پنج انجمن اسلامی مستقل دانشگاههای تهران نوشتند: به راستی عباس آخوندی که پس از سالها حضور در وزارت راه آجر روی آجر مسکن اجتماعی نگذاشت حالا قرار است چه گلی به سر کلان شهر تهران بزند؟
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، انجمن اسلامی ۵ دانشگاه تهران در نامهای خطاب به شورای شهر نوشت: متاسفانه پنجمین شورای اسلامی شهر تهران از کارنامه قابل قبولی در مدیریت شهری برخوردار نیست. واقعیتی که بزرگترین نشانه آن عدم ثبات در مدیریت شهری، حواشی دائم شورای شهر و تغییر مکرر شهردار میباشد.
در بخشی از این نامه آمده است:
شوراها و شهرداری ها، بیشترین ارتباط و مواجهه مستقیم با مردم را دارند. آنچه در شهرداری صورت میپذیرد کاملا قابل اندازه گیری است و از این رو کارنامه و عملکرد آن مستقیما در معرض دید و قضاوت عموم مردم قرار میگیرد. در یک قضاوت منصفانه و بدور از ملاکهای جناحی و سیاسی باید گفت: متاسفانه پنجمین شورای اسلامی شهر تهران از کارنامه قابل قبولی در مدیریت شهری برخوردار نیست. واقعیتی که بزرگترین نشانه آن عدم ثبات در مدیریت شهری، حواشی دائم شورای شهر و تغییر مکرر شهردار میباشد.
اکنون و در آستانه انتخاب سومین شهردار تهران در کمتر از دو سال ذکر نکات مهمی را لازم میدانیم: انتظار میرفت شورای شهر از حضور شکست خورده آقایان نجفی و افشانی تجربه لازم را اندوخته باشد و روند معیوب و معیارهای غیر تخصصی و سیاسی در انتخاب شهردار را کنار بگذارد. لکن انتشار اسامی نامزدهای اصلی تصدی شهرداری تهران نشان داد گویا در بر همان پاشنه سابق میچرخد! میدانید که شهرداری تهران از پیچیدگی و اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و تصدی این پست ویژگیها و توانمندیهای متعددی را میطلبد.
اولا شهردار تهران باید تجربه، تخصص و توانمندی اجرائی بالایی داشته باشد که متاسفانه آقایان آخوندی و حناچی از چنین ظرفیتی برخوردار نیستند. کارنامه ۵ ساله جناب آقای آخوندی در وزارت راه و شهرسازی نشان میدهد ایشان در قیاس با همتایان سابق خود، عملکرد بسیار ضعیف و خالی از دستاوردی داشته اند. افت شدید راه سازی، کاهش محسوس گسترش شبکه ریلی و ناتوانی در بازساری ناوگان هواپیمائی واقعیتهایی نیستند که بتوان آن را پنهان نمود.
به راستی عباس آخوندی که پس از سالها حضور در وزارت راه و شهرسازی آجر روی آجر مسکن اجتماعی نگذاشت قرار است چه گلی به سر کلان شهر تهران بزند؟ ناتوانی ایشان در حوزه مسکن و شهرسازی خصوصا عدم اعتقاد به بازسازی بافت فرسوده شهرها حتی پشت تریبون و از زبان شخص رئیس جمهور نیز بیان شد. فردی که ۵ سال به جای کار و خدمت، وزارت را با کرسی نظریه پردازی و ارائه برداشت سطحی از دیدگاههای لیبرالی اشتباه گرفته بود، مرد میدان فعالیت سنگین اجرائی شهرداری تهران نیست. جناب آقای حناچی نیز در زمینه فعالیتهای اجرائی کارنامه قابل ارائه و مشخصی ندارند و مشخص نیست با چه شناختی در معرض انتخاب اعضای شورا قرار گرفته اند.
ثانیا شهردار تهران باید قدرت تعامل موثر و همکاری با تمامی نهادها، سازمان و مجموعهها و گروهها را دارا باشد. لازمه این مهم، تمرکز روی کار و خدمت و پرهیز از حاشیه و از طرفی تجربه بالای سیاسی اجتماعی و فرهنگی است. شهردار تهران علی رغم اینکه باید یک شخصیت سیاسی باتجربه باشد، به شدت باید از سیاست زدگی و تنش دور باشد.
جناب آقای حناچی عملا با فضای سیاسی اجتماعی کشور در عالیترین سطح آن بیگانه اند و قطعا در آزمونهای دشوار سیاسی و اجتماعی دچار لغزشهای هزینه زا خواهند شد. از سوی دیگر جناب آقای آخوندی در وزارت راه و شهرسازی، یکی از پرحاشیهترین و سیاست زدهترین عضو کابینه بوده اند. کسی که میکروفون از دست خبرنگار بگیرد و یا با یک شهروند توهین آمیز برخورد کند، در جایگاه شهرداری و در مواجهه با منتقدان چه خواهد کرد؟ فردی که با یادآوری بیمه بودن قربانیان حادثه قطار نشان داد درک درست رسانهای و اجتماعی ندارد چگونه میتواند شهر تهران را در بحرانهای احتمالی مدیریت کند؟ ما معتقدیم جریانات سیاسی در شورای شهر بیش از آنکه به فکر کارآمدی شهرداری باشند گرفتار سهم خواهیهای حزبی شده اند و متوجه نیستند که عملکرد ضعیف شهردار آینده تهران در صورت بندی سیاسی کشور نیز لکه ننگی بر دامن جریانات اصلاح طلب خواهد بود. بدون شک حصور آخوندی در شهرداری مهر تائیدی بر ناکارآمدی جریان اصلاح طلب در مدیریت شهری است.
در پایان توصیه میکنیم که سرنوشت تلخ و شکست خورده شورای شهر اول تهران را به یاد آورید و به جای تلاش برای جذب منافع حداکثری بر مبنای دسته بندیهای حزبی، به آینده تهران و کشور بیندیشید.
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه صنعتی شریف انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شاهد انجمن اسلامی دانشجکیان دانشگاه خوارزمی