معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: ما آمادگی داریم که مرکز نوآوری و رشد در دیگر پژوهشسرای کشور راهاندازی کنیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، باقری، مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران در آئین افتتاحیه مرکز رشد دانش آموزی که بعد از ظهر امروز برگزار شد، گفت: زمانی می گفتند کشوری ثروتمند است که نیروی انسانی دارد اما در حال حاضر نیروی انسانی و قدرت بازو ثروت محسوب نمی شود امروز ثروت را توان ذهنی افراد تولید می کند و کشورهایی ثروتمندند که توان علمی بالایی دارند. جوانانی که دانشمندان ما می شوند از توان ذهنی خود ثروت تولید می کنند و کشور را ثروتمندتر می کنند.
وی گفت: مریم میرزاخانی در دو منطقه دو و منطقه شش و در مدرسه فرزانگان تحصیل کرده و ما تلاش کردیم مکانی را به نام ایشان اختصاص دهیم که در آن تحصیل می کردند و خوشحالیم که افتتاح این مراسم بانام این پروفسور ارزشمند انجام شد.
در ادامه دلیری، معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: در کشور بیش از 12 میلیون دانش آموز و 5 میلیون دانشجو و تعداد زیادی استاد دانشگاه داریم و همچنین افراد زیادی علاقه مند به مطالعه و تحقیق هستند این مزیت کشور ایران است که دارای افراد صاحب فکر و اندیشه می باشد و نیروی انسانی ما نیروی غنی است. مریم میرزاخانی های زیادی در داخل و خارج از کشور داریم و در زمینه تولید علم جایگاه ویژه ای در دنیا داریم.
وی افزود: صاحبان فکر و اندیشه افراد توانمند کشور و افراد تاثیرگذار از ایران در تمام دنیا هستند و ایرانی ها کسانی هستند که می درخشند و وقتی در حوزه علم ورود پیدا می کنند همیشه برترین هستند.
دلیری تصریح کرد: زمانی که رئیس جمهور کنونی آمریکا صحبت از عدم ورود مهاجران از شش کشور را به آمریکا بیان کرد شرکت های بزرگ آمریکا مانند فیس بوک و گوگل اعلام کردند که اگر قرار باشد ایرانی ها در شرکت های آنها فعالیت نداشته باشند شرکت را از آمریکا خارج می کنند.
وی در ادامه بیان داشت: دو سال قبل افتخار همراهی با پروفسور سمیعی را درایتالیا داشتم چرا که قرار بودکنگره مغز و اعصاب در ایران برگزار شود در آنجا مشاهده کردم که چهار پزشک اول در سخنرانی های خود بوعلی سینا و پروفسور سمیعی را پزشکان تراز اول می دانستند و در همان کنگره جایزه ویژه علم پزشکی را به پروفسور سمیعی اهدا کردند و آنجا بود که به ایرانی بودن خودم افتخار کردم.
وی اظهار داشت: از گذشته های دور ما را صاحب فکر و اندیشه می دانند لذا می توانیم جایگاه کشور را ارتقا دهیم و در دنیا صاحب نظر باشیم. ضعف ما این است که نمی توانیم از علمی که در منطقه در آن حوزه اول هستیم محصول ایجاد کنیم.
دلیری در ادامه بیان داشت: ضعف در آموزش ماست و در مدارس و دانشگاه ها آموزش های تئوری مورد اهمیت قرار می گیرد و این آموزش ها کاربردی نیست. باید دید که چه می شود که فارغ التحصیل دانشگاه شریف بیکار است ولی فوق دیپلم فنی حرفه ای دارای شغل و حرفه است این به معنای بی استعدادی افراد نیست اتفاقی که افتاده این است که دانشجوی فنی و حرفه ای آچار به دست بوده و کار را یاد گرفته است.
وی گفت: از طرف دیگر اساتید ما اساتید مرتبط با صنعت نبوده و اندک اساتیدی در دانشگاه ها با صنعت ارتباط داشته اند در هر جای دنیا کسب و کارهای خصوصی کسب و کارهای جذابی هستند ولی در ایران برعکس است بر همین اساس ما به این جمع بندی رسیدیم که باید در کنار آموزش تئوری آموزش کاربردی هم وجود داشته باشد و سابقه کار در صنعت برای اساتید نیز اهمیت دارد.
دلیری با اشاره به برگزاری دوره های استارتاپ گفت: الان آمار دوره های استارتاپ بیش از دو هزار مورد است و به صورت هفتگی و روزانه هم برگزار می شود و خروجی آن اشتغال جوانان و از بین رفتن نیازهای روز می باشد و ایجاد شرکت هایی که فارغ التحصیلانی دانشگاهی را جذب می کنند بر همین اساس معاونت علمی مسیری را برای انجام این کار ایجاد کرد.
وی در خصوص کسب و کارهای اینترنتی گفت: این کسب و کارها امکان ترمز گرفتن ندارد چرا که هم جذاب است و هم تکنولوژی در آن لحاظ شده و خدمات را ارزان ارائه می دهد و دولت نمی تواند جلوی آنها را بگیرد. در ابتدای حمل و نقل های اینترنتی هم شعارهایی علیه ما داده می شد ولی الان کار به جایی رسیده که سازمان ها و ارگان هایی نظیر تاکسیرانی که مخالف این امر بودند خود پای کار آمده و نرم افزار تهیه کردند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: طرح های دانش آموزی برترین طرح های ماست ولی برخی به آنها اهمیت نمی دهند چرا که فکر می کنند ایده ها باید از اشخاص کت و شلواری باشد من به این مسئله اعتقاد ندارم و ما می خواهیم دانش آموزان را با کسب و کار آشنا کنیم و آمادگی این را داریم که مرکز نوآوری و رشد در دیگر پژوهش سرای کشور راه اندازی کنیم.