیر در پروتکل درمان می گردد.
دکتر مهرناز خیر اندیش ضمن تاکید بر لزوم تدوین استانداردها ، ضوابط داروسازی بیمارستانی و استقرار اتاق تمیز برای آماده سازی داروها به بیان تعریف علمی تجویز و مصرف منطقی دارو در چهار محور اصلی داروی مناسب، دوز مناسب، دوره مناسب درمان و قیمت مناسب پرداخت.
وی در پایان با بیان اینکه منظور از مصرف منطقی دارو، استفاده کم یا زیاد دارو نیست بلکه درست مصرف کردن آن است، راه اندازی سیستم خود ارزیابی مراقبت های دارویی را فرصت مناسبی برای ارزیابی بیمارستان ها در جهت تجویز و مصرف منطقی دارو و کاهش خطاهای دارویی دانست.
در ابتدای این همایش نیز معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان ضمن خیر مقدم و بیان اهداف جلسه، گفت: دیدگاه داروسازی بالینی بر اساس بیمار محور بودن در مقابل دیدگاه داروسازی بیمارستانی که دانشی است در حیطه داروها، تداخلات دارویی، عوارض و ملزومات پزشکی است متفاوت است.
دکتر کامبیز حسن زاده افزود: تعداد داروسازان بیمارستانی جهت پوشش تخت های بیمارستانی در کشور و استان به نسبت کم می باشد و نیاز به حضور و افزایش تعداد بیشتری از این داروسازان جهت ایمنی بیمار، درمان صحیح ، نظارت و کاهش خطاهای دارویی است.