کد خبر:۸۱۶۹۴۱
یادداشت دانشجویی|

سمت و سوی خطرات بودجه!

بودجه سال ۹۹ کشور را به سمت وسوی خطرناکی خواهد برد، چون بودجه ما غالبا از طریق نفت و مالیات تامین می‌شود و بیش از نیم آن وابسته به نفت است که این وابستگی به شدت برای اقتصاد کشور مضر است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اسحاق روستا؛ * بودجه سال ۹۹ کشور را به سمت وسوی خطرناکی خواهد برد. بودجه کشور ما غالبا از طریق نفت ومالیات تامین می‌شود وبیش از نیمی از این بودجه وابسته به نفت است که این وابستگی به شدت برای اقتصاد کشور مضر است و کشور را آسیب پذیر می‌کند به همین دلیل است که رهبری به شدت به عدم وابستگی بودجه به نفت تاکید دارد.

این واقعیت که وابستگی بودجه کشور ما به محصولی به نام نفت برای اقتصاد مضر است این روز‌ها با شدت گرفتن تحریم نفتی بیش ازپیش مشخص می‌شود چراکه تحریم نفتی، ایران دولت را با کسری بودجه شدید مواجه کردو همین کسری بودجه باعث شده است که دولت ناکارآمد به جای اتخاذ تصمیمات درست با فشار بر مردم این کسری را ازجیب مردم، از صندوق توسعه وحراج اموال بیت المال جبران کند، جبرانی که به شدت تورم زا است وموجی از گرانی‌ها را به همراه خواهد داشت.

لایحه بودجه ۹۹ که شبانه و با اختلاف ۵ رای در کمیسیون تلفیق مجلس تصویب شد، دارای معایب وایرادات فراوانی است که اکثر کارشناسان اقتصادی کشور به آن اذعان داشته اند ایراداتی اساسی که می‌تواند کشور رابا مشکل ومردم را در مضیقه قرار دهد.

ایرادات لایحه بودجه ۹۹
۱. برداشت چندباره از صندوق توسعه ملی وکاهش منابع مالی این صندوق بسیار مهم.
۲. برآورد غیر واقعی درآمد‌های نفتی که به گفته کارشناسان بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزارمیلیارد تومان کشور را با کسری بودجه مواجه خواهد کرد.
۳. تداوم سیاست غلط ارز ۴۲۰۰ تومانی
۴. افزایش قیمت فرآورده‌های نفتی البته به جز بنزین که گران شد.
۵. چوب حراج زدن به اموال واملاک دولتی ودارایی فروشی دولت که احتمال فساد دراین نوع خصوصی سازی‌ها بسیار است وخود باعث افزایش تورم خواهد شد.
۶. عدم اعمال اصلاح ساختاری مدنظر حضرت آقا در بودجه ۹۸ و تکرار آن در بودجه ۹۹.
۷. عدم توجه به درآمد‌های مالیاتی از طریق حذف معافیت‌های مالیاتی بی مورد افرادی مثل سلبریتی‌ها و کاهش فرار‌های مالیاتی پزشکان و وکلا و دیگر اقشار جامعه.

این موارد قسمتی از معایب لایحه پیشنهادی دولت بود که به تصویب کمیسیون تلفیق رسید، اما این لایحه هنوز به تصویب مجلس نرسیده است وزمان برای اعمال تغییرات وجود دارد.

دولت می‌تواند با اعمال سیاست‌های مالیاتی مناسب از جمله برداشتن معافیت‌های بی مورد، و جلوگیری از فرار‌های مالیاتی و نیز عادلانه کردن سیستم مالیاتی کشور، همچنین توجه به رونق تولید و سرمایه‌های داخلی، به جای دل بستن به مذاکره برای رفع تحریم بدون فشار آوردن به مردم بخش اعظمی از کسری بودجه خود را جبران کند.
 
اسحاق روستا، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان قزوین
انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار