داوطلبان شرکت در آزمون دوره دکتری سال ۹۹ بهتر است از برخی نکات مهم تحصیلی این دوره اعم از چگونگی انتخاب موضوع رساله، واحدهای درسی و ارزیابی دانشجویان این دوره آگاه شوند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با توجه به قرار گرفتن در بازه زمانی ثبتنام کنکور دکتری ۹۹ در سایت سازمان سنجش آموزش کشور و نزدیک شدن به پایان این مهلت، تصمیم گرفتیم برخی تغییرات و نکات مهم تحصیلی دوره دکتری را برای داوطلبان مطرح کنیم؛ پس با ما همراه باشید.
چگونی انتخاب موضوع رساله دکتری ۹۹
- استاد راهنمای اصلی موظف است که براساس یک طرح پژوهشی تقاضامحور، دانش محور و یا درون دانشگاهی که مراحل تصویب و تخصیص اعتبار آن انجام شده باشد، موضوع رساله یا رسالههای دکتری را قبل از انجام مصاحبه دکتری تعیین کند و در روز مصاحبه به مصاحبهشوندگان منتخب اعلام کند. در شیوه آموزشی- پژوهشی، دانشجو موظف است که براساس موضوع رساله دکتری و با هماهنگی استاد راهنما اقدام به نگارش طرح پیشنهادی رساله دکتری و حداکثر تا پایان نیمسال دوم از پروپزال خود دفاع کند. در شیوه پژوهشی، طرح پیشنهادی رساله دانشجو در طول نیمسال اول و پس از تصویب شورا رسمیت مییابد و قابل اجرا است.
- دانشجو موظف است که از زمان پذیرش دوره دکتری به صورت تمام وقت در دانشگاه حضور داشته باشد و حضور فیزیکی حداقل ۴۰ ساعت در هفته برای هر دانشجوی دکتری الزامی است.
- درصورتی که دانشجو بدون هماهنگی با استاد راهنما اقدام به غیبت بیش از دو هفته کند، استاد راهنما مجاز است که حقوق پرداختی به دانشجو را به حالت تعلیق درآورد. درصورتی که دانشجو بدون هماهنگی استاد راهنما بیش از سه ماه غیبت داشته باشد، استاد راهنما مجاز است که اقدامات لازم برای اخراج دانشجو را انجام دهد.
- برای جلوگیری از بروز اختلاف بین استاد راهنما و دانشجوی دکتری در موضوع تعداد ساعات حضور در دانشگاه، مقتضی است که ساعات ورود و خروج تمامی دانشجویان دکتری و ساعات حضور در آزمایشگاه ثبت شود و اطلاعات مربوطه از طریق سامانه گلستان هر دانشگاه یا سامانه الکترونیکی موسسه در اختیار استاد راهنما قرار گیرد.
واحدهای دوره دکتری در سال ۹۹
- مجموع واحدهای دوره دکتری ۳۶ واحد است که در شیوه آموزشی- پژوهشی ۹ تا ۱۸ واحد آن واحدهای درسی و ۱۸ تا ۲۷ واحد آن مربوط به رساله دکتری است و در شیوه پژوهشی نیز ۳ تا ۸ واحد آن واحدهای درسی و مرتبط با موضوع رساله دانشجو و ۲۸ تا ۳۳ واحد آن مربوط به رساله دکتری است که در برنامه درسی مصوب هر رشته تعیین میشود.
- حداقل نمره قبولی در هر درس، ۱۴ از ۲۰ و میانگین قابل قبول نمرههای دانشجو در همه دروس، ۱۶ از ۲۰ است.
- چنانچه میانگین نمرات دانشجو از ۱۶ کمتر باشد، دانشجو مجاز خواهد بود که با نظر استاد راهنما حداکثر در یک نیمسال تحصیلی درسهایی را علاوه بر سقف واحدهای درسی و با هدف جبران معدل بگذراند.
- در شرایط خاص و در صورت نیاز به تشخیص استاد راهنما و تائید گروه ذی ربط دانشجو موظف است حداکثر تا ۶ واحد درسی را به عنوان جبرانی بگذراند. نمره دروس جبرانی در تعیین میانگین کل محاسبه نمیشود.
ارزیابی دانشجوی دکتری در سال ۹۹
- آزمونی تحت عنوان آزمون جامع دکتری وجود ندارد و احراز قابلیتهای آموزشی و پژوهشی دانشجو در پایان هر نیمسال صورت میپذیرد.
- قابلیتهای آموزشی دانشجو براساس تبصره ۱۸ و قابلیتهای پژوهشی دانشجو در پایان هر نیمسال به صورت «قابل قبول» و «غیرقابل قبول» سنجیده میشود. درصورت احراز درجه «قابل قبول» از سوی کمیته راهبری، دانشجو میتواند به فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود ادامه دهد.
- چنانچه میزان پیشرفت فعالیتهای پژوهشی دانشجو از سوی کمیته راهبری «غیرقابل قبول» سنجیده شود، تنها یک نیمسال به او فرصت داده خواهد شد تا روند فعالیتهای پژوهشی خود را به سطح قابل قبول ارتقا دهد، در غیراین صورت از تحصیل محروم خواهد ماند.