نیما نرج آبادی فام فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مکانیک از دانشگاه تهران و عضو شرکت دانش بنیان شبیه سازان شریف در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در خصوص زمینه فعالیت این شرکت دانش بنیان اظهار داشت: این شرکت ۱۰ سال است که ثبت شده اما به صورت رسمی ۷ سال از فعالیت آن میگذرد.
وی ادامه داد: حوزه اصلی فعالیت شرکت در زمینه تحلیل شبیه سازی ماشین آلات و قطعات صنعتی است، به این معنا که قطعات تولید شده در صنعت را به وسیله کامپیوتر و نرم افزار در ابعاد کوچکتر تحلیل و عیب یابی میکنیم و پس از عیب یابی مشکل قطعه تولید شده، رفع میشود، همچنین در حوزه مشاور و آموزش تخصصی هم فعالیت داریم.
نرج آبادی تصریح کرد: در حوزه تحلیل و شبیه سازی به چند صورت کار انجام میشود گاهی برخی شرکتها یا افراد ایدهای در ذهن دارند و طراحی خاصی انجام دادهاند، ولی نمیدانند که عملکرد آن به چه صورت خواهد بود به همین دلیل در بحث اجرایی به ما مراجعه میکنند، ما ایده و یا نمونه قطعه تولید شده این افراد را به وسیله نرم افزار بعد از اینکه هندسه آن آماده شد تحلیل کرده و شبیه سازی میکنیم و نتیجه نهایی را به صورت نرم افزاری و گرافیکی نشان میدهیم قبل از اینکه بخواهند آن را بسازند یا به صورت تجربه و آزمایشگاهی انجام دهند.
این دانش آموخته دانشگاه تهران افزود: در بخش دیگری از کار محصولی که تولید شده و در صنعت مورد استفاده قرار میگیرد ممکن است عیوب و ایراداتی داشته باشد یا دچار مشکل شده باشد، در این صورت واحدهای صنعتی به ما مراجعه میکنند تا عیب یابی انجام شود. در این شرایط قطعه به وسیله نرم افزار مورد سنجش، تحلیل و شبیه سازی قرار گرفته و عیب یابی میشود و به عنوان مشاوره پیشنهاداتی برای رفع مشکل ارائه داده میشود.
وی با اشاره به این که بهتر است کار تحلیل و شبیه سازی روی ایده یا محصول قبل از ساخت انجام شود، گفت: زمانی که یک ایده یا محصول به مرحله ساخت و تولید میرسد با هزینه بالا تست میشود اما همین افراد میتوانند به وسیله نرم افزار با هزینه بسیار پایینتر در محیط نرم افزاری تحلیل شبیه سازی کنند و بعد به سراغ ساخت یا تولید محصول بروند.
نرجآبادی در همین خصوص ادامه داد: بسیاری از تولید کنندگان و صاحبان ایده مطمئن هستند قطعهای که ساخته شده معیوب نخواهد بود حتی گاهی پیش میآید که صنعت با سعی و خطا محصولی را میسازد و اگر آن محصول معیوب باشد به ناچار بارها تست میشود تا به محصول نهایی برسد و این روند برای آنها هزینه بر است.
این دانش آموخته دانشگاه تهران درخصوص تاثیر برگزاری نمایشگاههای مرتبط در معرفی چنین شرکتهایی گفت: متاسفانه هنگام برگزاری نمایشگاهها در مسئله شبیه سازیها بازخورد مناسبی نداریم، بسیاری از صنایع ما به صورت سنتی کار میکنند در حالی که در کشورهای پیشرفته استفاده از نرم افزار به این شکل جزو جدا نشدنی صنعت آنهاست و برای این موضوع هزینه بسیاری میکنند؛ در واقع آنها به این امر واقف هستند که محصول نهایی که با این روش تولید میشود هزینه بسیار پایینی خواهد داشت، ولی در کشور ما متاسفانه این مسئله جا نیفتاده است.
نرج آبادی تاکید کرد: شرایط ثابت کرده که نتایج موجود با نتایج مشابه خارجی قابل رقابت است به همین دلیل باید به این شرکتها بیشتر پرداخته شود.البته باید بگویم که از شرکتهای دانش بنیان حمایتهای خوبی شده اما جا دارد از برخی جهات مثل تبلیغات و بحثهای مالی حمایت بیشتری انجام شود.
وی در همین رابطه افزود: از طرفی برای مراجعه شرکتها و صنایع به شرکتهای دانش بنیان باید فرهنگ سازی شود و البته فرهنگ سازی زمان بر است و شرکتها به تنهایی نمیتوانند به این هدف دست پیدا کنند. اگر در این حوزه فرهنگ سازی اتفاق بیفتد دیگر صنایع هستند که به سراغ شرکتها میآیند.
این دانش آموخته دانشگاه تهران درخصوص چالشهای موجود در این حوزه گفت: بزرگترین چالش و مشکل در این حوزه شاید عدم اطلاع صنایع مختلف باشد، در حال حاضر تنها چند صدم درصد صنایع به سراغ شبیه سازها میروند تا به صورت برنامه ریزی شده محصولی را تولید کنند.