وزیر علوم گفت: ستاد خیرین وزارت علوم به هیچ عنوان به دنبال تمرکز و قیمومیت بر کمیتهها و بنیادهای خیرین در دانشگاهها نیست و تنها هماهنگی و توزیع صحیح کمکها را برای رشد همه جانبه آموزش عالی دنبال میکند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از وزارت علوم، منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری صبح امروز در نشست شورای ستاد خیرین وزارت علوم اظهار کرد: ستاد خیرین با هماهنگی صندوق نوآوری و شکوفایی و بررسی ابعاد مختلف موضوع، به فراهم سازی زمینه سرمایه گذاری خیرین آموزش عالی در صندوقهای پژوهش و فناوری در راستای حمایت از شرکتهای دانش بنیان و اشتغال فارغ التحصیلان در این شرکتها اقدام کند.
وی جلب مشارکت دانش آموختگان دارای سرمایه، اعتبار و شهرت دانشگاهها در بنیادهای خیرین دانشگاهها را یک ضرورت دانست و افزود: علاقهمندان زیادی در بین فارغ التحصیلان دانشگاهها در راستای مشارکت در رشد دانشگاه محل تحصیل خود وجود دارد و باید مسئولان زمینه را فراهم، افراد موثر را شناسایی و دعوت کنند.
وزیر علوم اظهار داشت: بسیاری از ایرانیان مقیم خارج از کشور علاقهمند به مشارکت در توسعه آموزش عالی هستند که در این زمینه نیز باید ستاد خیرین وزارت علوم فعالیت جدی را برای شناسایی این هموطنان و ارائه راهکارهای مناسب برای به کار گیری سرمایههای آنها را در دانشگاهها فراهم کند.
غلامی تاکید کرد: باید با اطلاع رسانی فعالیتهای دانشگاهها در زمینه حل مشکلات روز جامعه، اعتماد مردم را به مراکز آموزش عالی افزایش دهیم که در این صورت، عموم مردم به حضور در ستادهای خیرین و کمک به دانشگاهها راغب خواهند بود.
وی تاکید کرد: ستاد خیرین وزارت علوم به هیچ عنوان به دنبال تمرکز و قیمومیت بر کمیتهها و بنیادهای خیرین در دانشگاههای سراسر کشور و کمکهای داوطلبانه مردم نیست و تنها هماهنگی و توزیع صحیح کمکها را برای رشد همه جانبه آموزش عالی دنبال میکند.
حسین عسکریان ابیانه مشاور وزیر علوم و دبیر ستاد خیرین وزارت علوم نیز در این نشست گفت: تشکیل بنیادهای خیرین در دانشگاههای فاقد این بنیاد، ارائه اساسنامه الگو به بنیادهای تازه تاسیس، کمک به رفع موانع قانونی خیرین آموزش عالی در موضوع معافیت مالیاتی، طرحهای در دست اجرا در دانشگاهها و ارتباط با ایرانیان مقیم خارج برای جلب کمک به دانشگاهها از برنامههای راهبردی این ستاد است.
وی افزود: ستاد خیرین وزارت علوم تلاش میکند تا کمکهای خیرین آموزش عالی به سمت امور پژوهش و فناوری، بورسیه کردن دانشجویان مستعد، حمایت از پایان نامههای تحصیلی و تاسیس شرکتهای دانش بنیان هدایت شود.
مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان نیز در این نشست گفت: باید کمکهای خیرین را از شکل سنتی تاسیس خوابگاه فراتر برده و به سمت کار آفرینی دانش آموختگان جهت دهی کنیم.
وی افزود: برخی از شیوههای کمک خیرین به دانشگاهها نیازمند پشتوانه حقوقی و قانونی هستند تا تداوم یابند مانند آنچه هم اکنون در موضوع حمایتهای مالیاتی و کمکهای ۵۰ درصد از ساخت خوابگاهها موجود است و باید اینگونه حمایتها را به موضوعات دیگر نیز تسری دهیم.
در این جلسه، حکم انتصاب اعضای ستاد خیرین وزارت علوم، توسط وزیر علوم به اعضای حاضر در جلسه، تقدیم شد.