نشریات دانشجویی به عنوان نماینده نگاه و اندیشه دانشجویان حرفهای شنیده نشده زیادی دارند. گوشه و کنار نشریات به انتشار بخشهای خواندنی هر نشریه میپردازد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشریات دانشجویی به عنوان نماینده نگاه و اندیشه دانشجویان حرفهای شنیده نشده زیادی دارند. گوشه و کنار نشریات به انتشار بخشهای خواندنی هر نشریه میپردازد. این بخش مقاله انتخابی از آخرین شماره نشریه دانشجویی «همشاگردی» است.
انقلاب اسلامی سال ۵۷ ملت ایران، به دلیل ارزشها و گفتمان منحصر به فرد خود، به عنوان بزرگترین رخداد سیاسی-اجتماعی قرن حاضر، بر تاریخ جهان نقش بسته است؛ جای هیچ تردیدی نیست که چنین نهضت فراگیری میبایست رقم زنندگانی به عظمت همان انقلاب داشته باشد.
زمانی که سخن از یاران رهبر انقلاب اسلامی به میان میآید، یقیناً نام آیت الله دکتر محمد حسینی بهشتی، در زمره پیش قراولان این خیزش مکتبی جای میگیرد. آن چه که در مورد شهید بهشتی حائز اهمیت است، ایمان راستین، فکر خلاق، بصیرت مثال زدنی و شخصیت عملگرای ایشان است که او را از بقیه انقلابیون عصر خود متمایز کرده است؛ همین روحیه پیشتازی موجب شده تا این شهید بزرگوار در تمامی نقاط و برهههای حساس انقلاب، همچون یک موتور محرکه بسیار قوی جهت تجمیع و هدایت نیروهای آرمانخواه و انقلابی عمل کرده و نقشی کلیدی ایفا کند.
این شهید والا مقام را زمانی میتوان بهتر شناخت که در سیره و گفتار او، هیچ فعلی بالاتر از اسلام و حاکمیت آن در زندگیاش نبوده و در واقع از دید ایشان افعال تا زمانی ارزشمند هستند که در خدمت دین و نهضت انقلابی قرار گیرند. نگاه راهبردی و بلند مدت به مسائل، نظم و جدیت در کارها و اهمیت به کار تشکیلاتی باعث میشد که ایشان در چند جبهه بصورت همزمان فعالیت داشته باشند.
دکتر بهشتی همواره در حال ارتقاء شخصیت خود بود و هیچ گاه از آموختن دست برنداشت و جدای از روحیه انقلابیگری و بزرگمنشی، در میان نخبگان ایشان فردی عالم به علوم روز و فردی دنیا دیده حساب میشد و زمانی هم که انقلاب پیروز شد وقت آن فرا رسید، حکومت اسلامی را که امام خمینی (ره) به کمک جمعی از انقلابیون پرورانده بودند در عمل اجرایی کنند و آن جا بود که دوباره شهید بهشتی میداندار شدند و با کلامی نافذ و تلاشی مثال زدنی جنبههای مختلف جمهوری اسلامی را در میان مردم و نخبگان تبیین نمودند.
این سنت الهی است که هرگاه روح آدمی از مرزهای مادیات فراتر رود، دچار آزمونهای بزرگ الهی میشود؛ پس از پیروزی انقلاب آزمون بزرگ زندگی دکتر بهشتی هم فرا رسید و دستان دشمن آنچنان علیه ایشان فعال شد تا شاید بتوانند با هجمههایشان دکتر بهشتی را از مردم انقلابی جدا کنند؛ در نهایت هم که نقشه ضد انقلاب نقش بر آب شد تصمیم گرفتند تا این سنگ آسیاب گران را از حرکت وا دارند.
در واقع مقصود از حادثه هفتم تیر این بود که نظام اسلامی را فلج کنند و هدف اصلی این ترور یک نخبه انقلابی به نام دکتر بهشتی بود؛ به راستی که بعد از شهادت ایشان، ایران پر از بهشتی نبود و به راستی که این انقلاب نه بر روی کاکل زری آقایان بلکه در دلهای امت بیدار بنا شده بود.
محمد امین مهدی پور دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان