کد خبر:۷۸۲۲۴۶
محمدلو در گفتگو با دانشجو:

حذف چهار صفر در شرایط فعلی اقتصاد ایران نمی‌تواند پول ملی را تقویت کند / دولت تامل بیشتری کند

معاون علمی بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی گفت: حذف چهار صفر از پول ملی سیکل باطلی است، چون در شرایط فعلی اقتصاد ایران نمی‌تواند پول ملی را تقویت کند.

محمدلو، معاون علمی بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه لایحه حذف چهار صفر از پول ملی بعداز ۲۴ سال در حال به ثمر نشستن است، افزود: این لایحه دو بخش اصلی دارد که یک بخش آن حذف چهار صفر از پول ملی و بخش دیگر آن تبدیل ریال به تومان است.

وی به استدلال‌های مطرح شده برای حذف چهار صفر از پول ملی اشاره کرد و افزود: یکی از این استدلال‌ها این است که حذف چهار صفر از پول ملی به دلیل بار روانی که روی بازار ایجاد می‌کند موجب کاهش تورم می‌شود از طرفی گفته می‌شود که این اتفاق می‌تواند باعث سهولت گردش پول ملی می‌شود و هزینه پردازش اطلاعات مالی را کاهش دهد.

محمدلو با بیان اینکه سیاستی که قرار است در وضعیت فعلی اقتصاد ایران اجرا شود تقریبا بر اقتصاد کشورمان بدون تاثیر است و یا شاید کمی هم تاثیر منفی بگذارد تصریح کرد: برای حذف چهار صفر از پول ملی کلیدی‌ترین بحثی که وجوددارد این است که باید تمام نقدینگی پولی که در اختیار مردم است جمع آوری و به تومان تبدیل شود که هزینه آن کم نخواهد بود از طرفی باید هزینه چاپ پول جدید را هم در کنار این هزینه پرداخت.

وی افزود: در شرایط فعلی دولت با کسری بودجه مواجه است و این کسری بودجه نیز موجب افزایش تورم خواهد شد، با این وجود در وضعیت فعلی اقتصاد اصلا به صلاح نیست که هزینه‌های حذف چهار صفر از پول ملی که هزینه‌های مازادی است به نظام اقتصاد نیمه جان ایران تحمیل شود.

معاون علمی بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه حذف چهار صفر از پول ملی سیکل باطلی است، چون در شرایط فعلی اقتصاد ایران نمی‌تواند پولی ملی را تقویت کند، افزود: با توجه به کسری بودجه کشور، رشد منفی اقتصاد که بنابر اعلام صندوق بین المللی پول منفی ۵ درصد اعلام شده و روند منفی سرمایه گذاری خارجی روند‌های قتصادی ایران تقریبا وضعیت مناسبی ندارند با این وجود حذف چهار صفر از پول ملی می‌تواند تاثیرات منفی هم بر اقتصاد بگذارد.

محمدلو تصریح کرد: با حذف چهار صفر از پول ملی به هیچ وجه نقدینگی کم نمی‌شود، چون نقدینگی را زمانی می‌توانیم کم کنیم که نظام بانکی خلق پول و یا محو پول کند با این وجود نظام بانکی ما نه محو پول و نه خلق پول نمی‌کند و فقط عدد نقدینگی را دست کاری می‌کنیم در نتیجه توازن نقدینگی به هم نمی‌خورد؛ بنابراین نقدینگی به همان اندازه که بزرگ است باقی می‌ماند.

وی با بیان اینکه حذف چهار صفر از پولی ملی در جا‌هایی نیز می‌تواند مخرب باشد، افزود: جامعه از اقشار مختلفی تشکیل شده با این وجود ما باید تمام افراد جامعه را در نظر بگیریم که آیا می‌توانند با این نظام مالی جدید خود را به سرعت وفق دهند.

معاون علمی بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه ۷۱ دولت در حال توسعه سیاست‌های حذف صفر از پول ملی خود را بعد از سال ۱۹۷۰ با توجه به سیاست‌های صندوق بین المللی پول اعمال کرده اند، افزود: اولین کشوری که این سیاست را اجرا کرد ترکیه بود این کشور با حذف صفر از پولی ملی خود توانست تورم را تا حد فوق العاده‌ای کاهش دهد و از طرفی توانست قیمت دلار با لیر را تا مقدار زیادی بهبود ببخشد، اما مسئله مهمی که باید نسبت به آن دقت کنیم این است که ما به هیچ وجه نمی‌توانیم ترکیه آن زمان را با ایران فعلی مقایسه کنیم.

محمدلو با با بیان اینکه ترکیه در آن مقطع ۶ صفر را از پول ملی خود حذف کرد و اجرای این سیاست هم در حالی بود که رشد اقتصادی این کشور ۴ تا ۷ درصد بود افزود: ترکیه در آن زمان یکی از سال‌های خوب اقتصادی را پشت سر گذاشت؛ بنابراین با اجرای سیاست ۶ صفر از پول ملی توانست تا حدی تورم را کاهش دهد.

وی با بیان اینکه سیاست حذف صفر از پول ملی سیاست نمادینی است و خیلی تاثیرات عمقی ندارد، چون این سیاست‌های پولی و بانکی هستند که تورم، رکود و سایر متغیر‌های اقتصادی را تغییر می‌دهند، افزود: زیمباوه هم سیاست حذف صفر از پول ملی خود را اجرا کرده، اما تاثیر کاملا منفی بر اقتصاد این کشور گذاشت و هزینه‌های زیادی بر دولت این کشور تحمیل کرد. همچنین آرژانتین پس از کودتایی که در این کشور رخ داد با تورم بسیار صعودی مواجه شد که برای کنترل نرخ تورم یکی از کار‌هایی که انجام دادند سیاست حذف صفر از پول ملی بود که تاثیر چندانی در کنترل تورم نداشت تا جایی که خرید کاغذ برای آن‌ها صرفه نداشت به همین دلیل از پول به عنوان کاغذ استفاده می‌کردند.

محمدلو با اشاره به اینکه سیاست حذف صفر از پول ملی در ونزوئلا هم اصلا نتایج مثبتی نداشته، گفت: با توجه به نتایج حذف صفر از پول ملی کشور‌ها می‌توان گفت که این سیاست در حال حاضر سیاستی نیست که ایران به آن نیاز داشته باشد؛ البته عده‌ای معتقدند که حذف چهار صفر بر اقتصاد ایران تاثیرگذار خواهد بود، ولی بنده نمی‌توانم در این رابطه حرف قطعی و مطلقی را مطرح کنم، اما معتقدم که در وضعیت فعلی اقتصاد ایران حذف چهار صفر کار جالبی نیست و بهتر است یک مقدار بیشتر روی آن تامل شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار