کد خبر:۶۳۱۸۲۰
فراهانی در اختتامیه جشنواره «تیتر ۱۰»:

دانشگاه‌ها باید به جایگاه واقعی خود برگردند/ورود به حوزه نشریات دانشگاهی، شروع یک اندیشه ورزی منسجم و هدفمند است

معاون فرهنگی وزرارت بهداشت گفت:ورود به حوزه نشریات دانشگاهی، شروع یک اندیشه ورزی منسجم و هدفمند است. قطعا این جشنواره و آثار ارایه شده نشان داد که دانشجویان باید سطح دانش خود در حوزه‌هایی که قلم می‌زنند را به مراتب بالا ببرند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،  محمد رضا فراهانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و رئیس شورای سیاستگذاری دهمین دوره جشنواره سراسری رسانه ونشریات دانشجویی تیتر ۱۰ روز چهارشنبه ۱۵ شهریورماه در آیین اختتامیه این رویداد بزرگ فرهنگی در جمع برگزیدگان جشنواره گفت: ملتی سعادتمند است که اصحاب قلم را بر صدر بنشاند نه آن که به خاطر بیان اندیشه‌های نو و افکارشان دچار زجر مضاعفی شوند. جامعه‌ای موفق است که خرد و اندیشه‌ورزی در آن جریان داشته باشد. اندیشه‌ورزی متعلق به دانشگاه‌ها است و تبلور این اندیشه‌ورزی ونماد آن، نشریات و رسانه‌های دانشگاهی بخصوص نشریات رسانه‌های دانشجویی است به همین جهت ما به رسانه‌های دانشجویی یک نگاه راهبردی داریم.

وی افزود: میزان حضور، بروز و ظهور نشریات دانشگاهی می‌تواند میزان الحراره وضعیت فرهنگی و سیاسی دانشگاه‌ها باشد به این جهت این حوزه مهم است و ما اهتمام جدی و خاصی به بخش رسانه و نشریات دانشگاهی داریم.

معاون وزیر بهداشت اظهارداشت: احساس ما این است که ورود به حوزه نشریات دانشگاهی، شروع یک اندیشه ورزی منسجم و هدفمند است. قطعا این جشنواره و آثار ارایه شده نشان داد که دانشجویان باید سطح دانش خود در حوزه‌هایی که قلم می‌زنند را به مراتب بالا ببرند.

وی با اشاره به اینکه علوم ارتباطات و رسانه یک علم به شمار می‌رود، خاطرنشان کرد: علوم ارتباطات و رسانه تکنیک‌ها و مهارت هایی دارد و باید به بحث آموزش در این مقوله توجه بیشتری شود. البته در صدر برنامه‌های وزارت بهداشت و وزارت علوم، بنا داریم فضایی ایجاد کنیم که دانشجویان بتوانند از آموزش‌های موثری در این حوزه بهره‌مند شوند.

فراهانی ادامه داد: در جامعه ما، مطبوعات و رسانه‌ها صد درصد در چارچوب اخلاق حرفه‌ای نیستند و به همین دلیل ما شاهد بداخلاقی‌ها، دروغ وتخریب در فضای رسانه‌ای کشور هستیم. یک روزی می‌گفتند که قلم یک سلاح است و منظور از سلاح نشانه رفتن دشمن است، اما آیا این تعبیر در زمان معاصر ما هم مصداق دارد؟ احساسم این است که قلم باید به رسالت خود که همان روشنگری است عمل کند و اگر قرار است مبارزه کند باید با ظلمت و جهالت ستیز کند نه این که این قلم اشخاص و گروه‌های مختلف جامعه را نشانه بگیرد ومتاسفانه این بداخلاقی‌ها در جامعه ما وجود دارد.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تاکید کرد: تصور می‌کنم با توجه به توسعه تکنولوژی‌های ارتباطی و این که هر انسانی قلم بر دست گرفته و در فضای مجازی اظهار نظر می‌کند، از این رو اعتماد به فضای مجازی در جامعه ما رو به کاهش است و از این رو فقط مطبوعات و رسانه‌های شناسنامه‌دار می‌توانند جایگاه ویژه‌ای در میان رسانه‌ها پیدا کنند.

رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی (تیتر ۱۰) با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها با توجه به حجم فعالیت‌هایشان مثل گذشته پیشرو در جامعه نیستند، افزود: دانشگاه‌ها باید به جایگاه واقعی خود برگردند و الزامات‌شان مطالعه بیشتر و افزایش دانش و مهارت باشد و ما باید سعی کنیم جایگاه خود را به عنوان پیشران وپیشرو در جامعه حفظ کنیم و قطعا نماد این اندیشه‌ورزی شما دانشجویان و نشریات دانشجویی هستند.


معاون وزیر بهداشت با تأکید بر این‌که سه بار تلاشی که در انتخابات گذشته صورت گرفت، امیدهای بیشتری ایجاد کرد، خاطرنشان کرد: هرچند آن چه به آن دست یافتیم اندک بود، اما استمرارش به ما کمک می‌کند که فرزندان ما به همه حقوق خود برسند. باید تلاش کنیم و صبر وتحمل پیشه کنیم. ما در مسیر پیشرفت به آرامی حرکت می‌کنیم، اما روند و جهت حرکت ما کاملا صحیح است و نوع حرکت و تاکتیک‌های ما بر اساس تجارب گذشته است.


فراهانی خطاب به حاضرین و دانشجویان حاضر در جشنواره تیتر ۱۰ گفت:  پیش بینی ما این بود که تعداد ارسال آثار در این دوره از جشنواره نسبت به دوره قبل حدود ۲۰ درصد افزایش داشته باشد؛ چرا که در جشنواره تیتر ۹، حدود ۱۴ هزار اثر به دبیرخانه جشنواره رسید، اما در کمال حیرت می‌بینیم که در جشنواره امسال بالغ بر ۳۷ هزار اثر به جشنواره ارسال شده است، بنابراین ما سال گذشته تمام منابع مالی خود را برای داوری‌ها هزینه کردیم و نتوانستیم زودتر این جشنواره را برگزار کنیم و تاخیر برگزاری این رویداد به واسطه استقبال و تعدد شرکت‌کنندگان بود. البته این تعدد شرکت‌کنندگان نشان می‌دهد تحول خوبی در عرصه نشریات دانشجویی و رسانه در سطح دانشگاه انجام گرفت است.

فراهانی خطاب به افرادی که داوری‌های این دوره از جشنواره را مورد انتقاد قرار دادند، گفت:داوری بخصوص در جشنواره‌های فرهنگی یک بحث مطلق و عینی نیست و شاید در دنیا نیز این داوری‌ها مورد نقد و انتقاد افراد قرار بگیرد. شاید اگر داوران را افراد دیگری انتخاب می‌کردیم نتایج و افراد برگزیده تغییر می‌کرد. از این رو تقاضای من از شما این است که این جشنواره را به عنوان یک جشن و دورهمی و یک فضای آموزشی وتبادل نظر و افکار تلقی کنید و نه صرفا میدانی برای رقابت.

گفتنی است، دهمین دوره از جشنواره نشریات دانشجویی موسوم به تیتر ۱۰ امسال با سبک و سیاقی متفاوت نسبت به دوره‌های پیشین توسط وزارت بهداشت برگزار شد و بخش‌های نظیر فضای مجازی و رسانه‌های دیجیتال به آن افزوده شد که با استقبال دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور مواجه شد به طوری که تعداد آثار شرکت‌کننده در این دوره جشنواره از حدود ۱۴ هزار اثر در دوره پیشین به حدود ۳۷ هزار اثر در دوره دهم این جشنواره رسید.

مرحله پایانی این جشنواره با حضور بیش از ۷۰۰ نفر از فعالان نشریات دانشجویی از ۱۳ تا ۱۵ شهریورماه جاری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار