کد خبر:۷۴۹۳۲۶
در اولین پنل نشست استپ تاکید شد

ضرورت همکاری کشور‌های اسلامی در تحقیقات پزشکی/ غلبه بر چالش‌ها در زمینه بیماری‌های واگیر و غیرواگیر ممکن است

دانشمندان و متخصصان حاضر در پنجمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری(STEP) در کشور‌های اسلامی، معتقدند غلبه بر چالش‌ها در زمینه بیماری‌های واگیر و غیرواگیر، نیازمند همکاری بین کشورها، سازمان‌های بین المللی و اتخاذ سیاست‌های حکومتی است.
منتشر نشود/// ضرورت همکاری کشور‌های اسلامی در تحقیقات پزشکیبه گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، مرکز بین المللی علوم شیمی و زیستی (ICCBS) دانشگاه کراچی پاکستان از ۸ تا ۱۱ اسفند میزبان دانشمندان مسلمان و غیرمسلمان ساکن کشور‌های اسلامی است که برای شرکت در پنجمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشور‌های اسلامی از جمله برنامه‌های بنیاد مصطفی (ص) و به همت این بنیاد و میزبانی دانشگاه کراچی گرد هم آمده‌اند.

مراسم افتتاح این نشست صبح چهارشنبه با حضور رسول دیناروند، عضو هیات مدیره بنیاد مصطفی (ص)؛ زینب حمیدزاده، مشاور امور بانوان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همچنین شماری از مقامات علمی پاکستانی برگزار شد.

در اولین پنل از پنجمین دوره نشست استپ با نام «اقدامات موثر برای غلبه بر چالش‌های مرتبط با حوزه سلامت در جهان اسلام»، رسول دیناروند عضو هیات مدیره بنیاد مصطفی (ص) به عنوان رئیس جلسه، خورشید حسنین مشاور هماهنگ کننده کل کامستک، خدیجه یوسف نماینده آکادمی علوم جهان (TWAS)، هدی عمر سالم بسالم از سازمان بهداشت جهانی و آقای جاکو تومیلهتو محقق مرکز تحقیقات دیابت در کویت حضور داشتند.

در این پنل خدیجه یوسف، نماینده آکادمی علوم جهان گزارشی از فعالیت‌های تواس ارائه کرد. وی ابتدا تاریخچه‌ای از تاسیس تواس ارائه کرد و گفت: این نهاد بین المللی توسط دکتر عبدالسلام، سال ۱۹۸۳ تاسیس شد و مقر آن در ایتالیا است.

وی با تاکید بر اینکه کشور‌ها با علم میتوانند بر چالش‌های خود غلبه کنند، ادامه داد: تواس برنامه‌های مختلفی دارد که بعضی در حوزه بهداشت و سلامت برگزار می‌شوند. ارائه گرنت‌های مختلف برای انجام برنامه‌های تحقیقاتی یا تجهیزاتی، برنامه‌های تبادل استاد، دانشجو، محققان و متخصصان، حمایت از شرکت محققان در کنفرانس‌های علمی و مواد مصرفی و تجهیزات آزمایشگاهی از جمله این برنامه‌ها است.

نماینده آکادمی علوم جهان به ۱۷ برنامه تحقیقاتی با کشور‌های دیگر اشاره کرد و افزود: با توجه به توانمندسازی دانشمندان جوان، شبکه دانشمندان جوان وابسته به تواس در سال ۲۰۱۶ تاسیس شد و اکنون ۲۹۰ عضو دارد.

به گفته یوسف، این شبکه در حوزه‌های مختلف علم، مهندسی و فناوری فعالیت دارد و ۵۷ درصد از اعضا در زمینه بهداشت و درمان کار می‌کنند.

این شبکه که به نام تی وان (T VAN) خوانده میشود، باعث شکوفا شدن استعداد و توانایی فراوان دانشمندان جوان به تولید فناوری و حل مشکلات جامعه میشود.

وی گفت: این کمیته تاکنون چند کارگاه آموزشی (ورک شاپ) در کشور‌های مختلف مانند آرژانتین، مالزی و تونس برگزار کرده است.

در ادامه تومیلهتو نیز نتایج یک مطالعه موردی را در مورد جمعیت کویت ارائه کرد؛ وی افزود: در این مطالعه متوجه شدیم ۲۰ درصد از جمعیت این کشور به دیابت مبتلا هستند که آمار بالایی را در بر می‌گیرد.

وی ادامه داد: در مطالعه دیگری تاثیر آموزش این بیماران را توسط کارکنان بیمارستانی، برای کنترل قند خون در ایام ماه رمضان بررسی کردیم و پی بردیم آموزش منجر به بهبود رفتار‌ها به ویژه با توجه به بیماری دیابت می‌شود.

در پایان این پنل نیز کارشناسان به سوالات حضار پاسخ دادند.
 
منتشر نشود
 
رسول دیناورند عضو هیات مدیره بنیاد مصطفی (ص) گفت: بسیاری کشور‌های اسلامی با مشکل مقابله با بیماری‌های واگیر و بسیاری دیگر با معضل راهکاری برای درمان و کاستن از میزان ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر روبرو هستند؛ در بعضی کشور‌ها مانند کویت با بیشترین میزان شیوع بیماری غیرواگیر دیابت روبرو هستیم و بعضی کشور‌های اسلامی با مشکل بیماری‌های واگیر مواجه هستند.

همچنین خورشید حسنین مشاور هماهنگ کننده کل کامستک نیز اظهار کرد: چالش‌هایی در هر دو زمینه وجود دارد که کشور‌ها باید بر آن غلبه کنند. کشور‌ها در قالب اتخاذ سیاست‌های حکومتی باید بر آن غلبه کنند و نهاد‌های بینالمللی نمیتوانند در این زمینه غیر از ارائه نظر‌های مشورتی و حمایتی اقدامی صورت دهند.

وی افزود: شبکه سازی و ایجاد ارتباط بین محققان و گروه‌های تحقیقاتی همچنین سازمان‌ها می‌تواند مهم باشد. نمونه‌های موفق برای مبارزه با بیماری‌ها باید به عنوان الگوی مناسب استفاده شوند.

خانم هدی بسالم از سازمان بهداشت جهانی، نیز تاکید کرد: تحقیقات در حوزه بهداشت و درمان با حضور گروه‌های مختلف به شکل بهتر قابل انجام است

وی افزود: بسیاری از بیماری‌های واگیر را می‌توان در اولین مرحله تشخیص داد و درمان کرد؛ اما این امر در توان یک کشور به تنهایی نیست و همه باید در این زمینه همکاری کنیم.

پنجمین دوره نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشور‌های اسلامی، در زیرشاخه‌های بیماری‌های واگیر و غیرواگیر در حوزه سلامت با موضوعات پیشگیری، تشخیص و درمان ۸ تا ۱۱ اسفند در دانشگاه کراچی در حال برگزاری است.

یکی از فعالیت‌های کلیدی پنجمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشور‌های اسلامی، تاکید بر نقش دانشمندان زن جهان اسلام در توسعه علم و فناوری و حضور پررنگ آنان در این دوره از نشست استپ خواهد بود.

این دوره از نشست استپ، به بررسی چالش‌های جهان اسلام در حوزه سلامت میپردازد و تازهترین رویکرد‌ها و دستاورد‌های دارویی برای مواجه با این چالش‌ها در آن بررسی میشود.

در حاشیه برگزاری پنجمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشور‌های اسلامی، سومین نمایشگاه آشنایی صنایع با دستاورد‌های دانشمندان جهان اسلام نیز برپا میشود و شرکت‌ها و سرمایه گذاران، همراه مهندسان و دانشمندانی که در تولیدات و خدمات جدید، موفقیت‌هایی را کسب کردهاند، در این نشست چهار روزه با یکدیگر دیدار خواهند کرد. نشست ایسا همزمان با نشست استپ در دانشگاه کراچی ادامه خواهد داشت.

نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشور‌های اسلامی، فرصتی خواهد بود تا دانشمندان کشور‌های اسلامی و محققان جهان اسلام با یکدیگر دیدار کرده و دستاورد‌ها و تجربیات موفق خود را برای یکدیگر و همچنین دانشمندان جوان به اشتراک بگذارند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار