مناظره «نقاط قوت و ضعف عملکرد نظارتی شورای شهر بر شهرداری» با حضور مشاور شورای اسلامی شهر تهران و عضو شورای مرکزی جمعیت پیشرفت و عدالت در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو امیرحسین معصومی فر مشاور شورای اسلامی شهر تهران در مناظره با موضوع نقاط قوت و ضعف عملکرد نظارتی شورای شهر بر شهرداری که با حضور محمد بحرینیان عضو شورای مرکزی جمعیت پیشرفت و عدالت به همت بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد گفت: چند دلیل عمده برای اینکه نظرات شوراها بر شهرداریها از مطلویت کافی برخوردارنبود وجود دارد که همه این دلایل را میتوان در ضعف اسناد تقنینی شوراها و بدنه قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراها خلاصه کنیم.
وی افزود: شرح وظایفی که برای شوراها در قانون تعریف شده با اختیارات آنها و ابزار نظارتی که در اختیار دارند تناسب دقیقی ندارد و این باعث شده که شوراها در امر نظارت با مشکل مواجه شوند از سوی دیگر ذات شهر که محل تجمع ثروت، قدرت و منزلت است باعث شده تا مدیریت شهر به طور بالقوه با امکان ایجاد فساد و تخلف مواجه شود.
وی گفت: دلیل دیگری که باعث شده که نظارت شوراها بر شهرداریها از مطلوبیت کافی برخوردار نباشد خلط کردن حوزه سیاست گذاری شهری با اداره امور شهری است.
معصومی فر افزود: ساختار ناکارآمد انتخاب اعضای شورای شهر باعث میشود که اعضای ناآشنا با حوزه مسائل شهری بر سرکار بیایند و همین باعث میشود که سیاست گذاریهای شهری و تصمیم گیریهای کلان را با اداره امور شهری و مسائل سازمانی خلط کنند.
هم چنین سید محمد بحرینیان عضو شورای مرکزی جمعیت پیشرفت و عدالت در این مناظره گفت: شوراها ممکن است خلا قانونی داشته باشند، ولی مهمتر از این خلا این است که شورا چه جایگاهی برای خود قائل است.
وی افزود: شورایی که استقلال عمل در مهمترین مسائل هم، چون انتخاب شهردار ندارد و یا شورایی که با "یک تکرار میکنم" سر و کار آمد و ۲۱ نفر عضو شورای شهر تهران شده اند خروجی آن نباید بهتر از آنچه که میبینیم باشد.
بحرینیان تصریح کرد: شورای فعلی شهر تهران و شهردار بیشتر از آنکه دنبال کار برای مردم باشند دنبال کنش سیاسی هستند. در واقع زمانی که شورای شهر میخواهد کسی را به عنوان شهردار انتخاب کند شاهدیم که یک نمایش و شوی سیاسی اجرا میکنند مثلا در انتخابات اخیر ۲۸ نفر را به عنوان گزینه انتخاب کردند و مادام از بین آنها به حذف میپرداختند و بالا و پایین میکردند و دست آخر گفتند فلانی شهردار شد.
وی با طرح این سوال که آقایان امروز میتوانند بگویند که در شهرداری با چند نفر از جریان مقابل کار میکنند در حالی که بعضی از معاونین قالیباف که به عنوان افراد متعهد و متخصص از طیف مقابل بودند کار میکرد تصریح کرد: باید وضعیت امروز تهران با چند سال قبل آن را با هم مقایسه کنیم واقعیت این است در ۱۲ ساله دوره قالیباف ۱۴۰۰ پروژه بزرگ در تهران اجرا شد، ولی الان هیچ پروژهای در دست اجرا نیست.