آخرین اخبار:
کد خبر:۸۱۵۵۷۶
با استفاده از شبکه‌های عصبی؛

لیز‌رهای نوین زباله‌های فضایی را در مدار زمین تشخیص می‌دهند

دانشمندان مجموعه‌ای از الگوریتم‌ها را برای تلسکوپ‌های لیزری بکار بردند و موفق شدند شناسایی دقیق فضا‌هایی از مدار زمین که ایمنی فضاپیما‌ها را تهدید می‌کند، افزایش دهند.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان چینی برای شناسایی ضایعات فضایی مدار زمین دقت خود را توسعه دادند که این دقت راه‌های موثرتری برای ایجاد مسیر‌های ایمن مانورفضایی فراهم می‌کند. مدار زمین به هیچ وجه خطرناک نیست، اما بعد از گذشت نیم قرن از فعالیت‌های فضایی، از برخورد بین موتور‌ها و فضاپیما‌های متلاشی شده، توده‌ای آهن تشکیل شده که فضاپیما‌ها نباید به آن‌ها برخورد کنند.

دانشمندان سیستم‌های شناسایی ضایعات فضایی را توسعه داده‌اند، اما نشان دادن نقاط درست و سریع بستر فضایی کار دشواری است. استفاده از طرح‌های مختلف از جمله تلسکوپ‌های لیزری به میزان قابل توجهی سطح موفقیت در تشخیص بقایای فضایی را بهبود بخشیده است.

در فناوری لیزری، به کمک بازتاب لیزر از اشیاء، فاصله اندازه‌گیری ‌می‌شود. اما سیگنال‌های منعکس شده از سطح بقایا بسیار ضعیف بوده و باعث کاهش دقت می‌شود. روش‌های قبلی استفاده از تلسکوپ‌های لیزری فقط تا فاصله ۱ کیلومتر را پاسخگو بود.

تیاتمینگ ما، از آکادمی نقشه برداری دانشگاه پکن گفت: بعد از بهبود دقت نشانگر تلسکوپ، با کمک شبکه عصبی، می‌توان بقایای فضایی را با سطح مقطع ۱ متر مربع و در فاصله ۱۵۰۰ کیلومتری شناسایی کرد.

استفاده از شبکه‌های عصبی (طرح‌های مدل‌سازی شده روی ورودی‌های حسی مغز انسان، سطح پردازش و خروجی) برای فناوری‌های لیزری قبلا ارائه شده بود. با این حال مطالعه تیاتمینگ اولین بار است که با یک شبکه عصبی، دقت و صحت نشانشگر تلسکوپ لیزری را بهبود می‌بخشد. در بررسی‌های صورت گرفته الگوریتم‌های جدید دقت بالا و کارایی آسان با عملکرد خوب داشتند.
 
این پژوهشگر با هدف اصلاح بیشتر روش گفت: به دست آوردن مدار دقیق زباله‌های فضایی می‌تواند کمک مؤثری برای عملکرد ایمن فضاپیما‌ها در مدار داشته باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار