ممکن است فرد مبتلا به سرطان به دلیل دوری راه یا نبود امکانات نتواند به پزشک متخصص مراجعه و از مشاوره متخصصان استفاده کند، در این صورت یک استارتآپ میتواند با ارتباط از راه دور این مشکل را حل کند.
گروه فناوری خبرگزاری دانشجو؛ حمیده آقاجانی – برخی پدیدهها و بیماریها شاید به نوعی حاصل مدرنیته و تغییر سبک زندگی جوامع بشری باشد. در گذشته بسیاری از ساکنین شهرها و روستاها در اثر بیماریهای مثل طاعون و وبا جان خود را از دست میدادند، تعدادی هم ممکن بود در اثر یک ترکیدگی ساده آپاندیس به دیار حق میشتافتند، اما با توسعه تکنولوژی و کشف و ساخت داروهای جدید مرگ و میرهای دسته جمعی در اثر بیماری کاهش یافت.
اما مصرف گرایی و تغییر الگوی زندگی موجب شد تا افراد از زندگی سالم فاصله بگیرند، کم تحرکی، مصرف غذاهای آماده صنعتی و نیمه صنعتی، هوای آلوده شهرها و تغییرات ژنتیکی موجب شده تا شکل بیماریها نیز تغییر کند. بیماریهای همچون سرطان که متاسفانه گریبان بسیاری از افراد در سراسر جهان را گرفته به نحوی که سازمان بهداشت جهانی مدعی شده تا کمتر از ۱۰ سال آینده این بیماری رشد ۶۹ درصدی خواهد داشت و دومین عامل مرگ و میر در جهان به حساب میآید.
پزشکان، محققان و پزوهشگران هنوز برای انواع سرطان راه درمانی پیدا نکردهاند، اما معتقدند شناخت به موقع بیماری و تحت نظر پزشکان متخصص قرار گرفتن میتواند علاوه بر کاهش درد، روند رشد بیماری را کنترل نمود. از سوی دیگر ممکن است یک پزشک حاذق و متخصص در یک کلان شهر مشغول طبابت بوده و بیمار در یک روستا یا شهری کوچک ساکن باشد. در نتیجه بیمار با مشکلاتی همچون دوری مسافت و عدم امکان ویزیت حضوری مواجه خواهد بود.
گاهی نیز پیش میآید که یک بیمار میخواهد علاوه بر نظر پزشک معالج خود از نظر چند متخصص دیگر نیز مطلع شود؛ متاسفانه یکی از شایعترین سرطانها، سرطان سینه در بین زنان است. یک استارتآپ با نیازسنجی جامعه هدف و اینکه ممکن است برای بسیاری از بیماران مراجعه حضوری مشکل باشد و یا معذوریتهایی وجود داشته باشد راهاندازی شده است.
معصومه نجفی متخصص جراحی عمومی و فلوشیپ جراحی سرطان از همبنیان گذاران استارتآپ ربان در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، درباره فعالیت این استارتآپ اظهار کرد: این استارتآپ از یک سال پیش با همکاری آقای کاویانی به همراه چهار نفر تیم فنی کار خود را آغاز کرد.
وی با بیان اینکه ایده این کار از سالها پیش در ذهن این گروه وجود داشته است، گفت: تلاش کردیم طی این چند سال تیم قوی را دور هم جمع کنیم تا بتوانیم خدمات مطلوبی ارائه کنیم.
نجفی با بیان اینکه راهاندازی چنین استارتآپی تقریباً در جهان یک کار به حساب میآید، تاکید کرد: در حال حاضر تعداد استارتآپهایی که کار مشابهی در جهان انجام میدهند، انگشتشمار است و فکر میکنم این کار برای خدمت رسانی به بیماران و دسترسی آنها به پزشک متخصص بسیار مفید است.
همبنیانگذار استارتآپ ربان تصریح کرد: در حال حاضر ۲۳ پزشک که همه از پزشکان برجسته کشور و اعضای هیئت علمی دانشگاهها هستند در این استارتآپ همکاری میکنند و علیرغم اینکه مشغله کاری آنها هم بسیار زیاد بود، خوشبختانه استقبال خوبی کردند.
وی با بیان اینکه بسیاری از این پزشکان اگر قرار باشد به مطبشان مراجعه شود باید ماهها در صفحه انتظار بود، گفت: این استارتآپ کمک میکند تا بیماران از راههای بسیار دور در کشور بدون گرفتن نوبت از مشاوره چنین متخصصانی ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت استفاده نمایند.
نجفی با اشاره به اینکه این استارتآپ هیچ حمایتی از سوی ارگانها و سازمانهای دیگر دریافت نکرده است، تاکید کرد: مهمترین هدف ما از راه اندازی این استارتآپ برقراری عدالت در زمینه سلامت بوده، به این دلیل که افراد در اینجا میتوانند از دورترین شهرها بدون اینکه بخواهند به یک مرکز درمانی یا شهر بزرگتر مراجعه نموده یا در نوبت وقتگیری قرار بگیرند، جواب آزمایشهای خود را برای پزشک ارسال کرده و نظر کارشناسی آنها را دریافت نمایند.
این متخصص جراحی عمومی تاکید کرد: شاید یکی از دلایلی که باعث شده این استارتآپ از نظر ما منحصر به فرد باشد، این است که پزشکان از تخصصهای مختلف در اپلیکیشن حضور دارند و بیمار میتواند به صورت همزمان از مشاوره چندین پزشک استفاده نماید؛ همچنین کلینیکهای چند تخصصی مجازی وجود دارد و شرایط بیمار به صورت همزمان توسط چند پزشک با تخصصهای مختلف بررسی شده و به بیمار اعلام میشود.
وی درخصوص متخصصانی که در این استارتآپ حضور دارند، افزود: این متخصصان همه در حوزه سرطان فعال هستند و در حال حاضر ۵ جراح، ۳ متخصص رادیوتراپی، متخصص شیمی درمانی، متخصصان تصویربرداری سرطان، پاتولوژیست و متخصص ژنتیک برای بررسی بیماران ارثی، متخصصان لنفدم برای بیمارانی که پس از طی کردن دوره درمان دستشان ورم میکند، روانشناس و روانپزشک برای حمایتهای روانی از بیماران سرطانی، متخصص زنان و متخصص هستهای با ما همکاری میکنند.
نجفی درخصوص نحوه برقراری ارتباط با پزشک و هزینههای این اپلیکیشن نیز خاطرنشان کرد: افراد با ایجاد یک حساب کاربری، هزینهای معادل ۵۰ هزار تومان که ویزیت مصوب متخصصان است، پرداخت میکنند. سپس یک پیغام نوشتاری برای پزشک مورد نظر خود میگذارند و مدارک مورد نیازی که پزشک باید ببیند را آپلود میکنند تا به پزشک مورد نظر ارجاع شود، پزشک نیز در از ۲۴ ساعت تا ۷۲ ساعت پاسخ کارشناسی خودرو را به بیمار اعلام میکند.