آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۳۰۲۸
با هدف دسترسی اسان به فضا؛

اسپیس ایکس ابزار فضایی شرکت‌های فناور را به فضا ارسال می‌کند

اسپیس ایکس برنامه‌ای را تدارک دیده است تا اپراتور‌های ماهواره‌های کوچک بتوانند ابزار‌های فضایی خود را به آسمان ارسال کنند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، یکی از مشکلات استارت آپ‌های فناوری و شرکت‌های تحقیقاتی کوچک دسترسی به فضا است. درهمین راستا شرکت اسپیس ایکس اعلام کرده برنامه «SmallSat Rideshare» را اجرا می‌کند. طی این برنامه اپراتور‌های ماهواره‌های کوچک می‌توانند در هر پرتاب موشک فالکون ۹ مکانی برای ارسال ابزار فضایی خود به آسمان رزرو کنند.

برنامه رزرو ارسال ماهواره‌ها از یک سال قبل تعیین می‌شود و هزینه پایه ارسال بار با حداکثر وزن ۱۵۰ کیلوگرم، ۲.۵ میلیون دلار اعلام شده است. همچنین اگر وزن محموله به ۳۰۰ کیلوگرم برسد هزینه ارسال آن ۴.۵ میلیون دلار خواهد بود. این در حالی است که کمترین هزینه پرتاب موشک این شرکت حدود ۵۷ میلیون دلار است.

این برنامه به طور منظم و در زمانبندی تعیین شده اجرا می‌شود. به گفته اسپیس ایکس برنامه به طور انعطاف پذیر طراحی شده است. در همین راستا بدون در نظر گرفتن اینکه محموله آماده پرتاب است یا خیر، تاریخ پرتاب موشک تغییر نمی‌کند.

در حال حاضر یکی از مهمترین مشکلات ماموریت‌های اشتراکی وابستگی زمان پرتاب موشک به زمانبندی و آمادگی محموله مشتری دارد. به طور معمول در هر پرتاب یک یا دوبار مهم به فضا ارسال می‌شود؛ بنابراین اگر مشتریان بزرگ ارسال محموله را به تعویق بیندازد، پرتاب با مشکل روبرو می‌شود.

سرویس جدید اسپیس ایکس طوری برنامه ریزی شده که درصورت آماده نبودن محموله مشتری برای پرتاب، می‌تواند بدون نگرانی از پرداخت هزینه دوباره، تاریخ دیگری را رزرو کند.

تا به حال اسپیس ایکس تاریخ انجام سه ماموریت را تایید کرده است. نخستین محموله بین نوامبر ۲۰۲۰ تا مارس۲۰۲۱ میلادی پرتاب خواهد شد. دومین تاریخ در سه ماهه اول ۲۰۲۲ میلادی اعلام شده و تاریخ سوم نیز درسه ماهه اول ۲۰۲۳ میلادی خواهد بود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار