معاون دانشگاه و رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد از توجه این دانشگاه به مسئله علم سنجی و اقدامات انجام شده در این راستا خبر داد.
بابک نگاهداری، معاون دانشگاه و رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو بیان کرد: این دانشگاه یکی از دانشگاههای پیشرو در زمینه پژوهش و تحقیقات در عرصههای ملی و بین المللی است، ولی متاسفانه عدم توجه به اصول علمسنجی منجر به رتبه بندی غیرواقعی دانشگاه در نظامهای رتبه بندی بین المللی شده است.
نگاهداری ادامه داد: بنابراین رصد تولیدات علم و فناوری، علمسنجی و برنامه ریزی جهت ارتقای جایگاه دانشگاه در رتبه بندیهای بین المللی و ایجاد سازوکار و زیرساخت لازم برای رقابت مؤثر و کارامد در سطوح بین المللی جهت دستیابی به مرجعیت علمی در دستور کار قرار گرفت.
معاون دانشگاه و رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی یکی از اقدامات انجام گرفته در راستای توجه به مسئله علم سنجی را ایجاد کمیتههای علم سنجی استانی دانست و بیان کرد: یکی از اهداف مهم پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی به منظور پیاده سازی اقدامات نظام پژوهش و فناوری سند دانشگاه اسلامی رصد آخرین پیشرفتهای علمی این دانشگاه در سطح ملی و بین المللی، طراحی و مدیریت شبکه دانش در جهت تحقق علم دینی، تقویت و ارتقای جایگاه پژوهش و پژوهشگر، ایجاد سازوکار و زیرساختهای لازم برای دستیابی به مرجعیت علمی، تحکیم و تقویت اخلاق ورزی در راستای نظام پژوهشی مبتنی بر آموزههای اسلامی، تدوین شاخصها و معیارهای علم و فناوری مبتنی بر آموزههای اسلامی و شاخصهای علم سنجی و اعتبارسنجی و طراحی و ایجاد سامانهای برای نظارت، ارزیابی و رتبه بندی دانشگاهها و پژوهشگران جهت استمرار پویایی آنها است.
نگاهداری اظهار داشت: کمیته علم سنجی استانها در صدد است با پایش مستمر روند و کیفیت تولیدات علمی دانشگاه آزاد اسلامی و تهیه و ارائه اطلاعات مستند و تصویری روشن از وضعیت تولیدات علمی منتشرشده به بهبود کیفیت تولیدات علمی استانها و نهایتا دانشگاه کمک کند.
به گفته وی، یکی از اهداف راه اندازی این کمیته ها، مشارکت حداکثری کلیه فعالان حوزه پژوهش دانشگاه به منظور تحقق اهداف بیان شده برای این کمیتهها است.