پاک علم و فناوری دانشگاه تهران هفته دوم دی ماه ۹۷ را با برگزاری استارتآپ ویکند طراحی صنعتی به پایان رساند تا با گردهمایی ایدهپردازان این حوزه، ایدههای کاربردی و جذاب طراحی صنعتی بیش از پیش شکوفا و حمایت شود.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیا معصومی- نمیشود دانشجو باشید و رویدادهایی از نوع استارتآپ ویکند به گوشتان نخورده باشد، رویدادهایی سه روزه از جنس کارآفرینی و نوآوری که این روزها دانشگاههای زیادی نسبت به برگزاری آن مشتاق هستند.
پارکهای علم و فناوری دانشگاههای تراز اول کشور معمولا مشتاقتر از هر مرکز علمی و دانشگاهی برای برگزاری چنین رویدادهایی هستند و تاکنون دانشگاههایی همچون صنعتی شریف یا تهران بیشترین استارتآپ ویکندها را در دل خود برگزار کردند. هرچند که در این مسیر استقبال دانشجویان و اراده آنها برای تفکر و ایدهپردازی بسیار مهم و ارزشمند است و این موضوع میتواند در دل هر دانشگاهی رخ دهد، اما بسترسازی و فرصتسازی برای دانشجویان، خود مسئله مهم و قابل توجهی است.
پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مدتی است بها دادن به ایدههای دانشجویی در حوزههای مختلف را سرلوحه برنامههای خود قرار داده و با بسترسازیها لازم در این زمینه از جمله برگزاری استارتآپ ویکندهای متنوع اقدام به بهرهگیری و حمایت از ایدههای ناب، ساده و جدید دانشجویان کرده است.
استارتآپ ویکند طراحی صنعتی بهانهای برای حضور در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران
برگزاری استارتآپ ویکند طراحی صنعتی به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بهانهای شد تا سری به آنجا بزنیم و از نزدیک در جریان این رویداد و آثار آن بر فعالیت، انگیزه، شور و هیجان تحصیلی دانشجویان قرار بگیریم. بدون شک برگزاری چندین دوره از این نوع رویداد باید آثار و خروجیهای مثبتی را برای پارک و تیمهای شرکتکننده داشته باشد که پارک علم و فناوری دانشگاه تهران همچنان دورههای متوالی را برگزار میکند.
هنگام ورود به سالن با جمعیت عظیمی از شرکتکنندگان و علاقمندانی روبهرو شدیم که برخی از آنها به شوق حضور در این استارتآپ ویکند مسافتهای طولانی را از شهرهای مختلف طی کرده و به تهران آمده بودند. به گفته مسئولان برگزاری این رویداد، این اولین باری بود که استارتآپ ویکندی با این وسعت در حوزه طراحی صنعتی برگزار میشود و این اولین بار بودن باعث شده تا دانشجویان زیادی استقبال کنند.
استارتآپ ویکند طراحی صنعتی را در نوع خود بینظیر است
حضور ما در این رویداد مصادف بود با افتتاحیه مراسم، درست زمانی که ایدهپردازان و علاقمندان با دقت به صحبتهای سخنرانان گوش میدادند تا از فرصت ایجاد شده بهترین استفاده را داشته باشند.
در ابتدای راه عباس زارعی هنزکی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران را دیدیم که مشغول مصاحبه با رسانهها و گفتگوی دوستانه درباره رویداد بود. نزد او رفتیم و خواستیم برای مخاطبان خبرگزاری دانشجو، استارتآپ ویکند طراحی صنعتی را توصیف کنند.
عباس زارعی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو استارتآپ ویکند طراحی صنعتی را در نوع خود بینظیر دانست و گفت: این اولین بار است که در سطح دانشگاهی چنین استارتآپ ویکندی برگزار میشود و امیدواریم ایدههای مناسب را در این زمینه داشته باشیم.
وی اظهار داشت: طراحی صنعتی بخش مهمی از طراحی در همه محصولات فیزیکی، مکانیکی و ... است و امیدواریم با پایان یافتن این استارت آپ ویکند بتوانیم ایدههای خوب را مورد حمایتهای جدی قرار دهیم.
بهتر است تکمیلی صحبتهای زارعی را در کلیپ زیر مشاهده کنید:
ایدهای که محمدقریب بابایی را از اصفهان به تهران کشاند
شلوغی و هیجان سالن همایش پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ما را مشتاقانه به آنجا کشاند تا قدری در میان ایدهپردازان باشیم و طرحها و ایدههای آنها را رصد کنیم. در بین تعداد بیشماری از علاقمندان یک ایدهپرداز را دعوت کردیم تا درباره حضورشان در این استارتآپ ویکند و ایدهشان چند کلمهای صحبت کنیم.
اولین فردی که حاضر به مصاحبه و قرار گیری در مقابل دوربین ما شد، محمدقریب بابایی دانشجوی رشته طراحی صنعتی دانشگاه هنر اصفهان بود که مسافت طولانی را برای حضور در این رویداد سه روزه پشت سر گذاشته بود. بابایی جایگاه حوزه طراحی صنعتی را در کشور کمرنگ دانست و ضمن گلایهمندی گفت: این حوزه به ویژه در بخش طراحی خدمات هنوز ضعیف است.
وی با اشاره به ایده خود که به واسطه آن در رویداد استارتآپ ویکند طراحی صنعتی حضور پیدا کرده است، ادامه داد: ایده من درباره طراحی یک سیستم خدماتی گردشگری برای حوزه سینما است که ضمن هماهنگی با کارگردانان و تهیهکنندگان امکانی را فراهم میکنیم که علاقمندان بتوانند با ثبت نام در یک سامانه و نرمافزار مخصوص، در پشت صحنه فیلمها یا جشنوارههای مختلف سینمایی حاضر شوند و این امر برای آنها راحتتر صورت گیرد.
این دانشجوی طراحی صنعتی دانشگاه هنر اصفهان ضمن این توضیحات درباره سابقه حضورش در استارتآپ ویکندهای دیگر و نحوه علاقمندیش به رویدادهای این چنینی صحبت کرد که میتوانید توضیحات او را رد کلیپ زیر مشاهده کنید.
پروشات ثابتی دانشجوی معماری دومین نفری بود که از او خواستیم تا از ایدهاش برای ما بگوید. ثابتی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو بیان کرد: رشته معماری و طراحی صنعتی را نمیتوان از یکدیگر جدا کرد و استارتآپ ویکندها شروع خوبی برای فعالیت هستند.
وی جایگاه طراحی صنعتی در کشور را نوپا دانست و اظهار داشت: از برگزاری چنین رویدادی در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران که پتانسیلهای حوزه طراحی صنعتی را بررسی میکند، بسیار خوشحال هستم.
این دانشجوی معماری که سابقه حضور در استارتآپ ویکندهای دانشگاههای مختلف را در کارنامه خود داشت، گفت: در استارتآپها صنعتی و تجاری شدن بسیار اهمیت دارد و این امر یکی از دغدغههای حوزه طراحی صنعتی است.
ثابتی در پاسخ به این سوال که برگزاری این استارتآپ ویکندها تا چه اندازه میتواند مفید و موثر باشد، ادامه داد: نباید در برگزاری این رویدادها بلندپروازی کرد و منتظر اتفاق خاصی بود، برگزاری این استارتآپ ویکندها در حد یک رویدادی که ذهن فرد را باز کند و امکان گپ و گفت: با افراد دغدغهمند را فراهم کند، خوب است.
صحبتهای بیشتر پروشات ثابتی و ایده جالب و کاربردی او در زمینه طراحی جواهرات و زیورآلات را با مراجعه به کلیپ زیر، از زبان خود او بشنوید.