به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معاون اول قوه قضائیه امروز در چهارمین نشست میان دورهای اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور (دفتر تحکیم وحدت) در مشهد مقدس ضمن تسلیت ایام فاطمیه و گرامیداشت دهه مبارک فجر گفت: امام راحل(ره) بهترین تعبیر را از انقلاب اسلامی داشته اند که گفتند انقلاب ما انفجار نور بود.
محسنی اژه ای افزود: برای حفظ انقلاب که تاکنون بهای فراوانی برای آن پرداخت شده، همچنان باید تلاش کنیم.
معاون اول قوه قضائیه گفت: امروز در جامعه به شدت به مسئله انصاف در زبان، نوشته و عمل نیازمندیم.
اژه ای افزود: اگر کسی چیزی را به شما نسبت دهد، اولین توقع این است که در استناد آن تحقیق و پس از آن باید شاخص ها و معیارهای برمبنای حق رعایت شود.
وی با انتقاد از استناداتی که این گروه به آن گروه، این تشکل به آن تشکل می دهند، گفت: اگر بر اساس مواضع حق در جامعه حرکت کنیم، حجت محکمی داریم.
معاون اول قوه قضائیه ادامه داد: اگر هر کس در هر سمت و موقعیتی در حوزه وظایفش کم کاری نکند، به طور قطع وضع جامعه بهتر و در تراز بالاتری خواهد بود.
محسنی اژه ای درباره مسائل اخیر در کشور هم گفت: قوه قضائیه در اعتراضات به حق مردم باید جامه عمل بپوشاند؛ اما یکی از علل این مسائل اخیر مشکلات اقتصادی مردم و یکی از این مشکلات، شرکت های تعاونی و نرسیدن عده ای به سرمایه خود بود.
وی افزود: قوه قضائیه از سال ها قبل به دولت هشدار داد؛ شرکت های تعاونی ممکن است در آینده دچار مشکل شوند و باید درباره آن ها تصمیمی گرفته شود و به مردم هم هشدار داده شد؛ توجه داشته باشید سرمایه تان را در اختیار چه و که قرار میدهید؟
معاون اول قوه قضائیه گفت: بعضی از این شرکت های تعاونی بسیار فراتر از حدود مجوزی که در اختیار داشتند، عمل کردند و سپرده از مردم می گرفتند و تسهیلات ارائه می کردند که منجر به بروز چنین مشکلاتی در جامعه و برای مردم شده است.
محسنی افزود: با این حال به دولت اعلام شده است برای آینده چنین مجوزهایی به متقاضیان ارائه نشود و هم اکنون قوه قضائیه در این زمینه به عنوان مدعی العموم وارد شده است ؛ اما باید در چارچوب قانون عمل کند.
معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه در هر جايگاهى وجود انصاف واجب است، گفت: ما امروز به شدت به موضوع انصاف نيازمنديم، اگر ما اين جمله هرچه براى خود مي پسنديم، براى ديگران بپسنديم را سرلوحه خود قرار دهيم، ببينيد اوضاع چقدر بهبود مي یابد.
اژه ای ادامه داد: معمولا انسان چون حب به نفس دارد، عيب خود را نمى بيند، توقع ديگران اين است كه عيبش را اگر مىبيند، با انصاف ببيند.انصاف نيست كه اگر كسى عيبى را از رقيب مى بيند بدون تحقيق براى تخريب رقيب اين عيب ها را پخش كند.
وی گفت: يكى از مهترين مصاديق انصاف در قضاوت است؛ اما ما در طول شبانه روز چقدر در كلام و عملمان انصاف را رعايت مى كنيم؟! روزانه چقدر پيش آمده است كه برحسب شنيده هايمان موارد مختلفى را نوشتيم و منتشر كرديم؟! در صورتى كه از اصل ماجرا به صورت كامل اطلاع نداشتيم.
معاون اول قوه قضائیه تصریح کرد: ما بايد در بيانمان و عملكردمان شاخص حق را رعايت كنيم؛ اگر بر مبناى شاخص حق رفتار كرديم، بدون شك عملكردمان از هواى نفس دور است.
اژه ای گفت: واقعا خوشحال هستم از برگزارى اين جلسات، بدون شك اين جلسات دانشجويى انقدر كه براى شما مفيد است، چند برابرش براى ما مسئولين مفيد است.
وی افزود: امروز قوه قضائيه ما در تراز انقلاب اسلامى رسيده است؟!خير به نظر بنده هم نرسيده است. ايا همه ما كم و كسرى نگذاشتيم كه قوه قضائيه به اين تراز برسد؟!قطعا همين جور است، دانشجويان حتما مى توانند در اين عرصه كمك كنند به قوه قضائيه كه اين قوه به تراز انقلاب برسد.
معاون اول قوه قضائیه گفت: يكى از مسائل نارضايتى اخير بدون ترديد وضعيت اقتصادى مردم است، اين مسائل اقتصادى هم يكى از مواردش اين موضوع شركت تعاونى ها و مووسسات مالى است، از چندين سال پيش قوه قضائيه هشدار داد كه اين شركت تعاونى ها ممكن است در آينده دچار مشكل بشوند و ما به دولت هم اعلام كرديم، بنده خودم در نشست هاى مختلف به مردم هم هشدار دادم كه ببينيد پولتان را در اختيار چه كسى قرار مي دهيد.
اژه ای ادامه داد: اين تذكرات قوه قضائيه سبب شد كه به هيچ وجه مجوز جديدى صادر نشود، بانك مركزى اقدام به سامان دهى اين موسسات كرد من نمي خواهم قضاوت كنم عملكرد بانك مركزى را اما مى توانم اين نكته را بگويم كه بانك مركزى مى توانست بهتر در سامان دهى اين موسسات عمل کند.
وی گفت: قوه قضائيه در اين مسئله ورود و دولت و مجلس هم از اين ورود استقبال كرد. دولت از طريق وزارت اطلاعات و بانك مركزى پيگير اين موضوع است؛ البته مردمى كه پولشان را در حساب هاى گذاشتند و سودهاى كلان گرفتند مثلا٦٠-٧٠درصد خودشان مقصر هستند؛ چون اين موضوع كاملا مشخص است كه اين حجم از سود مورد دار است.
معاون اول قوه قضائیه تصریح کرد: ما معتقد هستيم كه مجازات در برابر فساد اقتصادى بايد بازدارنده باشد و بسترهاى فساد جلوگيرى شود، بسترهاى فساد را ما مي توانيم با اسيب شناسي كه مي كنيم ارائه بديم؛ اما نمي توانيم در از بين بردن اين بسترها به تنهايی ورود كنيم.
اژه ای گفت: يكي از مشكلاتي كه باعث بي اعتمادي مردم شده است و باعث طولاني شدن رسيدگى به پرونده ها شده است همين موضوع كارشناسى پرونده ها است که من از دانشجويان درخواست دارم كه در اين زمينه كارشناسى به ما كمك كنند.
ما اصرار مي كنيم به دولت و مجلس كه بحث كارشناسى در قوه قضائيه حل بشود.
وی با بیان اینکه كارشناسان دادگسترى كارمند دادگسترى نيستند اين را مردم بايد بدانند، گفت: آيا در قوه قضائيه هيچ كارمند و قاضى خلاف كارى نيست؟!بله هست؛ اما بخش زيادى از فسادها مربوط به بدنه قوه قضايئه نيست، خيلى ها فكر ميكنند وكيل دادگسترى كارمند قوه قضائيه است، خير اينجور نيست.
معاون اول قوه قضائیه ادامه داد: بنده خيلى اعتقاد دارم كه دادگاه هاى ما تا جايى كه امكان دارد به صورت علنى برگزار بشود و پخش نيز بشود، تاثير مجازات دادگاه علنى از اعدام نيز بيشتر است و برگزارى دادگاه علنى حتى باعث مى شود كه قاضى ها هم دقت بيشترى كنند.
اژه ای گفت: اگر قاضى كه خداى نكرده فساد كرد چرا نبايد آبرويش ريخته شود؟!اين قاضى با عملكردش خودش خواسته است اين رفتار بشود.
وی گفت: انچه در سال ٨٨ انفاق افتاد جرم بزرگی بود و خسارت وارد كرد به كشور از هر لحاظی، كسانی كه عامل اصلی اين ماجرا بودند حتما بايد محكامه مي شدند؛ عده اي محكامه شدند، عده اي جوان تر و دانشجو بودند و از عمق ماجرا خبر نداشتند و جرمی را انجام داده بودند؛ ان ها هم تحت تعقيب قرا رگرفتند با ارفاق و تخفيف زياد محاكمه شدند.
معاون اول قوه قضائیه ادامه داد: سران فتنه شوراي عالي امنيت ملي تصميم گرفت كه مصلحت كشور به محاكمه سران فتنه نيست و اين شورا تصميم گرفت كه سران فتنه حصر بشوند و فعلا ورود نشود به اين مسئله و فعلا هم اين تصميم بوقرار است و ما نمي توانيم ورود كنيم.
اژه ای گفت: ما در بحث جاسوسی به نفع دشمن يك جاسوس نداشتيم؛ بلكه افراد مختلفی راشناسايی كرديم و برخورد كرديم.
دو عمل بایستی انجام شود؛
1- مردم را بایستی ازلیبرال های کشورگرفت.
چگونه؟
آنقدر درمورد لیبرالیسم و لیبرال ها روشنگری کرد،تالیبرال ها منزوی شوند و مردم اقبالی نسبت آنان نداشته باشند.
چراکه مبنای تفکرشان مادی غیرالهی و غیرتوحیدی و ناسازگاربا اسلام است.وسعادت درآن نیست.
2- قضات محترم نیز انقلابی عمل نمایند.