نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه ایلام خطاب به معاونت فرهنگی وزارت علوم اعلام کرد: وضعیت نابسامان فرهنگی خوابگاههای دانشجویی زمینه را برای گرایش به مواد مخدر و در مواردی اعتیاد فراهم میکند در این زمینه تدبیری بیاندیشید.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، متن سخنان نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه ایلام در نشست تشکل های فرهنگی دانشگاه که با سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم قرائت شد، به شرح زیر است.
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت حضار محترم: مسئولین وزارتی، دانشگاهی و فعالین فرهنگی
جناب آقای دکتر میرزایی، شما به عنوان یکی از عناصر تاثیرگذار فضای تنفس فرهنگی جامعه و قشر دانشگاهی این مرز و بوم مستحضرید که انقلاب اسلامی با رهبری امام خمینی (ره) با شعارهای جذابی همچون عدالت، مردم سالاری، حکومت اسلامی، آزادی، حضور با کرامت و فعال زنان در جامعه، و در یک کلام نهادینه کردن روش و منش اسلامی در جامعه به پیروزی رسید و با هدایت مدبرانه و شجاعانه رهبر جهان اسلام، حضرت آیت الله خامنهای (مدظله العالی) در این مسیر در حرکت است.
متاسفانه در طول این ۳۹ سال که از انقلاب اسلامی میگذرد دولتها با برخوردهای سلیقهای با مقولهی فرهنگ و نداشتن راهبرد و برنامه ریزی دقیق برای رسیدن به چشم انداز ۱۴۰۴ و عدم توجه به شبیخون فرهنگی و جنگ نرم مناظر ناخوشایند فرهنگیای در کشور به وجود آورده اند. گاهی ولنگاری فرهنگی و بی توجهی و یا توجههای بی فایده مسئولان جای بسی تعجب دارد! انگار در برخی مجموعههای فرهنگی که ماشاءالله در ایران تعداد آنها کم هم نیست مواجه سلیقهای با مقوله فرهنگ نهادینه شده است.
جناب آقای ایرجی، شروع دوران جوانی و تنومندشدن درخت شخصیتی جوانان همزمان است با ورود خیل کثیری از این نسل به دانشگاه ها. دانشگاه که باید در خدمت شعائر انقلاب اسلامی باشد متاسفانه الآن دچار معضلات فرهنگی و اجتماعیای همچون روابط دختران و پسران و تزلزل در حجاب و عفاف است که این موارد زمینه ساز آسیب هایی همچون فساد اخلاقی و طلاقهای از سر خیانت در تداوم زندگی جوانان میباشد.
جوانی که در این برهه باید مقدمات تشکیل نهاد خانواده را که بنیانیترین نهاد در نظام هستی میباشد، فراهم سازد، با چنین مشکلات فرهنگی و از سوی دیگر با بیکاری و کم درآمدی دست و پنجه نرم میکند که مجموعهی این مشکلات سن ازدواج را افزایش داده و حتی برخی را از این مهم منصرف میکند.
در اینجا سوالی به ذهن میآید که چرا وزارت خانه علوم اقدامی در خور برای حل این مشکلات انجام نمیهد؟ چرا برای مقابله با خیابانی شدن محیط دانشگاه تدبیری اندیشیده نمیشود؟
وضعیت نابسامان فرهنگی خوابگاههای دانشجویی زمینه را برای گرایش به مواد مخدر و در مواردی اعتیاد (این آسیب خانمان سوز) فراهم میکند؛ که انتظار موذنان جامعه از وزارت خانهی جمهوری اسلامی ایران این است که با مواجهی درست و معقولانه با این مسائل و تجمیع پتانسیل نهادهای فرهنگی کمر به برطرف کردن این مشکلات تا حد توان ببندند؛ و میدانیم این توان با مدیریت جهادی و انقلابی بالفعل میشود و در این راه قطعا ((ان تنصرالله ینصرکم))
حضار گرامی، دفاع مقدس این گجینهی گرانبهای انقلاب اسلامی با مدیریت و فکر جوانان انقلابی آن روزگار منتهی به برکات مادی و معنوی در عین تلخیهای یک جنگ شد.
اکنون جوانان دانشجو در دانشگاهها بیشتر به عنوان نیروی اجرایی و نه نیروی فکری به کار گرفته میشوند. نمونهی موفق اعتماد به دانشجویان در همین دانشگاه ایلام و برای اجرای اردوی راهیان نور به دانشجویان بسیجی بسیج دانشجویی اتفاق افتاد که الحمدلله منجر به برگزیده شدن این اردو در بین دانشگاههای کشور شد؛ و این موفقیت به همگان نشان داد که دانشگاههای کشور فقط در تهران نیستند و این بار سنگینی بر روی دوش مسئولان وزارت خانه علوم مبنی بر فراهم کردن امکانات و تسهیلات برای دانشگاه هایی همچون دانشگاه ایلام که در مسیر ترقی و پیشرفت است، میگذارد.
جناب آقای میرزایی انتظار ما این است که شما از طریق وزارت خانه به گوش مسئولان برسانید که بزرگترین دروازه عتبات عالیات بخصوص در اربعین استان مظلوم ایلام است که باید خیلی بیش از اکنون به آن توجه شود. در اختیار گذاشتن بودجه و امکانات در اختیار دانشگاه برای خدمت رسانی و حضور فعال در عرصه اربعین حداقل انتظارات از وزارت خانه علوم و مسئولان میباشد. متاسفانه گاها خبرهای ناخوشی در این باب به گوش میرسد که امیدواریم درست نباشند.
جالب است، گاها یک سرگردانی در لایههای دولت محترم در مقوله امور زنان میبینیم که امید است این مقوله برای دولت محترم حل شود و زمینههای حضور فعال زنان در میدان جهاد برای انقلاب اسلامی فراهم شود که وزارت خانه علوم و آموزش و پرورش که دو وزارت خانه مهم در امر تربیت جوانان میباشند نقش بسیار مهمی در این زمینه دارند.
جناب آقای میرزایی متاسفانه برخورد بعضی اساتید با دانشجویان فعال فرهنگی بسیار ناپسند و بدور از شان یک استاد فرهیخته میباشد. حداقل انتظار ما اقدامی مدبرانه برای حل این مشکل عجیب میباشد. توجیه اساتید و همکاری معاونت آموزش دانشگاهها با معاونت فرهنگی میتواند مثمر ثمر باشد.
حضور رسانه ملی در دانشگاه فقط برای انعکاس برخی مراسمها میباشد که امیدواریم این سستی رسانه ملی برای حضور راهبردی در دانشگاه، با تدبیر خود وزارت خانه و دانشگاه و رایزنیهای موثر جبران شود.
حضار محترم مسحضرید که چندسال پیش مقام معظم رهبری در تذکری به وزارت خانه علوم گلگی خود را از برگزاری اردوهای مختلط به بهانه اردوی علمی اعلام کردند. این به معنای برگزار نکردن اردوهای علمی نیست. متاسفانه تنبلی و عدم مساعدت از جانب دانشگاهها این مهم را به حاشیه رانده است. امید است وزارت خانه برای برگزاری اردوهای علمی جهت پیشرفت علمی دانشجویان طبق چارچوبهای تعیین شده توسط رهبرمعظم انقلاب همت بگمارد و در راه این خدمت علمی، اقدامی در خور انجام دهد.
جناب آقای دکتر امید است شرایطی فراهم شود تا جوانان فعال فرهنگی که در دانشگاه تجربههای فراوانی را کسب کرده اند، بر مینای شایسته سالاری و توانشان پس از فارغ التحصیلی در نهادهای فرهنگی خدمت کنند و خدای ناکرده ظرفیت جوانان فعال در زمان دانشجویی پس از فارغ التحصیلی به هدر نرود؛ و در آخر خوش بینیم که با تغییر کابینه دولت، مواجه منفعلانه وزارت علوم با مواردی که ذکر شد تمامی یابد و شاهد تغییرات مثبت در ادای دین این مجموعه به شعائر انقلاب و خون شهدای عزیز باشیم.