اولین نشست از سلسله جلسات بررسی جریانهای سیاسی کشور با عنوان فرقه نارمک و با موضوع تبار شناسی انحراف از خانه نشینی تا بست نشینی توسط جامعه اسلامی دانشجویان دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد مهدی تهرانی فعال سابق دانشجویی در اولین نشست از سلسله جلسات بررسی جریانهای سیاسی کشور گفت: آینده سیاسی انقلاب را کسانی میسازند که بدون حب و بغض مسائل را تحلیل میکنند. بخشی از بدنه جریان انقلابی در آقای هاشمی متوقف ماند و برخی دیگر اکنون در احمدی نژاد متوقف مانده اند. احمدی نژاد جریان انقلاب را معطل کرد.
وی افزود: انذارها و هشدارهای رهبر انقلاب هم به احمدی نژاد و هم به جریان انقلابی مغفول ماند. ایشان از همان سال اول شروع دولت نهم انذار هایی داشتند. مانند پرهیز از خودشگفتی؛ بالا بردن سعه صدر و تقویت روحیه انتقاد پذیری اینها حاکی از آن است که احمدی نژاد خود را بیش از حد مطلق میبیند. رهبر انقلاب هشدار دادند که شعار هایی که قبلا که میدادید را فراموش نکنید.
فعال سابق دانشجویی با بیان اینکه فضاهای سیاسی که آمیخته با حب و بغضهای سیاسی است ما را از واکاوی اندیشهای دور میکند، اظهار کرد: احمدی نژاد توهم رهبر فکری مردم بودن را دارد. اما این مشکل از این هم ناشی میشود که ما رهبران فکری میان دستی خود را گم کردیم. باید رهبر انقلاب را ثقل بگذاریم و بعدا گفتمان تولید کنیم. جنبش دانشجویی باید بازگشتی دوباره به بیانات رهبر انقلاب و نیز اساتید تراز مانند آیت الله مصباح، آیت الله طاهری و استاد طاهر زاده داشته باشد.
علی جوادی یکی دیگر از فعالان سابق دانشجویی نیز در این نشست، گفت: مدلهای فعلی جریان شناسی فهم درستی از ریزش و رویشهای انقلاب را بدست نمیدهد. ما دنبال این هستیم که بفهمیم چگونه میشود ذیل هدایت های، ولی و نائب، ولی و بر اساس ارزشها و اصول انقلاب؛ اشخاص و جریانها را تحلیل کرد. دلایل این ریزشها یک منشوری خواهد بود که وجوه متفاوت دارد.
وی بیان کرد: احمدی نژاد نماد عدالت خواهی بود. البته این گفتمان را نه خود او بلکه جنبش دانشجویی بوجود آورده بود. اما این راه مالک اشتر میخواهد که تا نزدیکی خیمه معاویه بروی، ولی با امر، ولی برگردی. ظرفیت مالک اشتر وار در احمدی نژاد حلول نکرده بود و او از، ولی بخاطر عدالت فاصله گرفت. اما غافل از اینکه عدالت فقط در سایه امام تحقق پیدا میکند.
جوادی افزود: دلیل ریزش احمدی نژاد متاثر از ۲ دلیل عمده بود نخست اینکه احمدی نژاد جریان انقلابی را در حوزه مدیریت کشور از خود راند و دولت دهم را از میان مدیران کم دانش؛ عملگرا و ضعیف و ناکارآمد انتخاب کرد و به گونهای اداره اقتصاد و مملکت را رها کرد و به گفتگو در فضا های سیاسی منحصر شد. دوم اینکه جریان انقلابی هم احمدی نژاد را با انتقادات زننده راند. البته این به خاطر حلقهای بود که دور احمدی نژاد را گرفته بودند که به حلقه انحرافی موسوم شدند.
وی بیان کرد: جریان انقلابی باید به احمدی نژاد کمک میکرد. کما اینکه ما الان باید به این دولت پیر؛ فربه؛ ناکارآمد و بدون نرم افزار متناسب با عالم اسلامی ایرانی کمک کنیم. اگر این کار را نکنیم منجر به آسیبها و شکایت هایی خواهد شد و مردم را مایوس خواهد کرد.
فعال سابق دانشجویی با بیان اینکه باید به کمک مردم آمد بیان کرد: اول باید نحوه گذر از دولت مدرن را طراحی کنیم و بعد مردم را از این گذار آگاه سازیم.
قائد شرف یکی دیگر از فعالان سابق دانشجویی نیز در این نشست بیان کرد: رئیس جمهوران جمهوری اسلامی ایران کم کم دارند از قطار انقلاب پیاده میشوند. یکی از دلایلش این است که بتدریج که خود را سکان دار مسائل اجرایی کشور میبینند توهم رهبر فکری مردم بودن را هم دارند.
وی افزود: احمدی نژاد شان خود را بالاتر از آنچه که هست میبیند. رفتار او نشان دهنده رفتار یک مرجع تقلید است نه خود شخصیت احمدی نژاد. او علائم رهبر فکری بودن جامعه را از خود ساطع میکند درحالی رهبر فکری یکی است و آن تنها امام جامعه است.
دبیر کل سابق دفتر تحکیم وحدت گفت: احمدی نژاد در ظهور و بروز آرمانهای انقلاب اسلامی نقص داشت. او تعریف مناسبی از جامعه ایمانی که آرمان ماست نداشت؛ لذا دو گانه کثیف ولایت و عدالت بوجود آمد؛ لذا شق عدالت خواه قانون گریز بوجود آمد.
قائدشرف اضافه کرد: تجربه ما با احمدی نژاد سریع باید پیگیری و آسیب شناسی شود. باید الگویهای مناسب را طراحی کرد. مثلا الگوی برخورد ما با نمادها چگونه باید باشد.
وی اضافه کرد: احمدی نژاد گفتگوها با دانشگاه و نخبگان را قطع کرد و خط مردم گرایی و نخبه ستیزی را در پیش گرفت؛ البته جریان انقلابی هم دست احمدی نژاد را پر نکرد یعنی چیزی برای عرضه متناسب با فضای اسلامی ایرانی نداشت.