بر اساس ارزیابی عملکرد آزمایشگاههای دانش آموزی فناوری نانو (شبکه توانا)، ۱۰ آزمایشگاه برتر این شبکه در سال ۱۳۹۶ معرفی شدند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، براساس ارزیابی عملکرد آزمایشگاههای دانش آموزی فناوری نانو (شبکه توانا)، ۱۰ آزمایشگاه برتر این شبکه در سال ۱۳۹۶ معرفی و آزمایشگاههای توانا در شهرستانهای کرج، کرمان، مراغه، تبریز، شهرضا، درود، شیراز، استهبان، قروه و تهران به ترتیب موفق به کسب رتبههای اول تا دهم شدند.
در سال ۱۳۹۶، تعداد ۱۹۴۵ رویداد آموزشی در آزمایشگاههای شبکهی توانا در پژوهشسراهای دانش آموزی برگزار شد و قریب به ۱۰۰ هزار دانشآموز و دبیر با حضور در این آزمایشگاهها، با تجهیزات تخصصی فناوری نانو که همگی ساخت ایران هستند، آشنا شدند و امکان کار آزمایشگاهی با این تجهیزات را پیدا کردند. ترکیب این رویدادها به این صورت بود؛ ۵۵۷ کارگاه دانشآموزی، ۳۶ کارگاه دبیران، ۳۲۵ سمینار دانشآموزی، ۱۵ سمینار دبیران، ۴۸۴ دورهی تور فناری نانو، ۲۱۷ بازدید دانشآموزی، ۱۱۱ بازدید مسئولان و ۲۰۰ کارگاه حمایتی توانا.
گزارش فعالیت آزمایشگاههای آموزشی فناوری نانو به صورت ماهیانه دریافت و مطابق با آییننامه توانا، مورد ارزیابی قرار گرفت. از مهمترین پارامترهای حائز اهمیت در امتیازدهی به آزمایشگاههای شبکهی توانا، تعداد دورههای برگزار شده به صورت تئوری و عملی، تعداد افراد آموزش دیده در دورهها، میزان فعالیت آزمایشگاهها در میزبانی نشستها و دورهها، کسب رتبههای استانی و کشوری بهواسطه انجام آزمایش در آزمایشگاههای شبکهی توانا و اعلام گزارشها به باشگاه دانش آموزی نانو بود.
این گزارشها در سه دوره شامل نیمه اول، پاییز و زمستان ۱۳۹۶ ارزیابی شد و در مجموع، رتبهبندی سالانه آزمایشگاهها در سال ۱۳۹۶ به شرح ذیل مشخص شد.
شبکه آزمایشگاههای آموزشی فناوری نانو (توانا) از سال ۱۳۹۱ آغاز به کار کرده و تا پایان سال گذشته با مشارکت وزارت آموزش و پرورش، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستاد فناوری نانو، تعداد ۸۳ آزمایشگاه تخصصی فناوری نانو را در همهی استانهای کشور تجهیز و راهاندازی کردهاست. با برنامهریزیهای صورت گرفته اعم از آموزش کارشناسان آزمایشگاه، برگزاری تورهای آموزشی فناوری نانو برای دانشآموزان و برنامههای حمایتی باشگاه نانو، در سال گذشته تعداد ۹۹۲۰۶ نفر در آزمایشگاههای عضو شبکهی توانا آموزش دیدند.