از سال ۲۰۱۷ هر سال ایران ارتقاء ۲ تا ۳ پلهای را در جایگاه ثبت پتنت کسب کرده است و این مسیر اگر با همین روند ادامه یابد تا سال ۱۴۰۴ ایران جزء ۲۵ کشور برتر جهان در حوزه مالکیت فکری قرار میگیرد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از اقدامات مهم کانون پتنت در سال جاری گشایش آکادمی آموزش است. آکادمی که از زمان افتتاح تا کنون فعال وارد میدان شده تا خدمات با کیفیت هرچه بیشتر به مخترعان ایرانی ارائه شود. همچنین کانون برای توسعه فعالیتهای خود دفاتر مالکیت فکری را در دانشگاهها راه اندازی کرده است و این آکادمی وظیفه ساماندهی فعالیت این دفاتر را بر عهده دارد.
مهدی ضیغمی مدیر کانون پتنت توضیحات بیشتری درباره فعالیتهای این آکادمی ارائه داد و گفت: آموزش یکی از فعالیتهای مهم در دفاتر مالکیت فکری است و وجود این آکادمی کمک میکند تا دفاتر از نظر آموزشی در بستر مناسبی قرار گیرند. از سویی محتوای آموزشی برای آنها تحلیل و اجرایی شود و در نهایت مدرسان دورههای آموزشی به روز تری را برگزار کنند. البته در سال جاری کانون تفاهمنامهای را با دانشگاه آزاد منعقد کرد که با اجرای آن تعداد دفاتر مالکیت فکری با رشد دو برابری تا پایان امسال روبرو میشود.
ضیغمی در بخش بعدی سخنان خود به حجم فعالیتهای کانون در سال جاری اشاره کرد و گفت: این فعالیتها با رشد ۵۰ درصدی امسال مواجه شد. همچنین دفتر مالکیت فکری کانون پتنت در چین راه اندازی شد. با توجه به این موفقیت در نظر داریم سال آینده همکاری با سایر کشورها را آغاز کنیم و در این کشورها دفاتر کانون را راه اندازی کنیم.
به گفته وی، در سال ۲۰۱۷ ایران با ثبت ۱۱۷ پتنت در اداره ثبت اختراع امریکا در رتبه ۳۸ پس از امارات قرار داشت، اما در سال ۲۰۱۸ با ثبت ۱۵۷ پتنت در جایگاه ۳۶ قرار گرفتیم و توانستیم امارات را پشت سر بگذاریم؛ بنابراین اگر همین روند دنبال شود و هر سال جایگاه ایران ۲ تا ۳ رتبه ارتقاء یابد تا سال ۱۴۰۴ جزء ۲۵ کشور برتر جهان در حوزه مالکیت فکری قرار میگیریم.