معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: همواره محصول، حاصل سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه پژوهش است.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در حاشیه سیزدهمین نشست سراسری فن بازارهای منطقهای و تخصصی کشور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: محصول حاصل سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه پژوهش است. بخش خصوصی بازارهای مختلفی برای سرمایه گذاری دارد، بازارهایی که به صورت معمول در سطح جامعه توسعه پیدا میکنند و در حوزه تولید نیست، در واقع عمدتا محبوس کردن سرمایه بوده و البته بخش عمدهای از آن نیز به بازار برمیگردد.
ستاری افزود: برای اینکه این مدل از سرمایه گذاری به بخش تولید وارد شود، لازم است دولت بخشهای از این ریسک را متحمل شود. ما در حوزه شتاب دهنده ها، کسب و کار، مراکز نوآوری و مراکز رشد، توسعه قابل توجهی داشته ایم و این توسعه به واسطه کمکهای معاونت علمی و فناوری بوده است.
وی تاکید کرد: معاونت علمی در خصوص شتاب دهندههای کسب و کار که در بخش خصوصی قرار دارند کمکهایی میکند تا محلی برای استقرار داشته باشند و هزینه کمی صرف کنند، زیرا این شتاب دهندهها باید در بهترین نقاط شهر مستقر شوند، عمدتا تلاش شده تا در کنار مراکز دانشگاهی این مجموعهها شکل بگیرند.
ستاری با بیان اینکه ارائه این امکانات از سوی معاونت علمی موجب شده تا هزینههای استقرار شتاب دهنده به صفر برسد، گفت: بخش عمدهای از هزینه شتاب دهندهها پرداخت هزینه محل استقرار است و حمایت در این بخش موجب میشود تا هر بودجهای که به شتاب دهندهها وارد میشود در حوزه سرمایه گذاری بر روی تکنولوژی و تولید باشد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تصریح کرد: بخش دیگری از هزینهها به ازای به ثمر رسیدن یک قرارداد به شرکتها پرداخت میشود، کاری که در حوزه فن بازار قرار است در آینده انجام شود علاوه بر شبکه سازی و فرهنگ سازی این است که بخشی از ریسک آنها را برعهده خواهیم گرفت.
وی در پاسخ به این سوال که چه ساختاری برای بروکرها وجود دارد و به کجا باید مراجعه کنند، گفت: شبکه فن بازار همین آموزشها را به کسانی که مایلند در این حوزه فعالیت کنند، ارائه میدهد و امروز بیش از صد بروکر فعال هستند که به صورت خاص بخشی از آنها دلالی فناوری انجام میدهند.