رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: اگر بخواهیم دانشگاهها شیوه دیگری از اداره را در پیش گیرند و به بودجه دولتی و امکانات رفاهی متکی نباشند، باید مدل حکمرانی حاکمیتی را در دانشگاههای بزرگ دگرگون کنیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در نشست روسای دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی و موسسات پژوهشی سراسر کشور که هم اکنون در دانشگاه علامه طباطبایی در حال برگزاری است اظهار داشت: روسای دانشگاه ها، پژوهشگاه و مسئولان آموزش عالی امروز مهمترین ادامه دهندگان مجاهدتی هستند که با ائمه اطهار تداوم پیدا کرده و مهمترین عرصه مجاهدت در حوزه تعلیم و تربیت به ویژه در حوزه آموزش عالی است.
وی خاطرنشان کرد: برای ادامه این مجاهدت در جامعه به خصوص در شرایط دشوار کنونی الزاماتی وجود دارد. نخست اینکه در شرایط فعلی مفهوم مدرسهای تعلیم و تربیت توسط دانشگاههای جدید و مدرن عوض شده است.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در عصری قرار داریم که به تدریج دانشگاهها از فرایند مدرسهای بودن بیرون میزند و به مرکز نقل و تولید عقلانی، فعال، خلاق و سازنده در جامعه بدل میشوند.
وی گفت: بارها به روسای دانشگاهها گفته میشود تا کی این دانشگاههای دولتی میخواهند از دولت ارتزاق کنند و تا کی دستشان جلوی دولت برای درآمد و امکانات باید دراز باشد. این شیوه اگر میخواهد تغییر کند ارتباط نزدیکی با مدل حکمرانی در دانشگاه دارد.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد: تا زمانی که مدل حکمرانی در دانشگاه حاکم است که به عنوان ابزار حاکمیتی با حضور و نظارت نهادهای حاکمیتی کارشان را انجام میدهند، این مدل حکمرانی اتکای کامل به دولت در همه زمینهها ناگزیر ادامه دارد.
سلیمی ادامه داد: زمانی که ناگزیر هستیم تمام قوانین سازمانهای دولتی در همه زمینهها از جمله مالی، اداری، قواعد حقوقی و مسائل سیاسی و امنیتی را رعایت کنیم. این مدل حکمرانی ادامه دارد و دانشگاهها به عنوان نهاد حاکمیتی عمل میکنند.
وی گفت: نهاد حاکمتی پشت به حاکمیت دارد و ابزارهای خود را از حاکمیت میگیرد و اگر میخواهیم دانشگاهها شیوه دیگری از اداره را در پیش بگیرند و متکی به بودجه دولتی و امکانات رفاهی نباشند این مدل حکمرانی را باید در دانشگاههای بزرگ کشور دگرگون کنیم.
سلیمی اظهار داشت: مدل حکمرانی مان در مورد دانشگاهها مدل حاکمیتی است و اتکا به بودجه دولت و حمایتهای سیاسی و فرهنگی و نهادهای حکومتی داریم. پاسخگوتر از روسای دانشگاه در هیچ نهادی نیست؛ این در حالی است که ما شبانه روز به همه نهادها در حال پاسخگویی هستیم، اما باکدام امکانات؟
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: در شرایطی که دغدغه داریم که تا پایان ماه بتوانیم حقوق کارکنان خود را پرداخت کنیم به همه جا پاسخگو هستیم.
وی افزود: از کل بودجه حدود ۳۸۰ هزار میلیارد تومانی عمومی دولت، یک میلیون و ۳۰۰ هزار میلیارد تومان دیگر از بودجه دانشگاهها خارج کرده اند، این مبلغ بودجهای است که مجلس آن را تصویب کرده است.
به گفته سلیمی، این ارقام برای صرفه جویی کنار گذاشته شد؛ در حالی که رگ حیاتی دانشگاه هاست و نه صدم درصد بودجه عمومی صرفه جویی شده است.
وی تاکید کرد: دانشگاهها بار سنگین مسئولیتی بر عهده میگیرند، اما آیا به صرفه است که دانشگاهها با این بودجه نه صدم درصدی با بحران مواجه شوند؟
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: با این حال با پشتیبانی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امسال را هم با قدرت سپری میکنیم. باید بگویم پروژههایی که امروز در دانشگاه علامه طباطبایی افتتاح میشود از بودجه دولتی ارتزاق نکرده است و از طریق درآمدهای دانشگاه به بهره برداری میرسد.