
کد خبر:۸۱۲۳۰۱
میزگرد نشریات دانشجویی | بخش دوم
محافظه کاری از دلایل اصلی عدم عکسالعمل به موقع نشریات دانشجویی است
میزگرد نشریات دانشجویی با عنوان ظرفیتهای مغفول نشریات در دانشگاهها با حضور سردبیران سه نشریه از دانشگاههای تهران، شریف و امیرکبیر در خبرگزاری دانشجو برگزار شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، میزگرد نشریات دانشجویی با عنوان ظرفیتهای مغفول نشریات در دانشگاهها با حضور سردبیران سه نشریه از دانشگاههای تهران، شریف و امیرکبیر در خبرگزاری دانشجو برگزار شد.
در این میزگرد شاکر، سردبیر روزنامه شریف، فلاح، سردبیر نشریه راهرو دانشگاه امیرکبیر و محمودی، سردبیر نشریه ۱۴۰۴ دانشگاه تهران حضور پیدا کردند که مشروح بخش اول این میزگرد در ذیل آمده است:
قسمت دوم این میزگرد با بررسی دلایل عدم عکس العمل سریع و به موقع نشریات دانشجویی به شرح زیر آمده است:سبحان فلاح، عضو کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه امیرکبیر در این باره گفت: اینکه یک دانشجو بتواند تحلیل سریع و به موقع داشته باشد مزیت آن محسوب میشود و این موضوع وقتی در نشریات در نظر گرفته میشود دانشجویان را میتواند به آن دورانی که در مواقع حساس به نشریات دانشگاه مراجعه میکردند، باز گرداند که ببینند تحلیل نشریه دانشگاه درباره یک حادثه یا اتفاق چیست.
وی ادامه داد: برای مثال سال ۹۶ در واکنش به اعتراضات دی ماه نشریهای با تیتر چپم نیستی در دانشگاه تهران منتشر شد که هنوز به این تیتر معروف است و بر سر زبانها میچرخد و دیگر شبیه این نشریه در دو سه سال اخیر منتشر نشد.
فلاح افزود: وقتی نشریات عکس العمل سریع، به موقع و تحلیل درست و به موقع ندارند ناخودآگاه به سمت انتشار حرفهای تند و بدون پشتوانه میروند برای اینکه با این کار میتوانند دیده شوند. مهمترین کاری که در حال حاضر در نشریات دانشجویی باید انجام شود این است که تشکلها حداقل وقت را برای نشریات دانشجویی بگذراند چرا که این نشریات از بین نمیروند و دست به دست میشوند و برای سالهای بعد نیز باقی خواهند ماند.
محمودی، سردبیر نشریه دانشجویی ۱۴۰۴ گفت: اینکه دانشجو موذن جامعه است شاید کلیشهای شده باشد، اما نشریه دانشجویی جایی است که موذن جامعه باید دغدغه هایش را بیان کند. حال باید دید که آیا نشریات دانشجویی داعی دانشجویان به سمت آرمانهای اصلی هستند یا اینکه از رسانهها راهبردهایشان را میگیرند.

وی ادامه داد: از این موضوع که نشریه دانشجویی باید دغدغه آرمانهای اصلی انقلاب را داشته باشد و شاخص نشان دادن فاصله جامعه با آرمانهای انقلاب باشد در حال حاضر بسیار کم دیده میشود و بیشتر نشریات به سمت شباهت به رسانههایی که در عام جامعه وجود دارند، رفته است.
محمودی تصریح کرد: مسئله بودجه در نشریات دانشجویی مسئله بسیار مهمی است که برخی دانشگاهها شرایط خوبی را برای چاپ نشریات خود دارند، اما گاها این شرایط برای ما آرزوست. یکی از مهمترین دغدغه تشکلهای ما مسئله هزینه و بودجه نشریات است. دانشگاه تهران چاپخانه گذاشته، اما این چاپخانه یک صفحه پشت و رو یک قطع مشخص شده سیاه و سفید نشریات را چاپ میکند که با تمام نشریات و قالبها و قطعهای آنها سازگار نیست.
سردبیر نشریه ۱۴۰۴ اظهار داشت: به دلیل احساس عدم نیاز به عکس العمل به موقع دانشجویان ما در مواقع حساس نشریات بزنگاهی بیرون نمیآورند و فکر نمیکنند که باید پرچمدار و جلودار یک واقعه باشند.
سبحان فلاح، سردبیر نشریه دانشجویی راهرو گفت: به نظر من یکی از مسائلی که باعث عدم عکس العمل به موقع در نشریات میشود ترس از موضع گیری به موقع است در واقع دانشجویان به نوعی محافظه کاری میکنند و تا یکی دو هفته بعد از واقعه مهم مشغول رایزنی و گفت و شنود تحلیلهای مختلف هستند تا بتوانند یک نشریهای حاصل از تحلیلهای دیگران بیرون بیاورند. گویی دانشجو به تحلیل خود اعتماد ندارد و یا اینکه قدرت تحلیل خود را از دست داده است.

وی ادامه داد: در سالهای ۸۹ – ۹۰ جنبشهای دانشجویی تحلیلهایی داشتند که در مقابل بسیاری از مسئولان کشور قرار میگرفت و آنها نیز این تحلیلها را قبول میکردند، اما امروز با اینکه نسبت به گذشته ضعفی نداریم دانشجویان تحلیلی ارائه نمیدهند.
عضو کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه امیرکبیر افزود: حتی اگر دانشجویان ضعف در تحلیل هم داشته باشند باید آن قدر تحلیل کنند تا این ضعف در آنها مرتفع شود و اگر جایی اشکال دارند آن را اصلاح کنند. از طرفی هم مواضعی که امروز برخی دانشجویان میگیرند مواضع خود آنها نیست بلکه آنچه کارشناسان و مسئولان کشور میگویند و بازتاب سخنان آنها به عنوان موضع در نشریات چاپ میشود. باید گفت: کمی ترس و محافظه کاری در دانشجویان امروز وجود دارد.
وی ادامه داد: بخش دیگری از عدم عکس العمل به موقع داشتن به این دلیل است که دانشجویان فکر میکنند نشریه باید موثق ارائه شود یعنی قالبی که برای نشریه در نظر گرفته به همان شکل پر شود، اما این فکر تقریبا اشتباه است چرا که در یک قطع A۵ تحت عنوان یک ضمیمه هم میتوان عکس العمل به موقعی برای مواقع خاص و حوادث مختلف داشت.
فلاح با اشاره به تصویری شدن رسانههای جدید گفت: یکی از دلایلی که انگیزه دانشجویان نسبت به انجام فعالیت حرفهای در نشریات کم شده است تصویری شدن رسانه هاست طیفی از دانشجویان به واکنش تصویری در رسانهها روی آورده اند و بدین جهت نشریات ضعیف شده است، اما این در حالی است که واکنش تصویری در رسانهها را بیرون از دانشگاه بیشتر از داخل دانشگاه میبینند و آنچه که در خود دانشگاه دست به دست میشود نشریه است. نشریه موجب میشود که دانشجویان با یکدیگر برخورد چهره به چهره و گفتگو داشته باشند.
شاکر، سردبیر نشریه دانشجویی روزنامه شریف گفت: به نظر من مسئله محافظه کاری و ترس در دانشجویان برای انتشار یکسری تحلیلها وجود دارد در صورتی که دانشجو نباید این طور باشد و حداقل چیزی که از یک مسئله میداند را باید منتشر کند. بخشی دیگر به دلیل موضع گیری تشکلها است که بر روی مطالب نشریات سایه میاندازد برخی دانشجویان، چون فکر میکنند تحلیل هایشان همسو با تشکل نیست از ایراد آن ابا میکنند. برای مثال برای موضوع دانشجویان بازداشتی هیچ نشریهای از مسئولان سوال نکرد که چرا فلان دانشجو بازداشت شد یا بازداشتی فلان دانشجو به کجا رسید. دانشجو باید شجاعت داشته باشد.

وی ادامه داد: موضع گیری هزینه دارد برای مثال فرض کنید شما نشریهای را از قبل بسته اید و یک حادثه مهم مثل گران شدن بنزین اتفاق میافتد اینکه کل مطالب نشریه را کنار بگذارید و مطالبی پیرامون بنزین بنویسید هزینه مضاعفی را بر دوش دانشجویان میگذارد، اما نتیجه آن بسیار مهم است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.