رئیس دانشگاه امیرکبیر گفت: صنعت ما عمدتا صنعت مونتاژ است و اگر نیازی داشته باشد این نیاز را از کشورهای خارجی برطرف میکند به همین دلیل صنعت خیلی احتیاج ندارد که بخشهای تحقیقاتی و دانشگاهی فعال شود و با آنها همکاری کند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیداحمد معتمدی در بیستمین کنگره دولت، صنعت و دانشگاه که در دانشگاه امیرکبیر در حال برگزاری است، گفت: دانشگاه جزئی از دولت است و گاهی اوقات دیده میشود که صنعت را مکلف میکنیم تا یک درصد از درآمد و فروشش را صرف ارتباط صنعت و دانشگاه کند، ولی این تحکم تا حدی جواب میدهد، ولی این مسئله تا حدی جوابگو خواهد بود و اشکالی که در حوزه صنعت وجود دارد این است که صنعت ما رقابتی نیست و متکی به تکنولوژی نیست.
وی با تاکید بر اینکه صنعت ما عمدتا صنعت مونتاژ است و اگر نیازی داشته باشد این نیاز را از کشورهای خارجی برطرف میکند به همین دلیل صنعت خیلی احتیاج ندارد که بخشهای تحقیقاتی و دانشگاهی فعال شود و با آنها همکاری کند.
معتمدی با تاکید بر اینکه تا رقابت نباشد به تحقیقات نیز نیازی پیدا نمیکنیم، گفت: مسلما وقتی در صنعت ما رقابت نباشد نیازی به تحقیقات نیز پیدا نمیکنیم و این مسئله در جامعه ما احساس میشود و این مشکلی است که در صنعت دولتی داریم. البته در دانشگاه نیز مشکل وجود دارد و در دانشگاهها ما به زبان صنعت صحبت نمیکنیم همیشه میگوییم که به دانشگاهها پروژه بدهید، ولی این امر نیاز صنعت را برطرف نمیکند. آنچه که من تجربه کرده ام این است که صنعت برای رفع مشکل هزینه میکند نه تعریف پروژههای تحقیقاتی. یک طرح تحقیقاتی الزاما وارد چرخه تولید نمیشود و ما آرندیهای فعالی در صنایع نداریم پیشنهاد من این است که عبارت صنعت و دانشگاه را که مال بیست سال گذشته است کنار بگذاریم و بیشتر به دنبال کارآفرینی باشیم.
وی ادامه داد: باید دنبال کارآفرینی و بازار باشیم و این ادبیات را تغییر دهیم و فکر نکنیم که فقط صنایع بزرگ اقتصاد را میچرخانند. ما باید وارد چرخه کارآفرینی شویم و یکی از برنامههای دانشگاه امیرکبیر نیز همین امر است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در سه سال گذشته صددرصد رشد قراردادهای صنعتی را در کنار توسعه علم داشتیم و این کنگرهها نیز میتواند به ما در جهت رسیدن این مهم کمک کند.