کد خبر:۷۵۹۹۴۲
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

واکنش یک فعال دانشجویی به اظهارات تاجگردون در حمایت از یک بدهکار بانکی

یک فعال دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی نسبت به اظهارات رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس در حمایت از یک بدهکار بانکی واکنش نشان داد.

حمید آذربو فعال دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس در جلسه‌ای گفته که بدهکاران بانکی با چند هزار میلیارد تومان در تهران آسوده خاطر هستند و به راحتی می‌گویند که بدهکار بانکی هستیم، اما در استان کهگیلویه و بویراحمد فردی با چندین فعالیت و ۱۰۰ میلیارد تومان بدهی بانکی دودمانش را بر باد دادند. معتقدم این گزاره مطرح شده توسط تاجگردون زمینه فساد‌هایی می‌شود که اکنون مملکت درگیر آن است. در هر حال وقتی بدهکاران بانکی ۱۰۰میلیارد را پرداخت نمی‌کنند این انگیزه در آنها وجود دارد که مبالغ بیشتر را هم پرداخت نکنند.

وی با بیان اینکه امیدواریم این گفته تاجگردون جهت پایگاه سازی انتخاباتی نباشد، افزود: معوقات بانکی به طور کلی به سه دسته تقسیم می‌شوند:عده‌ای به صورت رانتی تسهیلات گرفته اند وپس نداده اند، عده‌ای تسهیلات گرفته اند، اما آن را در جایی که باید خرج نکرده اند وپس نداده اند، عده‌ای هم برای تولید تسهیلات، اما ضررکرده اند وقادر به پس دادن آن نیستند. با این وجود طبق آمار بانک مرکزی حجم بیشترحجم معوقات بانکی شامل دسته اول ودوم می‌باشد که به تعداد خاص ومحدودی از افراد داده شده است و به عبارت دیگر بنا به گفته معاون نظارتی بانک مرکزی تا سال ۹۳ تنها ۳۰درصد معوقات مربوط به حوزه تولید است؛ لذا این سوال پیش می‌آید مابقی این معوقات کجاست؟

این فعال دانشجویی گفت: مطالبات غیرجاری بانک‌های کشور از حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۸۵ به ۱۵۹ هزار میلیارد تومان در هفت ماهه سال گذشته رسیده که در نوع خود رقم بسیار چشمگیری است. برای مثال در مقام مقایسه، این میزان معوقات بانکی نزدیک به چهار برابر بودجه عمرانی محقق شده سال ۹۶ کشور، ۵.۳ برابر بودجه سال ۹۸ آموزش و پرورش ایران، ۱۰ برابر بودجه وزارت بهداشت در سال ۹۸، همچنین برابر با مجموع بودجه ۱۳ استان کشور در لایحه بودجه سال ۹۸ شامل استان‌های مرکزی، گیلان، مازندران، آذربایجان شرقی و غربی، کرمانشاه، خوزستان، فارس، کرمان، خراسان رضوی، اصفهان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان است. همچنین نکته قابل تامل این است که نزدیک به ۵۲ درصد مطالبات معوق بانکی کشور (۷۵ هزار میلیارد تومان) جزء مطالبات مشکوک‌الوصول است. به عبارتی دیگر از سررسید حدود ۵۲ درصد از مطالبات بانک‌های کشور بین ۱۸ ماه تا چندین سال می‌گذرد و هنوز نقد نشده و شاید هم برای همیشه نقد نشوند. با این وجود سوال ما از جناب تاجگردون بعنوان وکیل قانونی مردم و رئیس مهم‌ترین کمیسیون اقتصادی کشور این است که چه کُنش قانونی و فعالیتی برای بازگشت این حجم عظیم از پول به فنارفته را انجام داده اند؟

آذربو بیان کرد: معتقدم تاجگردون با طرح این نکته که، چون فلان شخص در تهران هزارمیلیارد وام میگیرد و نهادی به آن کار ندارد پس شخصی که در استان ما ۱۰۰میلیارد معوقه دارد چرا با آن برخورد می‌شود به جای حل مسئله صورت مسئله را پاک کرده است؛ و این نقض صریح قانونی است که مجلس سیستم عامل آن است.

وی خطاب به تاجگردون بیان کرد: شما چرا در مجلس قانون پولی وبانکی صحیح و بدون تبصره برای افراد خاص تصویب نمی‌کنید؟ چرا صرفا با ژورنال گویی خود به دنبال بازی روانی با اذهان هستید؟ چرا نمی‌گوئید تحقیق و تفحص از بانک‌ها به کجا رسید؟ در هر حال این موارد تنها بخشی ازسوالات اقتصادی جامعه علمی است، اما متاسفانه آقای تاجگردون صرفا در مجامعی اظهارنظر می‌کنند که کسی در مقابلش نیست تا ضعف‌های موجود را به او تذکر دهد. در هر حال ما رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس را به میزگردی باحضور کارشناسان اقتصادی دعوت میکنیم تا بحث علمی شود.

آذربو تصریح کرد: اگر رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس به جلسات یکطرفه خود پایان ندهد پشت پرده‌های زیادی را برای مردم رسانه‌ای خواهیم کرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار