آخرین اخبار:
کد خبر:۷۱۷۰۵۹
رئیس بسیج اساتید:

اصلاح­‎طلب، اصولگرا و اعتدالی دیگر ظرفیت‎­های ایران را نمایندگی نمی­‌کنند/ کشور شاهد ظهور یک جریان ملّی شاداب و خلّاق برای پیشرفت است

رئیس سازمان بسیج اساتید گفت: کشور شاهد ظهور یک جریان ملّی شاداب و خلّاق برای پیشرفت است و از این به بعد دیگر تقسیمات سنتی اصلاح­‌طلب، اصولگرا و اعتدالی در صحنه کشور از تمامی ظرفیت­های ایران نمایندگی نمی­‌کنند زیرا ...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجتبی زارعی رئیس بسیج اساتید طی سخنانی با موضوع «روش­‌شناسی جریانات ظرفیت ـ راه حلّ و بحران ـ بن­‌بست» در شناسایی دو جریان گفت: تاریخ جدید ایران از صفویه تا کنون وبه خصوص در دویست سال اخیر و به ویژه در چهل سال مابعد انقلاب اسلامی صحنه رویارویی دو روش از ملّت­‌سازی و نگاه به مردم و منابع و ذخایر ایران را پیش روی خود داشته است؛ ملّت­‌سازی، نظام‌­سازی و تأسیس دولت با الگوی بومی و غیر بومی همواره محلّ رویارویی‌­های جریانات مختلف فکری و سیاسی بوده وایران را با پیامد‌های مختلفی روبرو کرده است.

عضو گروه علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس که در اجتماع اساتید و نخبگان استان گلستان در دانشگاه آزاد اسلامی گرگان سخن می‌­گفت، ادامه داد: ساخت دولت و برنامه­‌نویسی نفت پایه از مقاطع نخست خود در اوایل دهۀ ۳۰ با دوری از توامندی­های ملّی و تکیه بر دخالت مستشاران خارجی بوده و از همان آغاز تا کنون با معماری کج بنا نهاده شده است.

وی افزود: بروکراسی پَهلویستی و نفت پایگی برنامه­ ریزی در ایران به عنوان مثال از همان آغاز و فقط در یک فقره با ۷۰۰ میلیون اختلاس در سال‌های تأسیس سازمان برنامه و بودجه از سوی بروکرات­های غرب­زده همراه بود. گروه دولت­گرایان و بروکرات­های خودباخته ایرانی در همان سال‌های نخست معماری سازمان برنامۀ غیر بومی، ۳۰۰ میلیون تومان رشوه به شرکت جان مولم انگلیسی داده و شرکت لیلنتال آمریکایی از بروکرات‌های وقت یک میلیارد دلار بابت عمران خوزستان و شهر‌های جنوب گرفت که هیچ اقدام عمرانی را در پی نداشت.

زارعی افزود: این نفت پایگی و بی انظباطی کنونی ناشی از ادارۀ بروکراتیک ایران به معماری نادرست نظامات برنامه­ ریزی و بودجه نویسی در خاندان پهلوی و مؤتلفین آمریکایی ـ. انگلیسی باز می‌­گردد.

دبیر انجمن اسلامی علوم سیاسی و روابط بین الملل ایران گفت: دولت سالاری بجای مردم سالاری به تبار و شجرۀ حکمرانی بروکرات­های همپیمان با غرب بازگشته و از دلایل اصلی ناکامی­های دولت­های ایرانی ما بعد انقلاب به­خصوص در دوران حکمرانی دولتی دورۀ مرحوم رفسنجانی و دولت­های هفتم و هشتم است.

زارعی افزود: باتوجه به ضرورت بسیج امکانات و منابع عمومی برای عبور از دشمنی­های آمریکا علیه ایرانیان، گفت: جناح­های سیاسی کشور اعم از اصلاح­طلبان، اعتدالیون و اصولگرا‌ها باید کشور را از اسارت نفت خارج کنند و ظرفیت‌ها و سرمایه‌های عظیم انسانی و طبیعی ایران را برای پیشترفت کشور فارغ از صلاحیت سیاسی و حزبی به صحنه آورند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: کشور شاهد ظهور یک جریان ملّی شاداب و خلّاق برای پیشرفت است و از این به بعد دیگر تقسیمات سنتی اصلاح­طلب، اصولگرا و اعتدالی در صحنه کشور از تمامی ظرفیت­های ایران نمایندگی نمی­‌کنند؛ زیرا صحنه کنونی، صحنۀ رویارویی اکثریتی یکپارچۀ خواستار مجد و عظمت ایرانی ـ. اسلامی کشور در غالب جریان "ظرفیت ـ. راه حلّ" در مقابل اقلیتی دارای باور نادرست و مدل "بحران ـ. بن­بست" است؛ در شرایط فعلی جنبش جوانانه و نهضت همگانی سازندگی­های مردم­پایه در کشور، دیگر گروه­های سیاسی را پشت سر گذاشته و جریانی به نام مردم­گرایان انقلابی را شکل داده و خواستار تبلور منافع ملّی حول هویت ملّی و انقلابی است.

وی تصریح کرد: جریانی که تمامی ظرفیت­‌ها را برای آبادانی کشور بسیج کرده و معتقد است هیچ بن‌­بستی وجود ندارد؛ تنها گروه باقی­مانده در مقابل جریان عظیم گفته شده؛ گروه بروکرات­های لیبرال است که معتقد است، ایران ناتوان بوده و برای توانمند سازی ایرانیان باید کنوانسیون‌های خارجی پناه برد و نسخه­ای خارجی اتخاذ کرد که عملاً در میان ایرانیان با کمترین اقبال مواجه است. زیرا عزم جوانان و نخبگان و تودۀ مردم باهدایت رهبر پرکار و حکیم، ایران را تمدن ساز خواهد کرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار